Şimdi Ara

Pakistan'ın üçüncü 'MİLGEM' korveti kızağa yerleşti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş. (ASFAT) ana yükleniciliğinde, Türk savunma sanayinin tek kalemde gerçekleştirdiği en büyük ihracat projesi olan 4 adet Milli Gemi (MİLGEM) Korvet Projesi kapsamında 3 numaralı gemi kızağa konma töreni bugün (26.10.20) küresel pandemiye rağmen takvimine uygun olarak Pakistan, Karaçi'de gerçekleştirildi.



     



    Ayrıca Bkz.Pakistan'ın siparişini verdiği MİLGEM'lerde tahrik sistemi problemi çözüldü



     



    Gerçekleştirilen törene Milli Savunma Bakanı Dr. Hulusi AKAR, Pakistan Savunma Üretim Bakanı Zubaida Jalal KHAN, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin DERE, Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Muhammad Amjad Khan NİAZİ, ASFAT Genel Müdürü Esad AKGÜN, Karaçi Tersanesi Komutanı Tümamiral Ather SALEEM ve çok sayıda üst düzey davetli katıldı.



    Proje kapsamında gemilerin ikisi İstanbul Tersanesi Komutanlığında diğer ikisinin de Karaçi Tersanesi'nde inşasına devam ediliyor.



    Türk Deniz Kuvvetlerinin halihazırda aktif olarak kullandığı MİLGEM projesi kapsamında üretilen Ada sınıfı korvetler, Pakistan'da daha farklı bir şekilde hizmet verecek. Pakistan'ın tercih ettiği silah sistemlerinde eklemeler olacağı biliniyor. Bunların başında da dikey fırlatma sistemi (vertical launching system [VLS] geliyor. Bu sistem ile gemi hava savunma kabiliyetini elde edecek.










  • Bunlar güzel de esas gerçek bir uçak gemisi yapma zamanı geldi caydırıcı güç uçak gemilerinde bir donanmayı güçlü gösterenlerde uçak gemileri.

  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Uçak gemisi üretmek epey maliyetli, onu yüzdürmek ve faal halde tutmak da maliyetli..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sounderland S kullanıcısına yanıt
    saray yerine yapabiliriz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • th9 T kullanıcısına yanıt
    Birader orası ülkenin yönetildiği yer. A veya B partisinin şahsına ait bir birim değil. CHP, AKP vs önemli değil.. Sen boş ver böyle şeyleri takma kafana deli olursun..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sounderland S kullanıcısına yanıt
    bizim ekonomimiz iyi değilken böyle şeylere para harcanması doğrumu? daha yeni açıklandı kayseriye 100 milyon tlye bahçe yapılıyormuş,ankaradada park yapıldı adı altında yolsuzluk yapıldı yine yapılcak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abd nin uçak gemilerinde mini nükleer reaktör var 25 yıl karaya demir atmadan sürekli olarak suda gezebiliyor onun teknolojisi eski bi bölüm bilgi ve tecrübe istiyor en başta da sağlam maddi kaynak öyle toplanılan vergilerle uçak gemisi yapılamaz.

  • Ülke ülkelikten çıktı çoktan bunlara inananlar var hala.Yok şunu yaptık yok bunu yaptık he he yaptınız..:XD Tamamen fason üretim ile 3.dünya ülkelerine sözde teknoloji satıyorlar :)))))))))))

  • ABD yakın zamanda olmasa da orta ve uzun vadede uçak gemisi kullanımını bırakmaya karar verdi diyebiliriz. Nükleer olayı kulağa hoş gelse de bakımlarının ne kadar pahalı olduğunu bilmeyenler duyduklarında şoka gireceklerdir. Ayrıca bakımlar da çok ama çok uzun sürüyor. Resmen gemiyi 2-3 yıl unutmak gerekiyor. Dolayısıyla amfibi hücum gemisi mantığı onlara daha makul geliyor. Amfibi hücum gemileri de gaz türbini ile çalışıyor. Çin'in yeni yaptığı uçak gemilerine de bakarsak hiçbirinde nükleer reaktör yok. Rusya zaten yanlış bilmiyorsam hala stim türbini kullanıyor. Ayrıca uçak gemisi alınca dünya güllük gülistanlık olmuyor. Şu anda donanmanın çeyreği diyebileceğimiz bir kuvveti bu uçak gemisi ile dolaştırmak lazım.

  • sounderland S kullanıcısına yanıt

    Olsun zaten saçma sapan şeylere para harcanıyor, bari donanmaya harcansın. 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkenin en önemli gücü deniz kuvvetleridir. Bir uçak gemisinin maliyeti 13 milyar dolarmış sanırım nette öyle yazıyor. Çok para mı? Türkiye için değil. 40 milyar dolar Suriyelilere gitmiş o parayla hem gemiyi hem üstündeki uçakları hem helikopteri rahat alırsın. Şuan ekonomi buna uygun olmayabilir, ama eninde sonunda buna sahip olunacak. Zaten Cumhurbaşkanı da sırası geldi diyor yapacaklar uçak gemisini olmasını da canı gönülden istiyorum. Akp yapmış falan ona bakmam umurumda olmaz hükümetler gelici geçicidir, devlet ve ordusu her zaman vardır. Fransa gibi kıta ülkesi olmayan bir ülkenin bile varsa bizim de olmalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 28 Ekim 2020; 1:14:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Sorun o gemiyi 13 milyar dolara üretmek değil. Sorun o gemiyi idame ettirmek. O uçak gemisi tek başına dolaşmıyor. Ona eşlik eden onlarca askeri gemi var, hava savunma sistemleri var, deniz altılar var vs. O gemilerin üzerinde inip kalkabilecek uçaklara ihtiyacın var. Bir uçak gemisine F16 indirip kaldıramazsın.. Kısaca şu an bir uçak gemin olsa bir işine yaramaz.

    + Bizdeki TCG Anadolu uçak değil amfibi çıkarma gemisi. Üzerine sadece VTOL yani dikey iniş ve kalkış yapabilen uçaklar için uygun.

    Görselde ABD ye ait bir uçak gemisi ve ona sürekli eşlik eden gemiler var. Pakistan'ın üçüncü 'MİLGEM' korveti kızağa yerleşti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sounderland -- 28 Ekim 2020; 11:5:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Pakistan gercekten iyi bir orduya sahip ama maalesef halen bir Atatürk gibi lider ve yol gösterici çıkaramadılar. Ekonomileri, yaşam tarzları ile askeri alandaki yatırımları paralel ilerlemiyor. Ama tabii Türk dostu bir ülke, tüm arap ülkelerini toplsan bir Pakistan etmez.



    3.000 km menzilli füze ve nükleer güç olmalari, umarım Türkiye ile bu konuda ortak know how aktarımı yapılıyordur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.