Şimdi Ara

...::: AUDI KULÜBÜ :::....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
75.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alfa Romeo'nun DİZAYNI
    Volvo'nun GÜVENİ
    BMW'nin GÖSTERİŞİ
    Mercedes-Benz'in KONFORU

    ------------------------------------------------------
    A U D I


     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


    ___________________________________________________________________________________________________________


    *** AUDI KULÜBÜ ÜYELERİ ***

    ==> bybeyaz407
    ==> Selçuk2626
    ==> extreme 24

    ____________________________________________________________________________________________________________

    Arkadaşlar, AUDI'yi seven veya sevmeyen bütün arkadaşlarımızı klubümüze bekliyoruz.
    İmzamız aşağıdadır, arzu eden arkadaşlarımız ekleyebilirler. Teşekkür ederim...

    [center][link=https://store.donanimhaber.com/ed/de/83/edde83664f1b01da67b2ec6116556f63.jpg][image]http://www.resimekle.gen.tr/imagehosting/images/5Mj35071.jpg[/image][/link] 
    [color=red][b][size=2][link=http://forum.donanimhaber.com/m_14606780/tm.htm]..:: *** Audi Kulübü *** ::..
    In One Car Only?
    [/link][/size][/b][/color][/center]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meskisehiri -- 11 Temmuz 2007; 13:17:20 >







  • AUDI'NİN TARIHCESI

    Audi’nin içiçe geçmiş dört halkası, kurucusu olan şirketleri temsil ediyor. Horch, Audi, DKW ve Wanderer...

    1889 yılında kurulan Horch, Almanya’nın en eski otomobil üreticilerinden biri... Audi’ye adını veren şirket 1909 yılında kendi şirketinden ayrılan August Horch tarafından yapılandırılıyor. DKW, 1909’da buhar güçlü makineler üretmek için kuruluyor.

    Wanderer; değirmen motorundan, daktiloya uzanan geniş bir yelpazede üretim yapıyor. Zaman içinde, otomobil sektöründeki üretim kapasitesi artınca, 1932 yılında Horch, DKW, Wanderer ve Audi birleşerek Audi’nin dört halkasını oluşturuyor. Kurulan ilk şirketin adı; Auto Union...

    Bu birliktelikle, otomobil sektöründe bir çok "ilk"e imza atmaya başlıyorlar...

    1966 yılındaysa Volkswagen şirketi satın alıyor. 1969’da NSU, Auto Union’a katılarak Audi NSU’yu oluşturuyor. Audi 1984'ten bu yana kendi adıyla "AUDI AG" olarak dünyanın en güçlü, en başarılı otomobillerini üretmeye başlıyor.

    İşte Audi’nin yakın geçmişteki başarılarından sadece birkaçı: British Touring Car Championship (BTCC) 1996 Manufacturers’ Champion...

    CAR Magazine, Robb Report, Auto Show ve Automotive Magazine tarafından 1998’de dünyanın en iyi 10 otomobilinden biri olarak seçilen Audi, geçmişten gelen başarılarıyla, geleceğe yol alıyor! Audi’nin Türkiye Genel Distribütörlüğü’nü, lüks otomobil sektöründe ilk ISO 9002 Kalite Belgesi’ni almaya hak kazanan, Doğuşmotor yürütüyor.

    (Kaynak: Vikipedia)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meskisehiri -- 30 Mayıs 2007; 20:54:58 >




  • AUDI HAKKINDA

    Audi, Alman bir otomobil şirketidir; Volkswagen grubunun bir parçasıdır. Şirketin merkezi Ingolstadt, Bavarya'da bulunmaktadır.

    Şirketin geçmişi 1899 yılına ve August Horch'a dayanmaktadır. İlk Horch otomobili kendisi tarafından 1901 yılında tasarlanmıştı. 1910 yılında Horsche şirket dışarısına atılmış ve kendi adını eski ortaklarıyla olan anlaşmazlıklar nedeniyle artık yaptığı tasarımlarda kullanamayacak hale gelmişti. Eski Almancada anlamı "Dinle!" olan "horch" , Latincede aynı anlama gelen Audi`yi markası olarak kullanmaya başladı.

    1932 yılında Audi, Auto Union'u oluşturmak üzere Horch, DKW ve Wanderer şirketleri ile birleşti. Auto Union kullandığı birbirine bağlı dört halka da bugün Audi'nin logosu olarak kullanılmaktadır.

    İkinci Dünya Savaşı sonrasında, şirket DKW etrafında ürünlerini sunmaya çalıştı. Ancak iki çekişli motoru o kadar ünlü olamadı. Eylül 1965'de Audi tekrar bir çıkış yaparak 72 beygirlik 4 kapılı sedanını piyasaya sundu, dünyanın en modern motorlarından biriyle.

