Şimdi Ara

Sony, PlayStation 5’in fan hızını oyuna özel çevrimiçi güncellemelerle kontrol edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz hafta parçalarına ayrılan PlayStation 5’ın soğutma çözümünü gözler önüne seren Sony’nin devasa bakır soğutucu ve fana ilaveten termal macun çözümünde de sıvı metalden yana tercih kullandığı ortaya çıkmıştı. PlayStation 4’ün gürültülü fanı yüzünden dili yanan şirketin yeni nesil konsoluna yönelik soğutma çözümüne özel mesai harcadığı görülmüştü.



    Ayrıca Bkz.PlayStation 5 Türkiye fiyatı belli oldu



    Henüz piyasaya sürülmeyen PlayStation 5’te kullanılan soğutma çözümünün konsolu ne derece sessiz ve serin kılacağını bilemesek de ortaya çıkan yeni bir detay, Sony’nin işini şansa bırakmak istemediğini ortaya koydu. Konsolun CPU ve GPU’su için değişken saat hızı çözümüne başvuracağı bilinen şirket, buna ilaveten çevrimiçi olarak konsolun sıcaklık değerleriyle ilgili bilgi toplayacak.





    Konsol sahiplerinin oynadığı oyunların oluşturduğu yük ve bunun sonucunda ortaya çıkan ısıl değerleri inceleyecek şirket, oyunlara özel fan hız değerleri güncellemesi yayınlayabilecek. Örneğin sistemi zorlaması muhtemel Cyberpunk 2077 gibi bir oyunda ortaya çıkan sıcaklık değerlerini izleyecek Sony, bunun için özelleştirilmiş fan hız ayarı güncellemesi yayınlayacak.





    PS5 mühendislerinden Yasuhiro Ootori’nin verdiği bilgiler neticesinde ortay çıkan gelişme kapsamında Ootori,” Gelecekte yayınlanacak her bir oyun için APU’nun sergileyeceği davranış incelenecek ve veriler toplanacak. Ortaya çıkan bu veri havuzuna göre konsol fanını optimize etmeyi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/75737/sony-can-dynamically-control-playstation-5-fan-speeds-via-game-updates/index.html







  • Sony ilk başlarda pek sessizdi. Şimdi çatır çatır anlatıyor. Işin garibi şimdi de Microsoft çok sessiz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    konsollar satışa sunulsun herşey gözükür zaten bizde izleriz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th9 -- 18 Ekim 2020; 1:32:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Saçma, fan hızı oyuna uygulamaya özel olmaz, atılması gereken ısı miktarına göre veya işlemci sıcaklığına göre çalışır. Bazen oyunun ana menüsünde çok işlem gerekmezken bazen oyunun çok aksiyonlu ve bol efektli sahnelerinde işlemci ve gpu çok ısı üretebilir. Keşke bana sorsaydı Sony, ben başka çözümler bulurdum onlara :D

  • Kim ne derse desin sıvı metal gerçekten iyi düşünülmüş bir çözüm olduğunu düşünüyorum. Tek sıkıntı şu acaba yıllara meydan okuyacak mı? Tabi sony düşünmüş olmalı ama kaç yıl değiştirmeden gidecek bu sıvı metal tek aklıma takılan mesele bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gayet olabilir. O işlemci arkadaş oyundan oyuna farklı derecelerde ısınabiliyor ise gayet te olabilir.

    Bana kalırsa oyun bazında veri toplamak çok verimli bir hareket olmayacak. Bunun yerine fan tasarımı, hava tahliyesi, hava giriş ve çıkış noktaları için tasarım ve materyal çalışmalarına odaklanmalılar.

    Mesela Nvidia 3000 serisi kartlarındaki gibi ikili fan mantığı ile gidilebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rachsuchtig

    Sony ilk başlarda pek sessizdi. Şimdi çatır çatır anlatıyor. Işin garibi şimdi de Microsoft çok sessiz

    Microsoft daha neyi göstersin youtuber lara konsolu bile gönderdi millet kullanıyor. Ayrıca series s/x de kullanılacak olan arayüz güncellemesi bile xbox one için çıkarttılar şuan kullanıyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah yine ilk alanlar test grubu olmaz da düzgün bi makine geçer elimize

  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    Arayüz için SONY PS4 içinde aynısını yapsa keşke. PS4 Pro sahibiyim kötü bir makine değil.

  • Devasa fan devasa soğutucu blok ve devasa kasa artık bu donanımla ısı sorunu kesinlikle sorun olmaktan çıkar Sony işini sağlam almak istiyor lakin endişeler yersiz.

  • Makinanın içinin tozlanmasını falan nasıl kontrol edecekler? Misal tozlandı fan temizlemeyi de bilmiyor çoğu innsan.Tabi doğal olarak daha fazla dönmesi gerekiyor. Sen oyuna göre dtandart hıza göre döndür dedin ne olacak o zaman?

  • fhrstw kullanıcısına yanıt
    Alırsın bir arctic mx-4 vs en kalitelisinden termal macun kendin yaparsın sıkıntı değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fan sesi, para sesi ve su sesi ??

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.