Şimdi Ara

Blue Origin, aynı roketi yedi kez uzaya göndererek yeniden kullanılabilirlik rekoru kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Amazon’un kurucusu ABD’li milyarder iş insanı Jeff Bezos’un sahibi olduğu uzay şirketi Blue Origin, 13 Ekim tarihinde New Shepard roketini uzaya fırlattı. Blue Origin’in bu görevi aynı zamanda şirkete bir de rekor getirdi. Aynı New Shepard roketini yedinci kez uzaya gönderen şirket, liderlik bayrağını şimdilik eline aldı.



    Adını, uzaya ilk giden NASA astronotu olan Alan Shepard’tan alan New Shepard roketi, uzaya 12 adet yücari yük taşıdı. NASA’nın Artemis programı kapsamında Ay iniş aracı geliştirecek şirketlerden olan Blue Origin’e ait bir yükü de yörüngeye çıkaran roket, Teksas’taki Van Horn fırlatma üssünden havalandı.



    Ayrıca Bkz.NASA, Juno uzay aracının elde ettiği görüntülerden oluşturulan bir video paylaştı



    NS-13 isimli görevle yedinci kez uzaya çıkan New Shepard roketi, Blue Origin’in en yakın rakibi SpaceX’i de bir anlamda geride bırakmış oldu. Zira Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX tarafından geliştirilen Falcon 9 roketlerinin uzaya en fazla altı kez yeniden çıktığı biliniyor.





    Blue Origin tarafından geliştirilen Be-3 motorundan güç alan New Shepard roketi yaklaşık 110 bin pound itiş gücü sunuyor. Şirket, yakın bir gelecekte roketi hem uzaya astronot taşımak hem de turistik maksatlı yörünge altı uçuşlar için kullanmayı planlıyor.



    Kaynak:https://interestingengineering.com/jeff-bezos-blue-origin-sets-reusability-record-with-new-rocket-launch



  • Adamlar onca paraları olmasına rağmen bir roketi yedi defa kullanıp uzaya yolladı bizde her sene son çıkan Iphone'u alamaz isek kendimizi eksik, çaresiz ve teknoloji konusunda bitap hissediyoruz. Niye ki?

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Ortadoğu da yer alan bir üçüncü dünya ülkesi olmamız ve halkımızın da ülke ile uyumlu olmasından dolayı. Sanırım soruna en özet yanıt bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Peki ama ortadoğulu ama ortadoğunun kaynağı olmayan görece daha fakir ülkelerinden birinde iseniz neden son çıkan her tür pahalı ürünü almanız gerektiğini düşünürsünüz? Halkımız acaba kendini Suudi Arabistan veya Kuveyt'te veya Almanya veya İsveç'te yaşıyor mu sanıyor? Öyle olmalı ki bu ürünler patır patır da satılıyor.

  • Bizde yol yaptık tamam mı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.