Şimdi Ara

Intel üçüncü çeyrekte düşüşe geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Pandemi döneminde uzaktan eğitim ve iş ortamlarına olan ilginin artması nedeniyle bilgisayar pazarında da büyüme yaşanıyor. Bununla birlikte alış veriş fırtınasının dinmesi ilgili firmaların da mali tablolarına eksi olarak yansıyor



    Intel veri merkezlerinden kazandı



    Pandeminin etkisiyle yılın ilk iki çeyreğinde rekor büyüme kaydeden Intel de yavaş yavaş normale dönüyor. Firmanın üçüncü çeyrek mali raporuna göre 18.3 milyar dolar gelir elde edildi ve yıl bazında yüzde 4 civarında düşüş yaşandı. Faaliyet karı ise 5.1 milyar dolar ile önceki dönemlerin altına indi.



    Ayrıca Bkz.iPhone 12 Pro karşınızda



    Bu çeyrekte en fazla veri merkezleri kazandırdı. Toplamda 8.5 milyar dolar gelir elde eden bölüm yüzde 10 düşüş yaşadı. Bölüm içerisinde en fazla düşüş ise yüzde 33 ile Nesnelerin İnterneti kısmında yaşandı. Bununla birlikte bulut bilişim kısmı ise yüzde 15 büyüme yakalamayı başardı. PC bölümü ise 9.8 milyar dolar ile yüzde 1 civarında bir büyüme elde etti.



    Önümüzdeki dönem Intel için biraz daha zorlu geçecek zira AMD’nin Ryzen rüzgarını ensesinde hissediyor. Diğer taraftan pek çok ARM tabanlı çözüm de başta Apple olmak üzere son kullanıcı veya sunucu odaklı firmaların portföyünde yer almaya başladı. Henüz 10nm üretim sürecini tam oturtamayan ve TSMC dökümcüsünden bant kapma yarışına giren Intel rekabeti güçlü bir şekilde göğüsleyemeyebilir.



    Kaynak:https://www.techpowerup.com/273684/intel-reports-third-quarter-2020-financial-results







  • İntel pc pazarinda kaybediyor ama cok fazla sektorde oldugu icin diger sektorlerde kazanıyor.

    AMD nin farkli ve karli sektorlere girmesi lazim. Sadece CPU ve GPU satarak olmuyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vah vah... tüh.

    14+++++++++++++++++++++++++++++++++ nm teknolojisine bir artı daha eklerlerse belki işleri iyiye gidebilir...?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 25 Ekim 2020; 10:29:33 >
  • 1 senedir neredeyse masaüstünde doğru düzgün işlemci satamadılar. Laptoptada düşüş yaşadılar ama amd nin geç girmesinden ötürü yine oradan kazandılar. Diğer yandan sunucu pazar payında açık ara rakipsizler. %98 falan pazar payları var hala adamların. Zerre etkilenme olmadı o konuda.

    Gelen yeni ryzenler ile çok rahat 1 sene daha masaüstünde işlemci falan satamazlar. Hiç şansları yok görünüyor. Ama diğer ellerinde tuttukları pazarlar zaten rahat rahat yeter onlara.

  • Beter olsunlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha sert vur AMD, henüz ölmemişler.Intel üçüncü çeyrekte düşüşe geçti 

  • Hisse senedi değeri olarak da büyük düşüş yaşıyor. Intel hissesi almanın tam zamanı aslında, Alder Lake ile birden tımanışa geçebilir.





    Intel üçüncü çeyrekte düşüşe geçti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 25 Ekim 2020; 11:53:33 >
  • Öncekilere saysınlar.

  • daha çok düşüş yaşamayacağını nereden biliyorsun ? alder lake fos çıkarsa bak sen o zaman düşüşe..

  • Musty3535123 M kullanıcısına yanıt

    Ne Intel ne de AMD umurumda, kazanç sağlama açısından olaya baktım. Orası belli olmaz, fos da çıkabilir iyi de. Ağır AMD fanı olarak, sen Intel'in batmasını tercih ederdin değil mi. Intel üçüncü çeyrekte düşüşe geçti 

  • Sende elinde Intel hissesi bulunduran biri olarak. Bütün veriler ve algılar negatif yönde olmasına karşı gelecek belirsizlik algısına rağmen insanlarda kasıtlı olarak pozitif görüş bildirerek mevcut hisselerine yeni alımlarla değerini arttırıp minimum zararla Intel hisselerini satmaya çalışan biri olabilirsin.

