Şimdi Ara

Googstick ile kitabınızdaki terimi internette arayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bugün dijital kitap veya makale okurken aklımıza takılan bir terimi aramak için seçim yaparak uygulamaya aktarmamız yeterli oluyor. Bununla birlikte fiziksel kitap veya gazete okurken mobil cihaza geçerek yazı yazmak gerekiyor. Googstick bu ihtiyaca yönelik olarak doğmuş.



    Googstick nedir?



    Googstick uzun bir silindirik yapı içerisinde önündeki alanı tarayabilen sensör olarak tanımlanabilir. Aslında yüzeye yansıtılan klavye gibi benzer projeler görmüştük ancak Googstick bunu bir adım daha öteye götürüyor.



    Ayrıca Bkz.Çevrim içi müzik sektörü yavaşlamaya başladı



    Kamera ve kızıl ötesi sensörlerden yararlanan Googstick elinizin hareketlerini algılayabiliyor. Parmağınızı hangi kelimeye koyduğunuzu görüyor ve Google veya Wiki üzerinden anında sonucunu getiriyor.





    İki parmağınızı kullanırsanız bu kez bir paragrafı kota içerisine alabiliyorsunuz. Bunun için Googstick cihazını kitabın sayfalarını görecek şekilde biraz ileriye yerleştirmeniz yeterli oluyor. Özellikle hızlı tercümelerde Googstick işe yarıyor.



    İngilizce, Almanca, İtalyanca, Çince, Portekizce gibi pek çok dili destekleyen Googstick yakın dönemde daha fazlasına da yer verecek. 115$ bağış karşılığında Googstick sizin oluyor. Hedefini tutturan proje Kasım ayında dağıtıma başlayacak. Piyasa çıktığında ise 259$ olacak.





    Kaynak:https://www.kickstarter.com/projects/googstick/googstick-a-whole-new-way-of-reading



  • Levent Pekcan: “Kendi sorununu arayan bir çözüm”


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kadar da tembel olmaya gerek var mı ya?

  • Amazonun buna benzeyen ve daha işlevsel olan bir ürünü var diye hatırlıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kota yerine Alıntı terimini kullansak daha Türkçe olurdu. Yazı için teşekkürler

  • Bana oldukça zahmetli geldi bu iş. Kitabı sürekli düz bir masada ve cihazın durabileceği bir açıda okumak zorundasın, cihazın şarjını ve internet bağlantısını da düşünmek zorundasın. Senin parmaklarını doğru algılamasını düşünmek zorundasın. Okuduğun bir dergi ise resimlerin arasındaki yazıyı doğru okumasını düşünmek zorundasın vs vs. Oysa insan kitabı koltukta yan yatarak ve elde de okumak isteyebilir mesela. Veya seyahat halinde yada açık havada da okuyabilirsin ve yine kelime çevirmeye ihtiyacın olabilir. O zamanlar bu cihaz hiç bir işe yaramıyor. En iyisi tablet gibi bir şeyde okumak. Böylece anlamadığın kelimenin üzerine parmağın ile dokunarak çeviri işlemini anında yapılabilir. Ama şu cihaz bana masada sabit ve mahkum gibi durmanı gerektiriyor gibi geldi. Ve bunun için 1000 tl para vereceksin. 50 Tane kitap alırsın o para ile.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.