Şimdi Ara

6. nesil savaş uçağı Tempest’ın radar sistemi, bir şehrin internet trafiği kadar veri işleyebiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Amerikan yapımı F-22 ve F-35 ile Çin üretimi J-20 ve J-31 gibi beşinci nesil savaş uçakları, ilgili ülke hava kuvvetlerinde tam anlamıyla operasyonel olgunluğa ulaşmamışken bazı ülkeler altıncı nesil jet uçakları için çalışmalara devam ediyor. Bu projelerden biri de İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) için geliştirilen Tempest altıncı nesil savaş uçağı.



    Ayrıca Bkz.Japonya, Fukuşima’dan çıkarılan radyoaktif suyu okyanusa pompalamaya hazırlanıyor



    İngiltere merkezli havacılık devi BAE Systems liderliğinde yürütülen ve birçok şirketin iştirak ettiği projenin hava muharebelerinin geleceğini değiştirmeye aday yeniliklerle geleceği söyleniyor. İnsanlı veya insansız olarak görev icra edebileceği belirtilen çift motorlu ve delta kanat tasarımına sahip uçakla ilgili her geçen gün yeni detaylar da paylaşılmaya devam ediyor.





    Hipersonik füze sistemleri taşıyacağı, sürü İHA’larını kontrol edebileceği ve lazer silah sistemleri kullanmaya yetecek kadar elektrik üretebileceği söylenen Tempest’la ilgili bir paylaşım da uçağın radar sistemi hakkında geldi.



    Leonardo UK tarafından geliştirilen ve Çok Fonksiyonlu Radyo Dalgası Sistemi adı verilen radarın yetenekleri hakkında konuşan RAF yetkilileri, sistemin günümüz nesil cihazlarına kıyasla 10 bin kat daha fazla veri işleyebileceğini kaydetti. Söz konusu verinin, yaklaşık 550 bin nüfuslu Edinburgh büyüklüğündeki bir şehrin saniyelik internet trafiğine eş değer olduğu ifade edildi. Alt sistemlerin bazılarında üretime geçildiğini belirten Leonardo UK ise radarın testine önümüzdeki birkaç yıl içinde başlanacağını söyledi.





    Tempest’la gelmesi beklenen yenilikler haliyle sadece radar sistemlerinde değil. Artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerinden faydalanacak BAE Systems, uçakla birlikte giyilebilir kokpit sistemini geliştiriyor. Mevcut nesil uçaklarda bulunan fiziksel kontrollerin birçoğunu kaldırmayı hedefleyen sistem, uçağı hafifletirken pilotlara ise daha sade bir kokpit sunmayı hedefliyor.



    Kaynak:https://newatlas.com/military/tempest-fighter-radar-technology-leonardo/



  • Tempest iyi hoj da, çok çirkin yaw :)

  • Şu İngiltere çok güçlü bir ülke. O kadar dünya markası var ki inanamazsınız. Bir programda sadece bir kısmını gösterdiler yollara, sokaklara sığmadı markaları, ürünleri.

  • Biz 2011'de yaptık onu ey İngiltere!
    Sen kimsin ya?


  • Türkiye hazır, hedef 2023: Yerli uçağımız göklerde.


    Şunun neresini anlamadı bunlar hala ben de onu anlayamadım?

    Uçak 2023 de göklerde diyor, uçan uçağımız olmadığını bilmiyorlar mı yani sizce bu adamlar?

    Çok enteresan. Kimler var karşımızda ya muhalefet diye.

  • Çok havalı şeyler, fakat gerçek bir savaşta ne kadar etkili olur belli olmaz. Çok maliyetliler bir de sürekli savaş mı çıkacak, kullanmak için savaş mı çıkaracaklar. Sihalara benzer fakat jet tadında seri üretim yapabileceğin gerektiğinde yapay zekaların kontrol edebileceği daha maliyeti az ve etkili uçaklar üretmek daha mantıklı.

  • Radar kullan, görünmezlige veda et!

  • seçim haberleri, cek-cak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 19 Ekim 2020; 16:20:52 >
  • İngilizlerle sıkı işbirligimiz var bu dönemde. 6.nesili kendilerine yapıp bize 5, 5++ da yardımcı olacaklar gibi görünüyor. Tabi motor önemli ****Rolce Roys:)

  • bizde 2035 e kadar kuvvetin emrine 5 nci nesil bir uçak verirsek kendimizi şah sayıcaz . daha çok çalışmamız gerek

  • heral bizim şehirlerden bahsetmiyor, 3-5 mbps ile bir disket trafiği anca yaparık asasdfg

  • Yanfo kullanıcısına yanıt
    Uçağın rengide kırmızı :))

  • Bir de ne olunca 6. nesil deniyor bunlara şimdi. Daha 5. nesil yeni çıktı, aradaki fark ne?

    İnsansız, pilotsuz falan dicem ama kokpit olduğuna göre pilot var uçakta.

  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    "Mevcut nesil uçaklarda bulunan fiziksel kontrollerin birçoğunu kaldırmayı hedefleyen sistem, uçağı hafifletirken pilotlara ise daha sade bir kokpit sunmayı hedefliyor." şeklinde yazmışlar

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Daha fazla cicil bicili elektronik yani anlayacağımız.

  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    bu nokta henuz tam olarak netlesmis degil ama buyuk ihtimal 4uncu nesil gibi manevra dogfight kabiliyeti olan bir ucak yerine daha buyuk daha uzun menzilli, lazer silahlarina sahip, cevresindeki drone'lar ile suru saldirisi yapan, bir avci ucagindan cok ana gemi gibi durran bir nesil gelecek. su anki tahminler bu yonde. keza hem dronelari cevresinde tasiyabilmesi hemde lazer sistemleri besliyecek elektrik gucune sahip olmasi hemde cok uzun menzillere sahip olmasi icin eski nesilllere nazaran oldukca buyuk olmasi gerekecek. uzun menzil konusu onemli keza cin'in ve diger ulkeleri gelisen anti gemi fuzeleri yuzunden ucak gemileri gitgide anlamlarini kaybediyor, ucaklarin daha uzun mesafelerden hedeflerine ulasmalari gerekiyor.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Yazıda bunun uçağı 6. nesil yapacağını belirtmiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    Yazıda bunun uçağı 6. nesil yapacağını belirtmiyor.

    sonuçta bir standart olmayacağı açık, adamlar hedef belirlemiş adına 6. nesil demiş. başkası çıkar 5.5 inci nesil der

  • gokhanvai kullanıcısına yanıt
    İngiltere guclu degil. Dunya duzenini organize eden gucler ingiltere ile calisti icin durum oyle. Artik o gucler cin de...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.