Arkadaşlar Cani Beykozlu arkadaşımızın bulduğu mod çizim programı mod işine başlayan arkadaşlarımız için gözlerinde canlandıra bileceği bir proje olacak bu proje ile mod'a başladığında elinde bir örnek olacak arkadaşımıza ve yardımı bulunan herkeze teşekkür ediyorum.
Arkadaslar sketch up programına nasıl resim atıyoruz yani kasayı cizdim diyelim fakat pcdeki bir resmi atmak istiyorum nasıl yapıcam size zahmet sölerseniz....
Tesekkurler
Valla arkadaşlar programı dün indirim çok da hoşuma gitti açıkcası daha önce den bu tarz bi program kullanmıştım biraz daha profosyonel bişeydi cinema 4d. Ama bu daha basit ve dahaiyi bi programmış...
E bende başladım benim kasayı çizmeye. Asus TA 250. Henüz mod yapmadım kasaya ama inşallah ufak tefek bişiylerle başlayacam. Tabi önce programda bişeyler deneyeyim dedim....
Arkadaşlar sketch da Ölçek sorunu yaşayanlar varmış.. alltaki resimdeki gibi "scale" i seçmek ve kösesinden tutarak gerekli değeri girebiliriz.
Kolayca kablo yapılı göstermek istiyorum.. Sadece kasa çizenler olmuş o nedenle içinide doldurmak isterseniz...
Böyle temsili bir kasa ve anakartımızı sata ile bağlıcaz mesala..Soltaraftaki "Freehand" yada "Line" yada "Arc" çizim eleanlarından herhangibiri ile oraya kablo olabilecek bir çizgi çizelim.
Efendim sonra o çizgimizi alıp kasamızdan çıkartalım müsait bir yere taşıyalım çünki ona kalınlık vericez.. Çizgimizim ortasına dik olacak bir şekilde bir yuvarlak çiziyoruz.. kolay çizmek için başka bir yerde çizip c/p yapabilrsiniz.. Sonra aletlerimizden "Follow me" butonuna tıklıyoruz ve seçtiğimiz daireyi çizgi üerinde ilerletiyorz..Kablo yavaş yavaş oluşuyor.
Zevkimize göre renk veriyoruz..Uçlarınada bağlantı noktalarını ekleyip kablo ve uçları beraberce seçip Sağ tıklıyoruz üzerlerine ve "Make Group" diyoruz ki taşıması kolay olsun.. Getirip yerleştiyoruz ve HDD ler çalışmaya hazır :P
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaananabak -- 14 Şubat 2008; 18:36:03 >