    1970'lerde Audi 1950 yıllarında dünyanın en büyük motorsikletlerini üreten şirket olan NSU ile birleşti. Bu şirket Neckarsulm, Stuttgart yakında bulunmaktaydı. NSU daha küçük arabalar yapmayı öngörüyordu; daha sonrasında yeni bir rotasyon motorlarında Felix Wankel'in fikirleriyle kullanılmaya başladı. 1967'de çıkartılan yeni NSU Ro 80 bir uzay çağı arabasıydı ve o gün itibariyle sundukları aerodinamik, ağırlık, güvenlik açısından kusursuzdu, ancak motorlardaki rotasyon hatası NSu için pahalıya patlamıştı. Yine de günümüzde hala Audi'nin bazı modelleri Neckarsulm'da üretilmektedir.

    Geçen 30 yıl içerisinde Audi yüksek güce sahip bir çok model sundu. 1980'de piyasaya sunulan Ünlü "Quattro" modeli ; ilk kez kullanılan 4 çekerli turbo bir spor arabasıydı. Audi bu atılımla teknolojide zirveye oturdu. (Bu teknoloji daha sonrasında dünya'nın hemen hemen tüm otomobil şirketleri tarafından kullanılmıştır.)

    Audi 80 modeli ile beraber, tüm modeller "Quattro" özelliğini kazandı. Audi 80 her ne kadar 1986 yılında "dede arabası" imajına sahip olsa da unutulmaz tasarım 1989'da piyasaa sunuldu. Bu model piyasaya bomba gibi düştü ve oldukça iyi satış rakamlarına ulaştı.

    Gelişen teknoloji ile, Audi dünyanın en gelişmiş motorunu kullanmaya başladı. 1995'de S4 modelinde kullanılan dört çekerli motoru bu döneme damgasını vurdu.

    1997'de de dünyanın tamamen aliminyumdan yapılmış ilk otomobilini sunan Audi, A8 modeli ile aliminyum uzak çizgilerine ulaşmış oldu. 90'ların ortasında yeni serilerini piyasaya süren Audi dünyanın en kaliteli otomobilleri arasında yerini aldı.

    2000 yılı itibariyle 24 saatlik Le Mans yarışını 4 kez ard arda kazanan Audi 2003'de VW grubunun başka bir modeli ile ancak tamamen Audi kadrosu ile Bentley modeli altında da bu başarıya imza attı...

    (Not: Alıntıdır)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meskisehiri -- 30 Mayıs 2007; 20:55:35 >




  • Quattro Tarihçesi

    Audi, 3 Mart 1980'de Cenevre Motor Show'da ilk defa uluslararası kamuoyuna Audi quattro® 'yu sergilediğinde otomobil üretiminde yeni bir çağ başlamış oldu. Çünkü o yıl ilk defa bir binek otomobil, sürekli dört tekerlekten çekiş ile pazara sunulmuştu. quattro® 'nun sembolik karakteri ve adından aldığı güç, o zamandan beri eşi görülmemiş bir başarı hikayesinde gizlidir. Bu devrim yaratan güç aktarım sisteminin piyasaya ilk sürüldüğünde yarattığı duygular ve beklentiler, takip eden yıllarda her şekilde karşılığını buldu: quattro® 'nun motor sporlarındaki inanılmaz başarılarıyla; yeni bir özgürlük kavramı oluşturmasıyla; maksimum yol dinamikleri, geliştirilmiş sürüş keyfi ve en iyi yol performansını bir arada sunmasıyla ...

    Audi ve quattro® , son 25 yıldır birlikte dile getirilen iki markanın adıdır. Otomobillerin yakın tarihinde çok az sayıda teknoloji, quattro ® - sürekli dört tekerden çekiş - kadar tutarlı bir şekilde Audi'nin marka imajını şekillendirmiştir. Ayrıca quattro® 'nun 25 yıllık geçmişi, bu devrimci teknolojinin sistematik olarak sürekli gelişmesine de tanıklık etmiştir. Çünkü Audi, otomobilseverlere hem sürüş keyfi hem de yol dinamikleri açısından eşi benzeri olmayan avantajlarla birlikte bu en yenilikçi güç aktarım sistemini her araç tipine uygun kişisel özelliklerle beraber sunmuştur; sunmaya da devam edecektir.