    İnsanları suçlamadan önce kendi davranışlarınızı gözden geçirin sürekli ertelenen 10nm teknolojisi buna rağmen her sene çıkmaya devam eden 14++++++ sadece alder lake iyi olsa bile mevcut durumu tek seri ile toparlayamayacak Intel çünkü nm düşse bile yeni tasarım 5ghz gibi değerleri vermesi veya güç yönetimini iyi yapabileceği bir konumda değil AMD her geçen gün zen mimarisini iyileştiriyor Intel alder lake ile bayrağı tekrar eline alsa bile AMD bundan 9 ay sonra onu tekrar geçecek ve çok kısa bir dönemde Intel daha 7nm ye düşerken AMD çoktan 5nm teknolojisinde ustalaşmış olacak geri kaldı Intel 10 dan sonra direkt olarak 5nm düşemezse yarıştan kopması muhtemel

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • amd bu hızla giderse intel batacak ama olmasın tabi rekabet olsun tekel olmasın

  • Aslında büyük rezillik. AMDnin geri dönüş yapacağına o kadar inanmamışlar ki, bırak bize aynı işlemciyi tekrar tekrar satmayı teknoloji bile geliştirmemişler şimdide ilerleyemiyorlar.


    Yüz yılın balonu bence şuan intel. Savunan aptaldır kusura bakmasın, o kadar alışmışlar ki tüketiciyi keklemeye, adamlarda artık kafa tutacak teknoloji yok sıfırdan başlıyorlar gibi birşey şuan Intel üçüncü çeyrekte düşüşe geçti 


    AMD gelecek nesil işlemcilerdede aynı artışı sergilerce intel cpu denen birşey kalmaz eski amdden beter hale gelirler. Beter olsunlar

  • İntel in performansından apple da memnun kalmadı gitti kendi işlemcisini üretiyor. Bir zamanların nokia sı aklıma geliyor gerçekten bu şirket batmaz falan diyorduk nerelere geldi. İntel buradan bölünürse ve agresif bir ceo gelirse ancak toparlar diye düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ne amd ne intel tek gerçek apple'ın işlemcilerii burda kmse kndini kandırmasın

  • amd fan boyları Zılgıt çekerek kutlama yapmış.Intel üçüncü çeyrekte düşüşe geçti 

  • amd her yıl intele ne kadar ödeme yaptığını biri şuraya bi yazsın !

  • İntel öyle bir çıkmaza girdi ki inanılmaz ya. Rakip yok diye köklü mimari yenilemeden yürümeye çalıştı şimdi pandemi ile hayatta yenilik yapamaz. Bence sürekli öteledikleri yeni nm dizaynları cevap verecek nitelikte olabilir fakat o kadar yatırımı 10 sene en az sürmesi beklenen kriz halinde nasıl geri toplayacak ? hepten iflas etmek demek. Değer kaybetmeyi, kardan zarar etmeyi göze alabilir. Bu süreçte ar-ge çalışmaları devam ederse dünya ekonomik olarak düzelmeye başladığında yapıştırıp geçer diye tahmin ediyorum. işsizliğin tavan yapacağı, birçok şirketin batacağı söylenen bir devre giriyoruz. gündemimiz hala virüs ve ölenler olduğu için daha anlaşılmadı durum ama paranızı keyiften boşa harcamayın. intel de akıllı ise öyle yapmayacaktır. en kral işlemciyi alacak insan sayısı ciddi oranda azalınca yapsa ne olur? Daha iyi şeyleri daha uyguna veren amd'ciyim lakin son işlemcileri ile yaptığını gördünüz. Her şirket tekelleştikçe bizim cebimize göre çirkinleşiyor. Bunu unutmamak lazım. AMD'nin ezilmesi bizim işimize yaradı. Kral olursa o da canımıza okuyacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 25 Ekim 2020; 20:31:47 >




  • HİÇ

  • nilgün1880 kullanıcısına yanıt
    ahahahahaaa hangi işlemcileri?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.