Şimdi Ara

Otokar yurt dışından Cobra II ve Arma 8x8 siparişi aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Afrika’dan alınan ilk Arma 8x8 siparişi olma özelliğine sahip sipariş kapsamında Otokar zırhlı araçların teslimatına 2021 yılında başlayacak. Sipariş kapsamındaki Arma 8x8 ve Cobra II 4x4 taktik tekerlekli zırhlı araçlar; yedek parça ve eğitim hizmetleri ile birlikte sunulacak. Teslimatların 2021 yılında başlayarak 2022 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.



    ARMA 8X8 ZORLU ARAZİ ŞARTLARINDA MAKSİMUM PERFORMANS SERGİLİYOR



    ARMA zorlu arazi koşullarında etkinliğini arttıran yüksek hareket kabiliyeti ve uzun mesafe yol koşullarında sürati ile her türlü iklim şartında görev yapmaya hazır, orduların gücüne güç katacak modüler bir platform. Yüksek seviyede balistik ve mayın koruması sağlayan zırhlı monokok gövde yapısı; farklı niteliklerde görev ekipmanı veya silah sisteminin entegrasyonuna izin veren modüler bir platform oluşu ile ARMA 8x8, modern muharebe sahasında ve barış gücü operasyonlarında orduların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılıyor.



    Patlak gider lastikleri, merkezi lastik şişirme sistemi (CTIS) ve ABS fren sistemi ile zenginleştirilmiş bağımsız hidro-pnömatik süspansiyonu, ARMA’ya zorlu arazi koşullarında üstün hareket kabiliyeti kazandırırken, personele de yüksek seviyede güvenlik ve konfor sunuyor. ARMA’nın hareket kabiliyeti enine ve boyuna diferansiyel kilitleri, yüksek güç ağırlık oranı, yüksek karınaltı mesafesi ve uzaklaşma/yaklaşma açıları ile arttırıldı.



    ARMA 8x8, Zırhlı Personel Taşıyıcı, 105 mm Ateş Destek Aracı, 120 mm Havan Aracı, Alçak ve Orta İrtifa Hava Savunma Aracı, Alçak İrtifa Hava Savunma Aracı, İstihkam Aracı, 25 mm kuleli ZMA, 30 mm kuleli ZMA, Zırhlı Kurtarıcı, KBRN Keşif Aracı, Keşif Aracı, Sürücü Eğitim Aracı, Yaralı Tahliye Aracı, Komuta Kontrol Aracı gibi farklı görevlere uygun modüler bir araç.





    İLERİYE DÖNÜK GEREKSİNİMLERİ KARŞILAYAN COBRA II 4X4



    COBRA II 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç müttefik ülke ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ileriye dönük gereksinimleri doğrultusunda geliştirilen üstün teknik ve taktik özelliklere sahip modüler bir platform. 



    Üstün hareket kabiliyetinin yanı sıra, COBRA II; arttırılmış balistik ve mayın koruması, geniş iç hacim, yüksek taşıma kapasitesi sunmaktadır. COBRA II geniş silah entegrasyon ve görev donanım ekipman opsiyonları sayesinde sınır koruma, iç güvenlik ve barış koruma harekatları da dahil bir çok görevde yer alabiliyor.



    COBRA II modüler yapısı sayesinde; personel taşıyıcı, silah platformu, KBRN keşif, kara gözetleme radar, iç güvenlik, ambulans ve komuta kontrol araç konfigurasyonlarına ihtiyaç duyulan farklı görevlere uyarlanabilmekte ve isteğe bağlı olarak amfibik seçeneği ile sunuluyor.