    İki milyondan fazla quattro® güç aktarım sistemine sahip aracı ile Audi, lüks segmentte sürekli dört tekerden çekişli binek otomobillerde lider üretici konumundadır.
    Audi'nin teknolojik üstünlüklerinin en önemlisi olan quattro® güç aktarım sistemine sahip model yelpazesi son derece geniştir. Audi A2 hariç mevcut tüm Audi modellerini kapsayan bu sistem, otomobil teknolojileri içinde efsanevi bir konuma sahiptir.
    "Efsaneleri yaratan teknoloji : quattro® , ralli pistlerinden büyük otoyollardaki özel kademelere ve dünyanın bütün ana yollarına kadar güçlü bir yol izler - ve sürüşün bizim için anlamını kalıcı olarak değiştirir." Dave Pollard: Audi quattro® Kitabı (1997)

    Duygu yüklü teknoloji.

    İlk quattro® reklam motiflerinden birisi, quattro® güç aktarım sisteminin ne anlama geldiğinin bir sembolü oldu. Bir Audi 100 quattro® , Kaipalla - Finlandiya'da karla kaplı kayak pistinde sürülürken görülür. Bu quattro® 'nun üstün çekiş gücünün ve istisnai yönsel dengesinin etkileyici bir örneğidir. Sistemin performansının açık bir kanıtı olarak görülen bu reklam bugün bile çok sayıda insan tarafından hatırlanmaktadır.

    Audi quattro®, her zaman AUDI AG reklamlarında son derece duygusal bir mesaj olmuştur. Bunun potansiyeli, özellikle "Eskimo" reklamında çok belirgindir. Hiçbir Audi otomobili görülmez, ürünün avantajlarından bahsedilmez, ama herkes "quattro® "nun çok özel olduğunu, son derece duygusal ve özgün olduğunu hisseder.

    Teknoloji ve duygu arasındaki bağlantının bu saf gücü çok yüklü, ama bir o kadar da sempatik "Maharajah" reklamında görülür. Muson yağmuru, korkunç yol koşulları, birbiri ardına gelişlerini iptal eden misafirlerini bekleyen ev sahibi… Sadece Audi A4 quattro® kullanan Alman büyükelçisi davete gelebilir. Diğerleri yola çıkmayı bile denemez. Film, quattro® güç aktarım sisteminin üstünlüğünü kutlanması ile biter.

    Durum.
    Üstün teknoloji ve üretim know-how'ı.

    25 yıllık dört tekerden çekiş deneyimiyle Audi, üstün bir teknolojiye ve üretim know-how'ına sahiptir. Bu avantajla Audi şimdiye kadar iki milyondan fazla araç üretmiştir. "quattro®" dört tekerden çekiş kavramı için en iyi bilinen terimdir ve sürüş keyfi, yol dinamikleri, sportif tarzda performans ve güvenliğin en oturmuş sembolüdür. Günümüzde Audi , quattro® seçenekli motor ve şanzımanların 66 kombinasyonunu sunmaktadır. Audi TT 3.2 quattro® , Audi S4, Audi allroad quattro® veya Audi A8 6.0 quattro® gibi çok güçlü üst modeller aslında sadece quattro® sürekli dört tekerlekten çekişle üretilmişlerdir. Bu da bahsettiğimiz araçları saf sürüş keyfi konusunda üstün kılmaktadır.

    quattro® güç aktarım sistemi, Audi'nin her zaman klasik çözümleri sorgulamasının, her zaman daha iyilerini keşfetme ve geliştirme tutkusunun kanıtıdır. quattro® teknolojisi, 'Teknoloji ile bir adım önde' felsefesini ve markanın özünü temsil eder. quattro® sürekli dört tekerlekten çekiş ilkesi aynı zamanda Audi'nin sportif, ilerici, prestijli ve yüksek değerli ürün profilinin keskinleşmesine de büyük katkıda bulunmuştur. quattro® sistemli modellerin özgün karakteri, Audi'nin lüks sınıftaki iddialı konumunu pekiştirmektedir.

    (Not: Alıntıdır)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meskisehiri -- 30 Mayıs 2007; 20:55:59 >




  • Audi A5 Tanıtımı

    A5, dünya basınına Verona’da tanıtıldı. Son bir yıldır zorlu testlerden geçen yeni Audi A5, Verona’da dünya basınının önüne çıktı. VW Grubu’nun yeni Tasarım Şefi Walter de Silva tarafından tasarlanan Audi A5, sportif silueti, güçlü yüzü ve kışkırtıcı arka tasarımıyla markanın büyük boyutlu coupé tasarımında nasıl bir yön izleyeceğini de en açık biçimde ortaya koyuyor. Walter da Silva tarafından “Audi A5 şimdiye kadar tasarladığım en güzel otomobil” olarak tanımlanan yeni Audi A5, karakteristik yekpare Audi ızgarası, LED teknolojili farları, kaslı C sütünü ve tekerlek yuvaları ile Nuvolari konseptinden alınan arka ışık gurubu tasarımıyla tam anlamıyla bir başyapıt.

