Şimdi Ara

RTÜK, Spotify'a 72 saat süre verdi: Erişim engeli başvurusu yapılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
1
Favori
7.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • İnternet radyo ve televizyonlarının RTÜK denetimine girmesinin ardından Netflix ve Amazon Prime Video gibi yayıncılar lisans için başvuru sürecini başlatırken bazı kuruluşlar başvuruda bulunmadı.



    RTÜK, lisans başvurusu yapmadığı gerekçesiyle aralarında Spotify ve FOXplay'in de bulunduğu bazı yayın kuruluşlarına ihtarname gönderdi. Bu kuruluşlar 72 saat içinde başvuruda bulunmazsa yayınları engellenebilir. RTÜK'ün açıklamasının tam metni şöyle:



    Ayrıca Bkz.Elektrikli scooter düzenlemesi mecliste: Yaş sınırı geliyor



    "Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin "İnternet ortamından yayın lisansı almadan yapılan yayın hizmetleri" başlıklı 10 uncu maddesi kapsamında;



    İnternet ortamından yürütülen yayıncılık faaliyetine ilişkin olarak yayın lisansı başvurusunda bulunabileceği, başvuru talebini içeren dilekçesi ve eki taahhütname ile birlikte üç aya tekabül eden yayın lisans ücretini peşin olarak ödemesi halinde üç ay süresince yayınlarına devam edebileceği,



    Belirtilen süre içerisinde internet ortamından yayın lisansı verilmesi işlemlerinin tamamlanmaması ve bu süre için de hesaplanacak yayın lisansı ücretini peşin olarak ödemesi halinde ilave üç ay daha yayın hizmetlerini sunabileceği,



    Başvuru talebini içeren dilekçesiyle birlikte taahhütnameyi sunmaz ve üç aya tekabül eden yayın lisans ücretini peşin olarak ödemez veya yayın hizmetlerine bu duyuruyu müteakiben yetmiş iki saat içerisinde son vermez ise Üst Kurul tarafından 6112 sayılı Kanunun 29/A maddesinin ikinci fıkrası uyarınca sulh ceza hâkiminden söz konusu yayınla ilgili olarak erişimin engellenmesi talebinde bulunulacağı ve ayrıca aynı Kanunun 33 üncü maddesinin birinci fıkrası uyarınca ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacağı,



    İhtar olunur."



    Yönetmeliğin detayları



    İnternetten yayın yapan platformların RTÜK'ten yayın lisansı alması şart koşan yönetmelik 1 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete'de "Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik" adıyla yayınlandı. 1 Eylül itibariyle de yürürlüğe girdi.



    Yönetmelikle birlikte yayıncı kuruluşlar artık RTÜK'ten lisans almadan yayın hizmetleri veremiyor. RTÜK'ten yapılan açıklamada, internet üzerinden radyo lisansı için 10 bin TL, internet üzerinden televizyon yayını için 100 bin TL ve internet üzerinden isteğe bağlı yayın hizmeti yayını için de 100 bin TL lisans ücreti alınacağı belirtilmişti.



    İnternet ortamından yayın iletim yetkilendirme ücreti de yıllık 100 bin TL olarak uygulanıyor. Yönetmelik gereği yıllık gelirlerinin binde 5'ini de her yıl RTÜK'e verecek olan yayıncı kuruluşlar, RTÜK'ün uygun bulmadığı içerikleri de kataloglarından çıkarmak durumunda.




    Kaynak:https://www.rtuk.gov.tr/duyurular/3788/8405/internet-ortamindan-yayin-lisansi-almadan-yayin-hizmeti-yapildigi-tespit-edilen-url-adresleri.html







  • Spotify'a ödediğiniz ücretlerden zaten KDV alınıyor, üstüne bir de bir vergi daha alınıyor dijital bilmemne vergisi olabilir onu tam hatırlamıyorum.


    Sonra da gel bir de üstüne senelik 100 bin lira ver, üstüne karından da bize pay ver de. Devlet misin, deli dumrul musun? Adamlar kabul etmez tabii, çok üstelersen de çeker giderler.


