Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Sunny SNY-4002 - Mükemmel DivX/XviD altyazı hem de Türkçe!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> Cevap: Sunny SNY-4002 - Mükemmel DivX/XviD altyazı hem de Türkçe! Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 5 6 [7] 8   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ozanhaco

27 Kasım 2007; 22:58:09 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

4006 modelinde 1-2 saniyelik donmalar ve benzeri problemler yaşayan arkadaşlara bir kaç ipucu vereyim

1.diyelimki filmi pause yaptın ve tekrar play yaparak devam edeceksin; kumanda ile 1-2 saniye iileri veya geri alıp direkt olarak play'e basarsan sonrasında hiçbir takılma olmuyor ki bu işlem çok basit.

2.Setuptan video dil ve benzeri ayarları yaparsan (tüm ayarları türkçe,video ayarlarından dolu vs.) film tam ekran altyazılar türkçe karakter olur ve çoğu problem kolayca ortadan kalkar.

3.Kumanda işini de az buçuk çözdüm uzak yakın olması sert yumuşak basmanız farketmiyor sadece doğru açıyı tutturursanız küçücük bi dokunuş yetiyor.

4.usb den ilk açılışta 1-2 dakika kadar beklemesi çok normal(ben süreyi ölçtüm 1 dakika 10 saniye). bir film izlemeye karar verdiyseniz 1-2 dakika gidin bi kahve falan koyun :)) (sadece filmlerde 2-3 dakika bekliyorsunuz)

5.Divx filmlerde altyazıyı görmesi için bilgisayarda film ve altyazı adını aynı yapın (copy-paste) ve altyazı isminin sonuna .srt veya .sub uzantısını altyazının cinsine göre ekleyin yoksa altyazıyı görmez.

netice itibariyle kullanışlı bir makine, beklentilerimi büyük ölçüde karşıladığını söyleyebilirim.Bilgisayarımdaki sayısız divx filmini tvde tam ekran izlemenin zevki bambaşka herkese tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanhaco -- 29 Kasım 2007; 3:35:38 >

memoryx17

28 Kasım 2007; 0:43:41 

SUNNY 4004 için güncel yazılımı yüklediler. cihaz şu an MPG dosyalarını (VCD den kopyaladığım DAT dosyalarının uzantısını mpg yaptım) CD/DVD den oynatıyor sorun yok ama uzantı DAT olunca desteklenmeyen dosya formatı diyo kitlenme olayını da düzeltmişler. Şu an memnunum yeni yazılım için cihazı merkez servise gönderebilirsiniz.

Melihez

15 Aralık 2007; 19:51:45 

Arkadaşlar ben bu USB olayını soracaktım. Ben de sunny değil ama minton mdivx-1307 var. sanırım USB 1 bağlantısı var. bir türlü film oynatamıyorum. Bunun nedeni flash diskin USB 2.0 olması ve aygıtın bunu görmemesi olabilir mi? USB'den film izleyebilenlerden ricam bu olayın nasıl yapıldığını bana anlatmaları.

duykan

21 Aralık 2007; 21:02:17 

arkadaşlar herkes bu sunny nin alyazı kabiliyetini yere göğe sığdıramıyor! İyi dediğiniz altyazı bu mu?
kardeşime aldım 4002 modelinden ama okumak için 2-3 mt uzaklıkta oturmak gerekiyor.
Benim filipis ile dağlar kadar fark var! bırakalım .dat okumasını da altyazı boyutunu büyütecek firmware varmı?
birde türkçe karakterler ğ-ş-ı diğer harflerden büyük mü görünüyor sizde de?

Nodex

30 Aralık 2007; 11:17:53 

quote:

Orjinalden alıntı: memoryx17

SUNNY 4004 için güncel yazılımı yüklediler. cihaz şu an MPG dosyalarını (VCD den kopyaladığım DAT dosyalarının uzantısını mpg yaptım) CD/DVD den oynatıyor sorun yok ama uzantı DAT olunca desteklenmeyen dosya formatı diyo kitlenme olayını da düzeltmişler. Şu an memnunum yeni yazılım için cihazı merkez servise gönderebilirsiniz.

Hocam geçmiş olsun.Yaklaşık ne kadar sürede yüklediler bu yazılımı?

DVD'e filmlerini kaydeden arkadaşlardan bir ricam olacak.Acaba DVD içeriğinin resmini çekip gönderebilirler mi? Merak ettiğim konu şudur.
Şimdi 3 adet VCD filmimiz olsun.Birisi A, diğeri B, diğeri de C.Bu Filmlerin her birini ayrı ayrı klasörleyip attık.Yani DVD içinde üç klasör A,B,C diye.Her klasörün içinde de vcd olarak kaydettiğimiz için mpegav, karaoke, pict vs... gibi dosyalar var.Bu halde iken filmleri rahatlıkla okuyabildi mi alet?
Bir diğer merak ettiğim de divx filmler için.Acaba ben bir dvd içine 4 tane divx atsam.İsimleri de D, E, F, G olsa.Bunların altyazılarını da aynı şekilde koysam.Rahatça okur mu?
Veya bu D, E, F, Gi ayrı ayrı klasör olarak atsam(D, E, F, G diye ve dvd içinde 4 klasör olsa) altyazıları da içlerine atsam(isimleri farklı olarak) okur mu?

Çok merak ediyorum.Acaba bunları açıkça yazabilecek var mı?
Bir de şu mükemmel altyazı kalitesini resimli olarak gösterebilecek var mı ?