    Eylül ayında Türkiye’de satışa sunulacak olan Audi A5, 3.0 TDI ve 3.2 FSI motor seçenekleriyle ithal edilecek. Audi A5’in dizel motorlu versiyonunda ilk etapta sadece manuel şanzımana yer verilirken, benzinli motor seçeneğine sahip A5 ise hem manuel hem de 8 ileri vitesli Multitronic otomatik şanzıman seçeneğiyle Türk müşterilerin beğenisine sunulacak.

    Audi’nin dört tekerlekten çekiş teknolojisi quattro ise ilk etapta sadece A5 3.0 TDI model versiyonunda bulunurken, A5 3.2 TFSI ise önden çekişli olarak satın alınabilecek. Audi A5 model ailesinin en performanslı versiyonu S5 ise 4.2 litrelik V8 FSI motoru, kısa oranlı 6 ileri manuel şanzımanı ve quattro dört tekerlekten çekiş kombinasyonuyla pazarlanacak.

    Tasarım harikası yeni Audi A5, kafanızdaki otomobil imajını baştan aşağı değiştirecek.

     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meskisehiri -- 30 Mayıs 2007; 15:44:23 >




  • Audı’den safkan TT Roadster konsepti

    Audi AG, Avusturya’da düzenlenen Wörthersee 2007 organizasyonu kapsamında yeni nesil Audi TT Roadster’ın sıra dışı konsept versiyonu Audi TT clubsport quattro’yu tanıttı. Yeni geliştirilen 300 HP gücündeki 2.0 litre TFSI motorla ve quattro dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan Audi TT Roadster konsepti, daha güçlü TT model versiyonlarının yolda olduğunu müjdeliyor. Bununla birlikte Audi AG, Audi TT clubsport quattro’nun seri üretim versiyonundan sınırlı sayıda olsa da üretmeyi planladığını da açıkladı.

    Sınırlı sayıda üretilecek, Audi TT clubsport quattro adıyla tanıtılan konsept aracı; Audi TT Roadster’ı safkan bir sürüş makinesine ve bir speedster tasarım ikonuna dönüştürüyor.

    Yakın gelecekte daha güçlü ve güce paralel daha sportif tasarım unsurlarına sahip Audi TT versiyonlarının da yolda olduğunu müjdeleyen Audi TT clubsport quattro konsepti, tasarım açısından A sütunlarının olmaması ve yekpare kaputuyla hemen dikkat çekmeyi başarıyor. Daha geniş ızgarası ve ön alt hava girişleri, alçak seviyeli ön camı, yarış tipi takla barları ve LED teknolojili farlarıyla da ön plana çıkan Audi TT clubsport quattro’nun dört halkalı logosu ise R8 modelinde olduğu gibi kaputa entegre edilerek konumlandırılıyor.

    Audi AG mühendisleri, bu sıra dışı konsept otomobili çalışmasında kapı kollarını tamamen kaldırarak yerine uzaktan kumanda ile açılabilen bir kapı mekanizmasına yer verdiler. Seri üretim TT modellerine göre 80 milimetre artırılan iz genişliği, 265/30 ebatlarındaki 20 inçlik alaşım jantlar, daha kaslı tekerlek yuvaları ve küçültülen daha aerodinamik aynalar, Audi konseptinin diğer göze çarpan özellikleri arasında yer alıyor.

    İç mekânda ise yarış tipi koltuklar, dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, R8’den alınan yeni tip vites topuzu, turuncu ve siyah kombinasyonlu deri döşeme ile birlikte alüminyum ve hafif metal malzeme kullanımı dikkatleri çekiyor. Audi TT clubsport quattro’nun geliştirme aşamasında Orta konsoldaki yuvarlak hava girişlerinden birini Bang& Olufsen’in MP3 çaları BeoSound2’nin kontrol mekanizma yuvası olarak modifiye edilmiştir.

    Audi TT clubsport quattro’nun kaputunun altında ise S3 modelinde kullanılan 265 HP’lik TFSI motorun daha da güçlendirilmiş bir versiyonu yer alıyor. 2.0 litrelik TFSI motor, emme manifoldunun modifiye edilmesiyle artık 300 HP üretebiliyor. Hem 2.0 litrelik motora hem de quattro çekiş sistemine sahip Audi TT clubsport quattro, konsept dahi olsa bu kombinasyonla üretilen ilk Audi TT modeli olmasıyla da ayrıca önem kazanıyor. Motorun ürettiği güç ise gerektiğinde manuel olarak vites değişimi yapmayı da sağlayan 6 ileri S-tronic şanzımanla dört tekerleğe birden dağıtılıyor. Audi RS4, A8 ve S8 gibi modellerde kullanılan seramik frenlerinde yine ilk kez bir TT model versiyonunda kullanılması, Audi konseptinin ön plana çıkan güvenlik ekipmanları arasında yer alıyor.

