Şimdi Ara

Watch Dogs: Legion’ın RTX 3090’ı dize getirdiği test sonuçları yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Hâlihazırda tüketicilere yönelik sunulan en hızlı ekran kartı olan ve ülkemizdeki satış fiyatı perakende sitelerinde 17 ila 19 bin lira arasında değişen RTX 3090, Ubisoft’un 29 Ekim’de yayınlayacağı Watch Dogs:Legion ile test edildi. Hatırlanacağı üzere Ubisoft geçtiğimiz günlerde Watch Dogs:Legion’ın sistem gereksinimlerini açıklamış ve oyunun bir hayli üst seviye donanım ihtiyacı dikkat çekmişti.



    Ayrıca Bkz.Mandalorian Xbox One kontrolcüsü satışa çıkıyor



    Popüler YouTube kanalı RajmanGaming HD’de oyunun kendi benchmark aracıyla yapılan testleri gösteren video, RTX 3090’ın nasıl terlediğini gözler önüne seriyor. RajmanGaming HD’nin Intel Core i9-10900K ve 32 GB bellekle güçlendirdiği sistemde oyun, 4K Ultra grafik ayarlarında test edilmiş.



    DLSS, hayat kurtarmış!



    DLSS ve ışın izleme ayarları kapalı iken 4K/60fps’de tutunamayan RTX 3090, ancak DLSS açık halde akıcı bir oyun deneyimi sunabilmiş. Işın izleme özelliği Ultra kalite ayarında ve DLSS kapalıyken ancak 30fps gösterebilen kartın kurtarıcısı haliyle DLSS olmuş.





    Watch Dogs:Legion ve RTX 3090 ikilisi ancak DLSS devreye girdiğinde yüksek fps değerlerine ulaşırken bu durumun ışın izleme özelliği açıldığında da bir nebze de olsa sürdüğünü söylemek mümkün. Zira DLSS “kalite” moduna getirildiğinde ve ışın izleme özelliği aktifken kartın 54 ila 44fps arasında değerlere ulaştığı görülüyor.



    Son olarak, Watch Dogs:Legion’ı  RTX 3090 gibi bir kartla 4K/ultra ışın izleme ayarlarında 60fps’de oynayabilmek için DLSS’yi “performans” moduna getirmek gerektiğini hatırlatalım. Oyunla ilgili optimizasyon sorunları olabileceği fikrini bir kenara bırakırsak sanırız yeni nesil oyunlar, yeni nesil ekran kartlarını bir hayli zorlayacak. 



    Test videosuna aşağıda göz atabilirsiniz.










  • Ya su haberin kalitesine bakar misin. Dize getirdi diyor. Optimizasyonu kenara birak diyor.



    Yahu bu oyun kim de dize getiriyor? Bile isteye yapildigini soyleyemiyorsunuz da clickbait dize getirdi.



    Rdr gibi bir ornek varken WD Legionsin les gibi grafikleri mi 3090'i dize getirecek? Sacma sapan ray tracing koymuslar dize getirmis oldu canim. Rdr dize getirmiyorken WDye ne oluyor? Daha mi teknik? Rdr den daha ileri seviye grafikleri mi var? Evet deyin de gulelim.



    Ayan beyan ortada istede bile isteye dusuk performans verdirerek cahil cuhelanin gozunde reklam yapacak oyun vay ne bicim grafik demek ki.



    He ne bicim grafik. Rdr'nin yaninda mario kalan oyun 3090'i dize getiriyormus. Brrr ne bicim oyunmus he yav.

    Buna alışın artık. Eski çer çöp oyunlar sebebiyle aldığınız 144 fps yi unutun artık. Rtx 2080 seviyesindeki bir karta yapılan konsol oyunlarını pc de 4k da 120 fps oynayacağınızı falan düşünüyorsanız o rüyadan uyanın artık. Konu ubisoft falan değil. Yeni nesil oyunlara geçildi. Nvidia bu yüzden fiyat kırdı zaten. 144fps pubg oynamaya devam edebilirsiniz orda bir sıkıntı yok. Fakat konsolda portlanan yeni oyunların %90 ve daha fazlasını artık 4k da 60 fps yi zor görürsünüz. Hatta konsolda işlemciye abanırlarsa 1080p çözünürlükte bile 100 fps yi zor görürsünüz.


    Bunlardan haberiniz olsun. Sonra ona buna suç atmayın

  • Ubisoft olunca normaldir

  • ubisoft oyunlari hep böyle zaten.. oyunlari seni belirli bir seviyede tutuyor bildigin ve fazlasini vermemek icin cabaliyor ne hikmetse.

