Şimdi Ara

Glioblastoma multiformenin metastaz yolağını aydınlatabilecek cihaz geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Glioblastoma multiforme adı verilen beyin tümörleri bütün beyin tümörleri içerisinde en sık rastalanan birincil malign tümör olmakla birlikte oldukça düşük sağkalım oranına sahip olma özelliğinde.



    Microfluidic Assay for quantification of Cell Invasion ( MaqCI ) olarak adlandırılan ve John Hopkins University kurumu araştırmacıları tarafından meme kanseri için geçen yıl geliştirilen sisteme dayanan yeni yöntem bir çeşit karınca yuvasını andırıyor.



    Karınca yuvası





    Geliştirilen yeni cihaz aynı bir karınca yuvası gibi ince Y biçiminde birçok kanaldan oluşuyor. Hücreler cihazın kanallarına ekildiğinde bazı hücre gruplarının diğer hücrelere göre çok daha hızlı bir biçimde hareket ettiğini gözlemleyen araştırma ekibi hangi hücre gruplarının metastaz yapmaya daha yatkın olduğu çıkarımında bulundu.



    Araştırma ekibi 28 farklı hastadan aldıkları beyin kanseri hücrelerini yeni yöntemle muamele etti retrospektif yani geriye dönük olarak vakaların hayatta kalma sürelerini tahmin etti. Sonuçlara göre yeni yöntem % 86’lık başarı oranı göstermekle birlikte yine aynı yöntemle 5 farklı hastadan alınan hücrelerle yapılan bir diğer prospektif yani ileriye dönük çalışma %100’lük bir başarı oranı gösterdi.



    Ayrıca Bkz.Yaban arılarından elde edilen peptid molekülü bakteri enfeksiyonlarında kullanılabilir



    Yeni araştırma daha da geliştirilebilir ve büyük hasta gruplarında test edilebilirse metastatik beyin kanserlerinin tedavisi ve metastazların engellenmesi çok daha büyük başarı oranlarıyla sağlanabilir.



    Yeni araştırma Nature Biomedical Engineering adlı dergide yayımlandı.




    Kaynak:https://releases.jhu.edu/2020/10/15/new-test-can-target-and-capture-most-lethal-cells-in-fatal-brain-cancer/
    Kaynak:https://www.nature.com/articles/s41551-020-00621-9







  • Bir yakınımı bu hastalık sebebiyle kaybettim. Amansız bir hastalık...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.