Şimdi Ara

Nvidia RTX 3060 Ti ekran kartı ön siparişe açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Ampere mimarisini taşıyan yeni nesil ekran kartlarından önce GeForce RTX 3090 ekran kartını piyasaya süren Nvidia sonrasında stok durumuna göre GeForce RTX 3080 ekran kartını dağıtmaya başladı. Şu sıralar GeForce RTX 3070 ekran kartı beklenirken GeForce RTX 3060 Ti sürpriz yaptı.



    GeForce RTX 3060 Ti özellikleri ve fiyatı



    GeForce RTX 3060 Ti ekran kartı aslında bir süredir bekleniyordu ancak yaşanan üretim sıkıntıları nedeniyle çıkışının gecikeceği gündeme gelmişti. AMD’nin iddialı Radeon RX 6000 serisi ekran kartlarının arefesinde sadece 3070 ile piyasada olmak istemeyen Nvidia’nın RTX 3060 ve RTX 3060 Ti ekran kartlarını hazırladığı biliniyordu. İlk olarak Nvidia RTX 3060 Ti ekran kartı sahne alacak.



    Ayrıca Bkz.iPhone 12 Pro karşınızda



    Çinli Taobao alış veriş platformunda listelenmeye başlayan Nvidia RTX 3060 Ti ekran kartı 305$-466$ arasında değişen fiyat etiketlerine sahip. Kaynaklar standart versiyonun 399$ seviyesini geçmeyeceğini tahmin ediyor. Dağıtım ise Kasım ayında başlayacak.



    Nvidia RTX 3060 Ti ekran kartında RTX 3070 gibi GA104 grafik birimi kullanılıyor. 4864 CUDA çekirdeği olan grafik biriminde 152 Tensor çekirdeği ve 38RT çekirdeği yer alıyor. 392 milimetrekare zar alanı olan karta 17.4 milyar transistör sığdırılmış. 1410MHz frekans değeri 1665MHz seviyesine kadar çıkıyor. 8GB GDDR6 bellek ise 14Gbps frekansına sahip.



    Kaynak:https://www.techpowerup.com/273817/absent-of-official-announcement-nvidia-rtx-3060-ti-graphics-cards-up-for-preorder-in-china







  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Dostum ben anlamıyorum bu nvidia ne yapıyor , bir kart tanıtıyor başka kart çıkarıp diğerini vuruyor filan, durup durup kendi ayağına sıkıyor. Şu amd yeni kartları bir görseydik güzel olurdu , en azından piyasa bir otururdu. Bir haftadır filan ciddi kart arayışındayım 2.el sıfır piyasa allak bullak.

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Hele o RTX 2080 ti Strix içinde derin bir yara açtı değil mi, unutulacak gibi değil :)

  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    Tuz basmaya mı geldin , arkadaş bir de demez mi buluşunca rica etmiş biraz daha indirim yap diye 250 daha almamış 4500 e vermiş kartı. O arada sokaktan geçiyor olsam ortalık karışır karakolluk olurduk indirim talebinden sonra Nvidia RTX 3060 Ti ekran kartı ön siparişe açıldı 

  • Kağıt üzerinde 3060 Ti, (eğer çekirdek sayıları ve saat hızları doğruysa) 2080 Ti'yı bile geride bırakıyor yanlış yorumlamadıysam TFLOPS bazında.

  • StativeDread kullanıcısına yanıt

    1 yıl sonra dediğin olabilir belki ama görünürde ben imkan ihtimal vermiyorum , 2080 SUper in üzerine 2080Ti nin ensesine yaslanacak bir kart gelecek muhtemelen. 1 yıl sonra filan da performanslar dengelenebilir, diye düşünüyorum. Esasında kilit bir kart olur 3060Tİ , fiyat bazlı avantajlı da olursa , serinin en çok satan kartı olacaktır muhtemelen. 2K (144Hz) oyunculuğu da geliştirecek tam bir geçiş kartı olmuş olur , 4K ya göz kırpan cinsten.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Dostum ben anlamıyorum bu nvidia ne yapıyor , bir kart tanıtıyor başka kart çıkarıp diğerini vuruyor filan, durup durup kendi ayağına sıkıyor. Şu amd yeni kartları bir görseydik güzel olurdu , en azından piyasa bir otururdu. Bir haftadır filan ciddi kart arayışındayım 2.el sıfır piyasa allak bullak.

