Şimdi Ara

Harmony OS yakın zamanda araç bilgi sistemlerine girecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ABD’nin yasaklamaları ile düştüğü zor durumdan kurtulmaya çalışan Huawei, bir yandan da yeni sektörlere açılım yaparak etkisini genişletmeye çalışıyor. Yakın zamanda otomativ sektörüne önemli bir hamle yapacak.



    Hongmeng akıllı araç ekranları geliyor



    Google ile iş birliğinin sona ermesi ile birlikte kendi işletim sistemine ağırlık veren Huawei; Harmony OS ya da Hongmeng OS olarak bilinen platformuna son şeklini verdi. Harmony OS ilk bir yönlendiricide kendisine yer bulmuştu. Sonrasında akıllı saat, dizüstü ve tablet modellerinde kullanılacak. Huawei ayrıca araç bilgi sistemlerine de Harmony ile girmeyi planlıyor.



    Ayrıca Bkz.Çevrim içi müzik sektörü yavaşlamaya başladı



    Huawei Geliştirici Konferansı’nda firma; HMS for Car adındaki bulut servis çözümünü tanıtmış ve mobil cihazlarla araçlar arasında bir iletişim kurarak akıllı seyahat tecrübesi ortaya koymak istediğini belirtmişti.





    Eylül ayının başlarında ise 250 milyon yuan sermayeli Huawei Electric Technology Co., Ltd. adıyla yeni bir iştirak kurmuştu. HET iştiraki tamamen akıllı araç ekipmanlarının geliştirilmesine odaklanıyor.



    HET iştirakinin ilk meyvesi ise Harmony OS işletim sistemli bir akıllı araç ekranı olacak. Kaynaklar akıllı ekranın sektörde dalgalanmalara neden olacağını belirtiyor. Bugüne kadar araç içi bilgi sistemleri yetenekli sistemler ile donatılmıştı ancak Huawei oldukça iddialı.



    Firmanın Audi, Volvo ve Hongqi gibi araç üreticileri ile iş birliği yaptığı biliniyor. Ayrıca Çin’de pek çok önemli araç üreticisi Huawei’nin sistemlerini benimseyecektir. Bu da sektöre hızlı bir giriş yapmasını sağlayabilir. Bununla birlikte son yasaklardan sonra yonga tarafında neler olacak merak konusu.



     



    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2020/10/11/huawei-will-unveil-a-smart-screen-for-cars-running-hongmeng-os-soon/



  • Gelirse savas cikar. Gelmesin ...

  • açıkçası arabamda huaweiye ait bir şey istemem çünkü android auto ve apple carplay ı büyük ihtimal desteklemeyecektir.


    araba navigasyonları berbat, spotify ya da youtube music olmazsa da yollarda sıkıcı olur.

  • Google un yokluğuna alışmak çok zor olur özellikle yutube ve yutube müzik vasgeçilmezim hadi yutube müzik yerine spotify kullanırız araç da android auto gibi ekileşimli uygulaması olacakmı ayriyetten markalar buna destek verecekmi hali hazırda kullanılan araçlar ne olacak bi sürü soru işareti var p30 kullanıyorum çıkınca bakacaz inşl düşündüğünüzden güzel olır ve ios gibi kaliteli olur androd dide çok sevdiğim söylenemez merakla bekliyorum hormony os u

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.