     










  • Bayraktar gurubu gibi destek görseydi Otokar, bugün yerli tankımız hizmete girmişti. Bizler savunma sanayinde ayrımcılık yapılmaz, yapmayalım dedikçe, birileri Otokar sırf Koç Grubu şirketi diye güzelim Altay tankını hiç etti. Herşeye rağmen adamlara helal olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • th9 T kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Namert ile mertçe mücadele maalesef olmuyor. Ama namuslu da namusundan vazgeçemiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vs-fb

    Bayraktar gurubu gibi destek görseydi Otokar, bugün yerli tankımız hizmete girmişti. Bizler savunma sanayinde ayrımcılık yapılmaz, yapmayalım dedikçe, birileri Otokar sırf Koç Grubu şirketi diye güzelim Altay tankını hiç etti. Herşeye rağmen adamlara helal olsun.

    yılda 600 tank yaparım tanesi 8 milyon dedi otokar pahalı dediler, BMC ye tanesi 12 milyona ihale ettiler. üstelik adamların fabrikası, personeli hazır hemen üretebilirim diyordu. ama Ethem sancak denen ... ya peşkeş çekildi. şimdi ortada ne tank var, ne motoru, ne alt sistemleri.

  • ne 8 milyonu 15 milyon dolardan fazla idi koç grubunun söylediği rakam bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın sonucu sırf muhalif olmak sallamayı gerektirmez

  • mbatu M kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Şu an için BMC ile yapılan anlaşmada fiyat yaklaşık 14 milyon dolar. Otokar ise bundan daha yüksek bir fiyat verdi. Bu fiyatlarla bile Altay şu an dünyanın en pahalı tankı. Ki bu çok normal. Birşeyin üretim adedi arttıkça fiyatı ucuzlayacaktır. Sadece Türkiye için üretilen bir üründe fiyat yüksek olacaktır. Burada fiyat üzerinden yorum getirmek yanlış olur. ARGE sini, geliştirmesini yapmış bir Otokar ile anlasilsaydi şu anda Altay teslimatları başlamıştı. Şu durumda ise Altay ne zaman teslim edilecek belli bile değil. Anlaşmanın ülke çıkarları içerisinde yapılmadığı maalesef ortada. Eleştirilen durum bu. Eleştirirken de överken de hakkaniyetli olmak lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jacobıan kullanıcısına yanıt
    8 milyonu nerden uydurdun acaba çok merak ettim. teklif 15milyon dolar civarındaydı. bilgi sahibi olmadan cahilce yapılan bir yorum. güya hükümeti kötülüyor kıt aklıyla

  • Jacobıan kullanıcısına yanıt
    Lan sallamayın a. yılda 600 tankı dünyada hiçbir ülke yapamaz, ABD dahi yapamaz, nerenizden uyduruyorsunuz bunları ya zırcahiller. Üstelik Otokar fiyat teklifi de açıklandı, onu da sallamışsın, ne 8 milyon doları, 20-22 milyon dolarlık bir teklif verdi. sektörde olmasak bilmeyecez. Motor konusunun da otokar ile hiçbir alakası yok. Otokar dediğin firma alt yüklenici sadece. motor için otokar gidip MTU ile anlaşmıyor. İhaleyi veren devlet ve devlet Altay tankı için Aselsan, roketsan, havelsan, otokar, MTU gibi firmalara ihale veriyor, onlar bileşenleri, alt sistemlerini üretiyor, Otokar da ana şasi ve bu bileşenlerin toplanmasından sorumlu oluyor. Ne üretim bilirsiniz ne savunma sanayii nasıl işler, oturduğu yerden bi tarafından uydurup uydurup yazmış. yılda 600 tank demek vay babam vay askjhdakshal ulan OTOKAR'ın ilk ihalede teklifi yılda 50 tank, 5 yılda toplam 250 tank olmuştu, çünkü devletin ilk ihaleye çıkarken istediği sayı 250 adetti :D sonra peyderpey yeni ihalelere çıkılacaktı.





  • mbatu M kullanıcısına yanıt
    15 de değil, 20-22 milyon dolar arasında. Hatta o dönem çok konu oldu, dünyanın en pahalı tankı olacak bizimkisi diye, ki gerçekten öyle :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.