    Madem devletin çok paraya ihtiyacı var sarayı kapatalım. Oranın 1 aylık harcamasını kessen zaten değil Spotify tüm dijital hizmetlerin yıllık parasından fazlası yapıyor.


    Bunu mu savunuyorsun yani? Para lazımsa milletvekillerinin 20 bin liranın üstündeki maaşlarından kessinler, benim üç kuruşluk müzik zevkimden değil. Spotify bunu kabul etse bile kendi karından mı kısacak sanıyorsunuz? Ekleyecek müşteriye sunduğu fiyatın üzerine, adamların umrunda bile olmaz. Giren yine bize girecek her zaman olduğu gibi.


    Sen niye bu uygulamayı destekliyorsun asıl onu söyle. Neyin peşindesin?

  • Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyacaksınız.

  • O kadar haraç kesiyorlar bari vatandaş hayrına bir iş yapsalar...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ey Spotify sen kimsin yaa..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saraya 72 saat içinde para lazım.

  • işte feraset işte fazilet işte adam gibi adamlık


    RTÜK, Spotify'a 72 saat süre verdi: Erişim engeli başvurusu yapılacak 

  • Mecbur ödeyecek.

  • kapatılırsa biz ne yaparız :)))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Artık TRT Müzik dinleriz nedir yani...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başvurduğunda ne kadar süre içerisinde kabul oluyor? belki 72 saatten fazla vaktimiz vardır xd

  • çok zor spotify'ın lisans almaması. blöf blöf bir yere kadar. çok para kazanıyorlar türkiye'den. tabii ki gönül ister ki direnseler.

  • "A Müzik" adında yerli ve milli müzik uygulaması geliştirelim. Sabah akşam RTE'nin güzel sesinden Kur'an dinletisi ve ilahiler olsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkest earth

    çok zor spotify'ın lisans almaması. blöf blöf bir yere kadar. çok para kazanıyorlar türkiye'den. tabii ki gönül ister ki direnseler.

    Olay kullanıcılara yansıcak yok ödücek yok yasalara uyucak kendileri kullanmıyor belli

  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    gülme geldi kardeş Allah iyiliğini versin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seçim zamanı miting yapmak isteyen partiler için de 1000 ve üzeri topluluğa miting yapacaklar için lisans istesinler.

    İnternetin fırsat eşitliği sağlaması gerekirken böyle böyle yeni şeyler icat ediliyor. Sadece bizimkiler yapıyor diye değil, (devletlerin) biri başlatıyor diğerleri peşinden gidiyor.

    Hizmet satışlarının vergilendirilmesi de değil sorun ettiğim, sattıkları hizmetlerden vergini talep et yine. (bu vergiler içinde uydurma isimler ekleniyor, enerji payı, şu vergisi, özel iletişim, katma değer, aç köpek vergisi, trt laneti vergisi, vatandaşı yolma vergisi, muhalif düşünceyi bastırma vergisi)

    **Zaten devletin talep ettiği vergi de, hizmeti ortaya koyanın kazancından değil, tüketicinin satın alım fiyatına ekleniyor.

    Devletlerin maddi yaptırımına, şart koştukları yasal maddi zorunluluklarına bu şirketlerin (spotify, netflix vb) uyum sağlaması onlar için sorun olmaz, ekler hizmet ücretini yine satar. 100 kişiye satacağına 90 kişiye satar. Zaten hizmet satışı, hepsi(çoğu) kar.. Devletin vatandaşını daha fazla tırtıklamasına ortam yaratıyor sadece.





  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    RTÜK, Spotify'a 72 saat süre verdi: Erişim engeli başvurusu yapılacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkest earth kullanıcısına yanıt
    çok para kazanıyorlar?
    abd de 10 dolara satıyorsa burada 3 dolara satıyor.

    paypal gibi bu şirketleri de kaçırıp ağlayacaksınız sonra.

    kendi vatandaşını düdüklemesi yetmedi, şimdi de yabancı şirketleri emcüklüyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah ödemezler. Oradan gelecek paranın yandaşlara gideceği o kadar çok belli ki. Bizim yandaşlara geleceğine para firmanın cebinde kalsın. Engellenirse de VPN ile gireriz.

  • Son müziğimizide dinleyelim bari.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.