Şimdi Ara

Tesla, Çin'de üretilen Model 3'leri Avrupa'ya ihraç etmeye başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Elektrikli araç üreticisi Tesla, Çin'deki fabrikada üretilen Model 3'lerin bu aydan itibaren Avrupa pazarına da gönderileceğini açıkladı. Çinli Model 3'lerin ilk etapta gönderileceği ülkeler Almanya, Fransa, İtalya ve İsviçre olarak açıklandı.



    Tesla'nın ABD dışındaki ilk üretim tesisi olma özelliğine sahip Şanghay fabrikası ya da diğer adıyla Tesla Gigafactory 3'te ilk müşteri teslimatları Aralık 2019'da başladı. Bu yıl 150 bin araç üretilmesi planlanan fabrikada şu anda Model 3'lerin üretimi yapılıyor. Gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından Model Y üretimine de başlanacak.



    Ayrıca Bkz.699 beygirlik Panamera S E-Hybrid, ailesinin en güçlüsü olmaya geldi



    Çin'in elektrikli araçlar için en iyi pazar olduğuna inanan Tesla, geçtiğimiz ay ülkede 11 binden fazla Model 3 sattı. Gerek Çin hükümetinin endüstriye yaklaşımı gerek ülkede yenilikçi yerel girişimler olması gerekse de Çinli müşterilerin elektrikli araçlara olan ilgisinden son derece memnun olan Tesla, ülkedeki üretim, şarj ve satış ağını genişletmeyi planladığını da aktardı.



    Tesla, Çin'den getireceği Model 3'lerin yanı sıra Berlin'de yapımına devam ettiği yeni fabrikasında da Model 3 ve Model Y üretecek. Söz konusu fabrikadaki üretime 2021'in ortasında başlanması planlanıyor.



    Kaynak:https://www.reuters.com/article/tesla-china-exports/tesla-to-export-china-made-model-3-vehicles-to-europe-idUSKBN27425C







  • sanırım otomotik arabalar yaygınlaşınca ehliyete gerek kalmayacak

  • %60 amerikan vergisiz model 3 demek bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çin’den ithal edilmeye başladıysa ucuzlar ve her yere yayılır. Bizlere nasıp olmaz ama normal bir işte çalışan alır Avrupa’da

  • Avrupali yine en iyiye en ucuz şekilde ulaşacak.Çin deki factory amacida buydu zaten.



    Tr de yalanip yalanip okumak düşer!

  • Genelde avrupaya satılacak ürünler için üretim konumu olarak avrupanın çini olan Türkiye tercih edilirdi

  • Ulan Elon, Türkiye'de üreteydin de Gümrük birliği sayesinde vergisiz Avrupaya sataydın ya, sen de kazanaydın biz de.

  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    Çinde asgari ücret 2500 tl-3100 tl arası(2200-2645 yuan) türkiyede işçilikte ucuz. Alıp kullanamayacağız, bari yollarda görürdük camlarından içine bakardık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeYLeR.

    Çinde asgari ücret 2500 tl-3100 tl arası(2200-2645 yuan) türkiyede işçilikte ucuz. Alıp kullanamayacağız, bari yollarda görürdük camlarından içine bakardık.

    Model 3 en baz 35 bin dolarlık fiyatıyla %6 ÖTV ile, gümrük olmadan, KDV'li 340-350 bin civarına geliyor. bugünün otomobil fiyatlarını dikkate alırsak, ulaşılabilir olabilirdi sanki burada üretseydi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.