Herkese teşekkür ederim bilgilerini paylaştığı için.

Emrah_Tr

30 Aralık 2007; 14:13:07 

bu cihazda altyazılarda maksimum karakter desteği ne kadar? mesela bende trident 2303 var. 60 karakterden sonrasını gostermiyor. Ne yapsam beceremedim. Bir deneyebilirmisiniz? Uuzn karakterli altyazının oldugu yerde bakın bakalım hepsi cıkıyormu altyazının.

|| INTEL E2160@3.2 GHZ (Stock Fan) || GIGABYTE E965P-S3 v3.3 F13 BIOS || 1X2 GB VERITECH DDR2 800@1000MHZ (5-5-5-14) || PALIT 256MB HD2600PRO SONIC@2600XT (850/1750) || W.D. 500GB SATA-II 16M Cache HDD || SAMSUNG S203B 20X SATA DVDRW ||
karauygur

31 Aralık 2007; 13:45:13 

artık ümidi kestiğim için yazılım güncellemesinden
epeydir uğramıyordum. geçen bir arkadaşta farkettim ki vestel'in duvar kağıdı hariç menü görünümü aynen sunny... garipsedim...
duykan kardeşim benim 4004 te bahsettiğim sorun yok.
dil ayarlarına bakmaya çalışırsan iyi olur şayet halen düzelmediyse sorunun.

nodeks kardeşim dediğin işi yaptım ben işe yaramadı.
bir saniye kadar oynatıp donuyor. yani oynatmıyor mpgav klasörü içindeki avseq dosyasını.

emrah kardeşime gelince
şimdiye kadar altyazıda hiç ama hiççç bir sorun yaşamadım.
sanırım bahsettiğin gibi bir sınırlama yok.
ogatech kullanıyordum daha evvel onda da alt yazılar arasına bir cizgi koyuyor peşpeşe ekliyordu. ama
altyazı işi hakkaten sorunsuz.

memoryx17 kardeş
bu yola yakın zamanlarda çıktık. sen çok uğraştın ve çabalarının karşılığını az da olsa aldın.
ben sunny'i armağan edecek bir düşman halen bulamadım ki yeni bir makine alayım.

herkese selam...

karauygur

7 Ocak 2008; 23:18:27 

bir sunny saçmalığı daha
pardon iki saçmalık:
1. bazı divx filmleri karttan izlerken sesini alıyorum ancak aynı filmi dvd ye attığımda ses kesiliyor.
2. vcd den riplenmiş divx eğer iki bölümse ve ikisini birleştirmişseniz bazen birleştirdiğiniz ikinci bölümde
aniden filmin akışı hızlanıyor ve ses kesiliyor. ikinci kez aynı yere döndüğnüzde film normal devam ediyor.
ne program yazmışlar ama
uğraşsalar yapamazlar valla.

Nodex

13 Ocak 2008; 12:39:33 

4006 alan arkadaşlar var mı aramızda ?

@karauygur biliyorum bu başlıkta en çok bilgi paylaşımı yapanlardan ve uğraşanlardan biri sensin fakat servise tekrar gitmeyi denedin mi ?Veya sikayetvar.com a yazmayı ?

karauygur

13 Ocak 2008; 21:51:44 

şikayetvar.com a yazan arkadaşların akıbetini buradan takip ettim. en iyi neticeyi alan arkadaşımız üç beş kez servise gitmek zorunda kaldı. tabii bu sürecte cihazından ayrı da düştü. kaldı ki sorun yine de tam olarak halledilemedi ve sanırım okudun, yine .dat dosyaları okunamıyor. bu .dat işi çok mühim bir hadise mi, diye düşünen arkadaşlarmızı olabilir. elbette çok mühim değil ama halledilebilir basit bir durum. bu basitliğe rağmen sunnyden "gık" çıkmaması can sıkıcı. şuraya yükleyecekleri 1mb bile bulmayacak bir yazılım hepsi...
servise daha gitmiyorum zira üç beş kez daha servise gidip gelmeye ve yapacağım telefon görüşmelerine vereceğim masraf ile yeni bir dvdplayer alabilirim sanıyorum.

problem artık cihazdan öte firmanın tavrındadır. hiçbir şekilde müşteriye makul izahta bulunamayan teknik yetkililer ve halen çözülemeyen şu yazılım hadisesinde gösterdikleri umursamaz tavırdır. başka bir marka dvd oynatıcı da kullanıdım ve sitesine not bıraktığımın ertesi günü müşteri temsilcisi beni aradı. bu arkadaşların maalesef bir siteleri olduğundan haberleri bile yok, diye düşünüyorum artık.

memoryx17 dostumuz "yeni yazılım için cihazı merkez servise gönderebilirsiniz." diyor. haklı. vallahi ben artık usandım. defalarca dediğim gibi, cihazın bozulacağı günü bekliyorum. garanti dahilinde biterse garantiye filan bile vermeyeceğim.

4004 artık sunnynin sitesinde de yer almıyor baktıysanız.

Nodex

14 Ocak 2008; 17:20:25 

@karauygur sen de haklısın.Umarım bu sunny yetkilileri bir şekilde iletişim nedir öğrenirler.
Bir film oynatıcı almak istiyordum ne zamandır.bu cihazı beğenmiştim ama hevesim kursağımda kaldı.Adam akıllı bir şeyler aramak gerek.

<