     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meskisehiri -- 30 Mayıs 2007; 15:44:02 >




  • 2009 Audi A4

    Audi’nin yeni nesil A4’ü Eylül’de ilk kez sahneye çıkıyor. Bu fotoğrafta kamuflaj altında gördüğünüz A4 sedan, showroomlar da sergilenmeye hazır durumda.

    Audi A5’lerdeki yeni modüler uzunluk tasarımıyla aynı olarak A4’ler de bu platformda 2. yeni otomobil serisi olacak. Q5 serisi ve A6 ve A7’nin yeni versiyonları da bu platformu gelecekte kullanacaklar. Yeni platform düzenlemesi motorun daha geriye taşınabilmesine imkan veriyor. Böylece yeni A4’lerin ön kısım ağırlıkları mevcut modellere göre çok daha hafif olacak. Ön çıkıntı 6 inç daha kısa olmakla birlikte, ağırlık dağıtımı iyileştirilecek ve böylece sürüş konforunda belirgin artış kaydedilecek.

    Audi’nin A4’leri BMW-3 serileri gibi sportif yapma çalışmaları herkes tarafından biliniyor. Motor ise 130 beygir gücünden başlayarak 1.8 litre TFSI ve S versiyonu V-8 4.2 litre değerlerindedir. Ortada 240 beygir gücüne kadar bir çok gaz motoru ve dizel motoru olması planlanıyor. RS4’ün 2009 modelinde direk enjeksiyonlu 420 beygir gücünde V-8,4.2lt. motorları ile karşımıza çıkarsa hiç şaşırmayacağız.

    Önden çekişli sistem standart, quattro ise opsiyonel olacak. Tüm son zamanlarda yeniden dizayn edilen ve yeni Audi ’lerde oldu gibi, yeni quattro sistemi ağırlık arka tarafta olacak şekilde ön taraf 40, arka tarafda 60 oranda tasarımlandı.

    Audi ’nin yenilik yaratan station wagon modeli ilkbahar, 2008 de piyasaya çıkacak.

     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


    (Not: Alıntıdır)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meskisehiri -- 30 Mayıs 2007; 16:00:14 >




  • 2008 Audi R8 Yol Testi

    Nevada çölünün ünlü kırmızı kayaları ve Las Vegas şeridininin muazzam gösterişi, dünya çapında gazetecilerin ilk kez Audi’nin yeni R8 spor otomobillerinin direksiyonlarının başına geçmelerine sahne olacak.

    Viskoz birleştirilmiş merkez diferansyiel seti ile mid-engined çılgınlığı sıralamada R8’i tüm Audi modellerinden ayırıyor. RS 4 ‘de olduğu gibi 420 beygir V8 FSI motoruyla güçlendirilmiş R8 aynı zamanda motor yerleşim boyutunun düşürülmesi için kuru karter tasarımıda araca eklenmiştir. Audi “Space Frame” tasarımının bir eseri olan otomobilin hafif alüminyum gövdesi sayesinde toplam ağırlıkların minimuma inmesi sağlandığı gibi 44/56 değerlerinde ağırlık dağılımı sunuluyor. Tüm bunlar hesaba katıldığında Audi’nin tüm zamanların en iyi üretimi olduğu söylenebilir.

    Bu otomobili sonunda göreceğimiz ve kullanacağımız için çok heyecanlıydık. Özellikle kırmızı yada beyaz gövdenin fiber yan paneller ile yüksek kontrastına hayran kaldık, tabii ki bu seçimler satışa sunulduktan sonra kullanıcılara bırakılacak. Bu pırıl pırıl yeni spor otomobil aynı zamanda kullanıcılara yüksek aerodinamik özellikler sunması yanında ek olarak bir arka yayındırıcıda içeriyor.

    İç tasarım da full telematik sistem ve opsiyonel Bang & Olufsen ses sistemi ile geneleksel olarak yüksek konfor sunuyor. Bizim test ettiğimiz araçlar son sürüm olmayan Avrupa / Amerika melezi de olsalar, gördüğümüz ince detaylar ve özellikler de harikaydı. Son olarak asfalt yolda bir yardımcı pilot ile Nevada çölünde asfalt yol sürüş testi gerçekleştirildi. 295 genişliğinde 19 inç özel opsiyonel tekerlekler ile günlük yüksek sıcaklıklar altında, aynı zamanda manuel 6 vitesli test otomobiliyle gerçekleştirildi. İlk önce Mead Gölüne gittikten sonra Fire State Park’a doğru yola çıktık.