    Yarın itibariyle AMD Lansmanı sonrası çoğu konu netliğe kavuşmaya başlayacak.


    Bakalım boşuna mı GTX 400 Serisi zamanlarına gönderme yapılıyor yoksa arkasında bir şeyler var mı?


    Ben şahsen kart bolluğu olacağını öngörüyorum. Tamam pandemi süreci var vs. ama sonuçta çoğu sektörde işsizlik de var. Hazır bu kadar talep olan bir sektörü boş geçeceklerini sanmıyorum.

  • Nasil bir sacmalik bu

    Nvidia, Ti Super vs cikara cikara ekran karti coplugune cevirdi piyasayi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia bu sene ne yapıyor anlamış değilim...

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    300-400 dolarlık kartın, 1000 dolara satılan kartı bırak performans olarak geçmesini yakın olması bile gayet alınabilir kılıyor 3060Ti'ı.

  • 3060'ı 6GB yapıp ayağına sıkmazsa bu nvidia, hiç saşırmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt

    3060 - 6GB

    3060 Ti - 8GB


    Şeklinde olabilir

  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

    Bana da öyle geliyor, insanları alttan alttan üst modeli almaya yöneltecekler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortada daha 3070 yok 3060Ti ön satışa çıkmış şaka gibi. Nvidia RTX 3060 Ti ekran kartı ön siparişe açıldı 

    Nvidia iyice saçmaladı bu sene. Bunun anlamı AMD gerçekten sağlam kartlarla geliyor olabilir, bu da yeşil ekipte paniğe sebep oldu anlaşılan. Bakalım umarım öyledir de fiyatlar aşağı çekilir kazanan mutlu olan biz kullanıcılar oluruz. Fiyat uygun olsun da istediği kadar model çıkarsınlar ultra mega super ti herneyse adı Nvidia RTX 3060 Ti ekran kartı ön siparişe açıldı 


    Edit: imla hatası




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarkabul -- 27 Ekim 2020; 14:11:39 >
  • Önümüzdeki ayda 3060 super ti çıkartmazsa iyidir.

  • Dananin kuyrugu yarin kopacak

  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Bence hala kızı teyze oğlu bir mangal partisinde aile buluşmasında lusi ablanın ağzından laf aldı, lusi abla artık sizi öpecez bekleyin filan mı dedi bilmiyorum nvidia şuan tam anlamıyla çarşafa dolanmış durumda. Son dönemde firmaların nasıl batırdığının en büyük kanıtı da ayrıca bu UV işlemidir. Bu nasıl saçma birşeydir, kart alıp takıyorsun çöküyor göçüyor oyundan atıyor vs vs. Yahu milletin yaka silktiği dönemlerde bu kadar sorun yoktu ben 20 kart kullandıysam böyle perişanlık yaşadığımı hatırlamıyorum. Son dönemde amd de driver noktasında ilerleme var gözle görülür şekilde, yeni seride sorunsuz girerlerse piyasaya, bence piyasa ciddi karışacak. Sana katılıyorum yani , 2021 de forumda kapışmalar görmemiz yakındır.

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Her şey ihtimal dahilinde. Nvidia RTX 3060 Ti ekran kartı ön siparişe açıldı 


    UV olayı aslında ezelden beri vardı, ben çoook eskiden beri çoğu kartımda uyguladım. Hatta ve hatta geçmişten beri CPU OC işlemleri de aslında bir nevi UV'dir. Zira; stock olarak yüksek gelen voltajların çok altında aynı hızda çalışma potansiyeli mevcuttur. Stock voltajın üzerine de çıkmaya başladığımız zaman aslında tam manasıyla OC'ye adım atıyoruz. Bunlar senin de yakinen etüt ettiğin durumlar. Yine de bilgisi bulunmayan arkadaşlar için yeri gelmişken değiniyorum.


    2021 zaten global olarak ciddi karışık bir yıl olacak. Yurt dışındaki insanlar kartların hangisini alayım telaşındayken bizde (dövizde durmayan kesim) ise x2-x3 belki daha fazla karışıklık ortamı göreceğiz. Acele ile birtakım yanlış adımların atılmaması önemli.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.