  • Karakterler çöp , saçma sapan hareket ediyorlar. Vuranda vurulanda saçmalıyor. Sağı solu parlatıp gpu yu kastırınca oyun yaptım sanıyorlar. 13 sene önce yapılan Crysis' ten çokta farklı değil hatta daha kötü. Oyunu beğenmedim.

  • Ubisoft artık kendine çeki düzen vermeli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Karakter grafikleri filanda allaha emanet. Ne hali varsa görsün.

  • En son ne zaman bir Ubisoft oyunu oynadım hatırlamıyorum bile. Adı üstünde “oyun”. Etkileşime girebileceğin kaliteli içerik barındırması gerekir yoksa gider film izlersin. Dark Soulstan sonra zaten başka oyunları oynamayamaz oldum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Dün akşam Konsolüssü oynarken biraz baktım. Araç sürüş fizikleri falan aynı tas aynı hamam rezil.

  • Şu haber başlığını atan arkadaş oyun dünyasından bir haber galiba. Oyunu gördük herhangi bir son çıkan amd ya da nvidia ekran kartını terletmesi sadece eski/saçma oyun motorları ve aynı zamanda optimizasyon özürlü olmasıyla açıklanabilir. Bahsettiğiniz firma Ubisoft, oyun dünyasının İsrail'i gayet normal. Başlığı düzeltmiş olalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaciTTOR -- 27 Ekim 2020; 14:5:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son zamanlarda oynadığım grafik olarak en iyi oyunların Ubisofta ait olduğunu söyleyebilirim insanlar 144hz saplantisinı bir kenara atıp grafiğe yüklense dediklerimi görecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu Watch Dogs serisine bi başlayayım demiştim, ya kaç yıllık oyun 1080 ile 100+fps de stabilite yakalayamadım sinirlenip sildim

    Ubisoft hiç şaşırtmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık ilgi çekici olmuş bende acaba ubisoft düzgün bir oyun yaptı herhalde dedim.

  • ubisoft ne zaman düzgün oyun yapmış ki rainbow 6 siege'ten sonra.
    ha bire tırt oyunları parlatıp parlatıp önümüze koyuyor.

  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

    Valla ben zamanında rdr2 için çok ağır konuştum ama o filan bildiğin oyun yani, grafik olarak kasacaksa böyle kassin boyama cilalamayla değil. Önceki oyunda çöptü buda çöp olmuş. Baksana karakterlerin hareketlerine.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ubisoft ve 40$ bile verilmeyecek fabrikasyon oyunları.

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    RDR'nin kasma olayı DRM kaynaklı muhtemelen. Ubi oyunları başka bir boyut ama.

  • Watch Dogs un hikayeleri genelde çok iyidi. 1-2 AC evreni ile aynı evrende.


    DLSS candır bir kere daha anlaşılmış oldu.

  • RDR2 , ilginç bir şekilde grafik algısını tam oturtmuş. Benim genel bir kanım var, oyunlardaki AA AF vb. ayarlardan ziyade , genel kalite ayarlarında eğer , Medium High Ultra aralarında ciddi farklılık olmuyorsa o oyun çöptür. Rdr2 de 4K çözünürlükte Ultra kalitede, atların kıçındaki kıllar belli oluyor. At sürerken karların çöküş ve ezilme şekillerine bakın mesela, ciddi hesaplama var orada. Ateş ettiğin zaman bir objeye, ateş ettiğin açıya göre objedeki ivmelenme de değişiyor. Bu adamlar o motorla aslında çok iyi iş çıkarmışlar. Oyunda çok fazla işlenecek öğe olduğu için doğal olarak sistemi yıpratıyor. Şu watch dogsta izlediğim videoya göre Fps lerin Doom eternaldan farklı olmaması lazım. Tüm karakterler aynı hareket ediyor. Objelerde allengirli yansımalar var ama gerçekçilik sıfır. Adamlar hiç ders te almıyor 10 senede bir gıdım ilerleme yok. Bu oyundan az çok bir beklentim vardı , çağ değişiyor ve Gpu lar yeni ve güçlü çıkmalarına rağmen yetersiz kalacak gibi bir öngörüm vardı ama , öyle birşey olmayacak anlaşılan.


    Bir ilginç nokta daha söyleyim , death strangding oyununda optimizasyon çok farklı. Dram kullanımı standart seyrederken , sistem belleği kullanımı 18-20GB görüyor. Hatta benchmarkta 24GB a kadar çıkıyor.





  • dlss bildiğin hile. kesinlik azalmış dlss açılınca.

  • Sonuç olarak düşük Vramlı Nvidia kartların uzun ömürlü olmayacağı belli oldu. Pahalı kart alıp çakma 4K ya talim olmak hayal kırıklığı

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.