    Zorlu çöl şartlarında otoyollarda ve zorlu virajlarda Audi ’yi gerçek şartlar altında tam olarak inceleme ve test etme şansı bulduk. Elektronik Stabilite Programı (ESP), gerçekten hiçbir ayar yapmadan sürücüye büyük kolaylık sağlıyor. Hafif tasarımlı alüminyum süspansiyion sistemi ise tüm zorlu koşullarda harika bir soğurma gerçekleştirdi ve agresif sürüş koşullarında da bizden geçer not aldı.

    Öğleden sonra, Audi’nin Las Vegas Motor Otoyolunda hazırladığı ufak bir test alanındaydık. Hiç ummuyorduk fakat 24 derece eğimli NASCAR tarzı yolda bile R8 gayet iyi sonuçlar verdi.

    Hazırlanan pist slalom, S dönüşleri, kısa düzlükler ve son olarak büyük bir 180 derecelik virajdan oluşuyordu. ESP ve manyetik sürüş sistemi ile tasarımlanan otomobilimiz ile çekiş gücü limitleri ve balans durumlarını esas alarak piste sürüş gerçekleştirdik. Sadece birkaç turdan sonra kararımızı verebilirdik. Özellikle 180 derece geniş dönüşlerde hızlanma ve kontrol edilebilirlik seviyeleri üst düzeydeydi. Çok eğlenceliydi! Hiç şüpheye yer bırakmaksızın en iyi sürüş kabiliyetine sahip gelmiş geçmiş Audi olduğunu belirtebiliriz. Son derece üzgün olarak yoldan ve Las Vegas şeritinden ayrılmak zorunda kaldık. Yol boyunca kameralı cep telefonlarının ve işaret parmaklarının üzerimizde olduğunu sıkça gördük. Bu otomobil gerçekten nereye giderse ilgiyi kendi üzerine çekiyor. Buna hiç şüphe yok. Otele dönüşte testimizi r tronik elektro-hidrolik-transmisyonlu R8 ile bitirmeye karar verdik. Şimdi sıra acele etmeden Hoover Dam’a otomatik R8 ile gitmenin zamanına gelmişti. Bu bölüm pek uzun sürmedi. S modu seçilerek 0-60 mil değerine 4.6 sn’de ulaşarak mükemmel bir sonuç elde edildi. Her saniyesinde başımız dönmesine rağmen ESP sistemi ile birlikte bu kusursuz gücü kontrol altında tutmak gayet kolaydı.

    Tüm bu sürüş özellikleriyle ve quattro GMBH kusursuz tasarımıyla Audi R8 ’in mükemmel bir otomobil olduğuna kanaat getirdik. Güzel görünüm, hafif malzeme kullanımı, yüksek devir ve V8 motor sesi kombinasyonu kullanıcılara olağanüstü sürüş deneyimi vaat ediyor.

     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


    (Not: Alıntıdır)




  • AUDI RSQ

     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....




  • audi
  • Alfa Romeo'nun DİZAYNI
    Volvo'nun GÜVENİ
    BMW'nin GÖSTERİŞİ
    Mercedes-Benz'in KONFORU


    ------------------------------------------------------
    A U D I



    Benim hep dediğim gibi, işte o efsane AUDI reklamı...

    http://www.youtube.com/watch?v=k4yzOyNU5AU
  • İşte, 3 devin karşılaşması burada...

    AUDI Q7 3.0 TDI
    BMW X5 3.0d
    MERCEDES-BENZ R320 CDI

    http://youtube.com/watch?v=jCu1SWgqU0w&mode=related&search=
  • Ve Audi'nin mükemmel "quattro" teknolojisi...

    http://youtube.com/watch?v=KdUpg8GkJcA
  • İşte karşınızda Audi'nin canavarı...

    Audi Q7 V12 TDI

    http://youtube.com/watch?v=gHFlWzpe8rg
  • Audi'nin Kurucusu "August Horch"...

     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meskisehiri -- 31 Mayıs 2007; 11:28:27 >
  • AUDI A3

    Şehrin gözbebeği.. Açık yolların maceracısı. Karşınızda A3. Dinamik, modern ve son derece farklı olan A3, sadece büyük otomobillerin lüks otomobil olabileceği kuralını yıktı. Sportif pratiklik ile göz alıcı stili mükemmel bir şekilde birleştiren yeni Audi A3 beklentilerinizi aşmak için düşünülmüş, tasarlanmış ve üretilmiştir.

     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


    Yeni Audi A3 daha dinamik, gelişmiş ve atletik bir yapıya sahip. Vücudu alçaltıldı, genişletildi ve adaleli bir hale getirildi. Aks mesafesi uzatıldı ve böylece kendinden emin ve enerjik bir görünüme kavuştu. Aracın tüm hatları kesin çizgilerle birbirinden ayrıldı. Kendine has karakteristik havasıyla etkileyici bir görünüm kazandı. Yeni Audi sadece bakmaya değil, hayran kalmaya da davetiye çıkarıyor.

    Yeni Audi A3, korunaklı bir odadan daha fazlasıdır. Gerçekleşmiş bir güvenlik konseptidir. ESP, yüksek kaporta ve koltuk mukavemeti, emniyetli bir direksiyon kolonu, önde aktif başlıklar, baş hava yastığı sistemi sideguard, ön ve yan hava yastıkları ve istek üzerine sunulan sürekli dört çeker sistemi quattro®, Audi A3’ü kendi sınıfının en güvenli araçlarından biri haline getirmektedir.Audi A3’ün aktif güvenlik konsepti, üst düzeyde sunulmuş olan pasif güvenlik tarafından tamamlanmaktadır. Son derece sağlam olan yolcu bölmesi tüm yolcuların emniyetini sağlar.

    Yeni A3'te güçleri 75 kW (102 HP ) ‘den , 110 kW (150 HP )‘ e kadar değişen 4 silindirli motorlardan yüksek performanslı motorlara kadar bir çok seçenek mevcut . Tüm motorların ortak bir özelliği ise - Torkları! Gaza basar basmaz bunu anlayacaksınız. Tabii ki yeni Audi A3’te akıllı TDI® teknolojisine sahip dizel motorlar da mevcuttur. 103 kW (140 HP ) gücünde sunulmuş olan bu motor en az benzinli motorlar kadar dinamiktir.Yeni Audi A3’deki en kuvvetli motor ise, ilk defa bir Audi A3’de kullanılan V6 silindirli eşsiz 3,2 litre hacmindeki motordur. Daha fazla silindir ve özellikle 184 kW (250 HP ) güç, daha fazla çekiş gücü, daha iyi hızlanma ve daha çok keyif demektir.

    Kendinden emin bir bakış, etkileyici bir yüz. Audi A3 yeni geliştirilmiş ön kısmıyla sportif ve heyecan verici bir havaya bürünüyor. Alçaltılmış şeffaf camlı farları onu her an avını yakalamaya hazır, yırtıcı bir avcı havasına sokuyor. Zarif ve dinamik tek çerçeveli radyatör ızgarasına sahip ön kısım, tampondaki iki dikey çizgi ile belirgin hale getirilmiş geniş, iri ve enerji dolu bir görünüme sahip olmuştur. Sanki “Kendine güveniyorsan bin” der gibi.Yeni Audi A3’ün derin gözleri: gerek ön farlar, gerekse arka stop lambaları daha sportif şekilde tasarlanmıştır. Şunu söylüyorlar: Ne istediğimi çok iyi biliyorum. Yeni Audi A3’ün görünümüne, aracın üst tarafını alt tarafından net bir şekilde ayıran çarpıcı Tornado çizgisi hakim. Görünen egzos boruları ve 16 veya 17 inch jantlar araca dinamik bir hava veriyor ve otomobilin yenilikçi karakterini vurguluyor.

    Audi A3’ün yeni tasarlanmış iç mekanı: daha sportif, daha ince ve daha şık. Otomobile binin, nefes alın ve sonra gaza basın.Omurga desteğine sahip sportif şekilli koltuklar, konforlu ve sportif bir sürüşün vazgeçilmez unsurlarındandır.

    Düzenli ve şık tasarlanmış ön göğüs ile her şey elinizin altında. Net ve zarif göstergeler, konforlu otomatik klima, yüksek kaliteli BOSE ses sistemi veya ergonomik şekle sahip cam ve kapı elemanları.Kapılardaki kumanda elemanları insan vücudunun anatomik yapısına göre tasarlanmıştır . Yüksek orta konsol, yeni Audi A3’ün geride bıraktığı sportif etkiyi daha da güçlendirmekte. Vites kolunun yüksekte durması, gaz pedalının zeminden çıkması ve orta konsolun yanlarında bulunan ve her spor aracın tipik özelliği olan diz minderleri, dinamik dizaynı tamamlamaktadır.

    Spor bir hatchback otomobilin tüm pratikliğiyle kusursuz işçilik ve klasik Audi çizgisi kompakt bir otomobilde bir arada sunuluyor. Klima kumandası, FSI® direkt enjeksiyonlu motor ve servotronik direksiyon sistemi gibi gelişmiş teknolojilerle Audi A3, daha önce görülmemiş şekilde lüks sunuyor.

     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


    (Not: Alıntıdır)




  • AUDI A4

    Yeni A4 yelpazesinden bir otomobile sahip olmak sizi başkalarından ayırır. Her modelin görünüşü, performansı ve güvenlik özellikleri seçici sürücülerin beklentilerini karşılamak için ayarlanmıştır. Ne kadar zorlu olursa olsun sizin sürüş taleplerinizi karşılayacak performansı, güvenilirliği ve tutumluluğu sunan on benzinli ve dizel motor arasında seçim yapın. Yeni A4 yelpazesi sınırları zorluyor.

     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


    Sportif bir çizgi. Kişiliği olan bir otomobil...
    İşlevsel ve güçlü: İşte yeni A4’ün tasarımı.
    Geniş, yumuşak hatlı; yuvarlak yüzeyler ve belirgin bir biçimde betimlenmiş çizgiler ilk bakışta bile farkedilecek estetik, pürüzsüz bir görüntü yaratır.
    Bu görüntü aynı zamanda sportif ve dinamik bir özelliğe de sahiptir

    Yeni A4’ün gelişiminde göz önünde tutulan en önemli unsur. Audi araçlarının genel geçerliliğe sahip yüksek güvenlik standartları A4 için sistemli biçimde rafine edilmiştir. Elektronik Kararlılık Programı ESP standart spesifikasyonların bir parçasıdır. Tıpkı Audi’de kullanılan yeni bir özellik niteliğindeki elektronik fren servosu gibi. Tüm bunlar frenleme basıncını arttırmak ve durma mesafesini kademeli olarak azaltmak suretiyle sürücüye yardımcı olur.

    Yeni dört silindirli 2.0lt ve V6 3.0lt motorlarda tork artırılmış; yakıt tüketimi azaltılmıştır.
    150 HP’lik 1.8T motor dahi her türlü yol koşulundaki güçlü motor performansı ile büyülemekte, tatminkar tork verileriyle hem dinamik hem de ekonomik bir sürüşü mümkün kılmaktadır.
    TDI® motorlarımız özellikle yüksek bir performansa sahip olup bununla birlikte oldukça düşük yakıt tüketimi gerçekleştirmektedir. ( 131HP gücündeki 1.9 TDI motor versiyonu )
    Motorun yanısıra, üzerinde yeniden çalışılmış ön aks ve trapez bağlantılı arka aks sayesinde sürüş dinamiği ve konfor artmıştır.
    Yeni geliştirilen şanzuman sistemi yeni A4 için küçük bir devrim niteliğinde:
    multitronic® sayesinde manuel ve otomatik viteslerin tüm avantajları birleştirilmiş; yakıt tüketimi, yol dinamikleri ve konfor bakımından ise her iki şanzumanın da ilerisine geçilmiştir.

    Yükseklik ayarı mevcut elipsoid ana farlar
    Otomobilin dış boya rengindeki koruyucu çıtalar, tamponlar ve kapı kolları A4’ün bütünselliğini temin etmekte...
    Alüminyum renginde tavan çıtaları
    Yumuşak dokunuş bagaj
    Açılır tavan seçeneği
    Egzost – Dizel motorlarda gizli, 1.6 ve 2.0lt ‘de bir, 1.8 T ve 3.0lt’de ikişer adet bulunur ve görüntüsüyle A4’ün sportifliğine katkıda bulunur.
    Yeni A4, tüm öğeleriyle kişilikli bir otomobil imajını sergilemektedir

    Yeniden şekillendirilmiş ön koltuklar
    Kolay erişilebilen ön elemanlar
    Arka bölümde, genişletilmiş kemerler
    Özel üretilmiş arka koltuklar
    Geniş baş mesafesi
    Artırılmış diz mesafesi
    Tüm bunlar, hem konforunuzu hem de güvenliğinizi en üst seviyeye taşımak için yapıldı.

    Estetik yapısı ve kusursuz mühendisliği ile yeni A4 modern bir görünüme ve gelişmiş bir teknolojiye sahiptir. Audi’nin mükemmel performans, lüks iç mekan ve yüksek güvenlik düzeyi geleneklerinin hepsi yeni A4 te mevcuttur.. Sahibi olmak ve sürüşü memnuniyet verici olan A4 ün neden gururlu bir şekilde sınıfının en tepesinde yer aldığı açıktır.

     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


     ...::: AUDI KULÜBÜ :::....


    (Not: Alıntıdır)




  • güzel bi klüb olmuş bende aranıza girmek isterim aranıza alırsanız mutlu olurum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Selçuk2626

    güzel bi klüb olmuş bende aranıza girmek isterim aranıza alırsanız mutlu olurum...


    Arkadaş hoşgeldin aramıza...
  • bu kadar bilgi gayet güzel herşey ama, "audi team" diye bişey varken, ki zaten çok az üyesi varken, neden bölmek istediniz ki?

    tek bi başlık altında daha fazla üye daha mantıklı bence..

    3 üye görünüyo klubünüzde, ki biri da banlanmış
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.