Şimdi Ara

Koronavirüs’ün 28 gün süreyle bazı yüzeylerde kalabildiğini gösteren bir araştırma yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Avustralya Ulusal Bilim Ajansı (CSRIO) tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırma, Kovid-19 hastalığına neden olan SARS-COV-2’nin dayanıklılığının sanılandan çok daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Daha önceki testlerde, koronavirüsün, para ve cam gibi nesneler üzerinde iki ya da üç gün kalabildiği belirtilmişti.



    Kağıt para ve telefon ekranı



    Yeni tip koronavirüsü karanlık ve 20 °C’lık bir ortamda gözlemleyen bilim insanları, SARS-COV-2’nin kağıt para, telefon ekranı ve paslanmaz çelik gibi ürünler üzerinde 28 gün bulaşıcılığını koruyabildiğini tespit etti. Araştırma, bilim insanlarının “yapay mukus” olarak adlandırdığı bir solüsyonla gerçekleştirildi.





    Araştırmayı yürüten bilim insanı Dr. Larry Marshall, “Virüsün yüzeylerde ne kadar süre kaldığını bulmak, bilim insanlarının hastalığın yayılmasını engellemek ve kamuoyunu korumak için kritik bir öneme sahip. 20 santigrat derecede virüsün çok dayanıklı olduğunu gördük. Cep telefonları ekranları gibi pürüzsüz alanlarda 28 gün kalabiliyor. Influenza A üzerinde yapılan aynı şartlardaki incelemelerde 17 gün kaldığını gördük” ifadelerini kullandı.



    Ayrıca Bkz.Tesla Model S’den sökülen pil hücreleri ile bir yolcu teknesi elektrikli hale getirilecek



    Virology Journal da yayınlanan araştırmada virüsün sıcaklık arttıkça güçsüzleştiği de tespit edildi. Virüs, 40 derecelik sıcakta 24 saat içinde bulaş özelliğini kaybediyor. Aynı araştırmada virüsün, gözeneksiz nesnelerin yüzeyinde daha uzun yaşadığı fakat kumaş gibi gözenekli yüzeylerde bulaşıcılık süresi 14 güne düştüğü ifade edildi.





    Araştırma, halkta endişe yaratabilir



    Cardiff Üniversitesi'nden Profesör Ron Eccles ise virüsün 28 gün aktif kalabildiği ile ilgili araştırmayı eleştirdi. Araştırmanın toplumda gereksiz endişe yaratacağını savunan Eccles, “Virüsler, öksürük ve hapşırıktaki mukus ve kirli parmaklar aracılığıyla yüzeylere yayılıyor. Söz konusu araştırmada virüs yayacak taze insan mukusu kullanılmamış. Taze mukus, içeriğinde virüslere karşı enzim üreten bol miktarda beyaz hücre içeren bir madde. Mukus, aynı zamanda virüsleri etkisiz hale getirebilecek antikor ve diğer kimyasalları da barındırabilir” sözlerini sarf etti. Eccles, doğal ortamla laboratuvar ortamı arasında virüsün hayatta kalabilmesi noktasında büyük farklar olduğunu belirtirken SARS-COV-2’nin mukuslu yüzeylerde günlerce değil yalnızca birkaç saat aktif kalabileceğini de sözlerine ekledi.



    Kaynak:https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-54504047
    Kaynak:https://www.cnet.com/news/coronavirus-may-linger-on-surfaces-for-longer-than-expected/
    Kaynak:https://www.bbc.com/news/health-54500673







  • bu işi ya aşı, ya da 5 dk teşhis kiti halleder.
    yoksa bu bitmeyecek belli oldu.

  • Para ne zaman hedef olacak diye bekliyordum dahada hedef olup dijital paraya geçişe adım başlangıcı yapabilirler

  • oly1786 kullanıcısına yanıt

    Aşıya çok güvenmek hata. Düzenli rastgele test yapılması tek çözüm

    Çin bütün şehri (wuhan) test yaptı mesela 11 milyon test... 1 seferde


    Böyle toplu teste ihtiyaç var. Her uçak vs öncesi test şartı gelmesi lazım. Ülke dışından gelen herkese test yapılması lazım


    Ama daha veriler açıklanmıyor ülkenin bekası için hahaha gülerler.


    Kış çok ağır geçecek o kesin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oly1786 kullanıcısına yanıt

    İnşallah sağlıklı bir aşı gelişir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altin Gumuste ise aksine :) . En ucuzu ama biraz uzunca kalan bir diger yuzey ise BAKIR :) .

    Anlayana ...

  • 8-9 aydır sürekli aynı alt metinli açıklamalar, söylemler..

    Yahu bir değişiklik olsun bıktıh ya, bıhtıh..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuruwa

    Para ne zaman hedef olacak diye bekliyordum dahada hedef olup dijital paraya geçişe adım başlangıcı yapabilirler

    Millete masal anlatıyorlar millet de koyun gibi dinliyor :)


    Dijital kimlik, dijital para geliyor. toplumları yönetmenin en kolay yolu.

  • Elini yıkayacaksın işte arkadaş. En kolay çözüm bu.

  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    Wuhan lafini duyunca aliyor beni bir gülmek. 11 Milyonlu sehirden dunyaya yayilan hastalik Cinde yok oluyor. Test yapmak bos yere masraftan baska bir sey degildir. Hadi ilk adami test yaptin diyelim bu adam birkez test olunca bu hastaliga bagisiklikmi kazaniyor? Testten sonra hasta olamazmi? 28 gün kalabilen virus ne hikmetse cogumuza bulasmadi bile. Bence bu virusun ölümcül tehlikesi coktan gecti öyle olmasa zaten bu kadar süre var olamazdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Wuhan lafini duyunca aliyor beni bir gülmek. 11 Milyonlu sehirden dunyaya yayilan hastalik Cinde yok oluyor. Test yapmak bos yere masraftan baska bir sey degildir. Hadi ilk adami test yaptin diyelim bu adam birkez test olunca bu hastaliga bagisiklikmi kazaniyor? Testten sonra hasta olamazmi? 28 gün kalabilen virus ne hikmetse cogumuza bulasmadi bile. Bence bu virusun ölümcül tehlikesi coktan gecti öyle olmasa zaten bu kadar süre var olamazdi.

    Evet aklımızı az kullanırsak


    5dk da ucuz sonuç veren test kitleri yaygın olsa yüksek doğrulukta çakışan. Restorana gitmeden önce yapılsa. Pozitif çıkanlar enabızdan devlete aktarılsa sonra içeri giremesen zaten salgın malgın kalmaz. Çoğu insan pozitif olduğunun farkında değil. Yüzde 80 semptomsuz atlatıyor..


    O yüzden yayılıyor çılgın gibi. Sen günde 1m test yapsan o kadar çok vaka çıkar ki. Bu insanları da karantinaya alırsan sorun kalmayacak...


    En iyisi hiç test olmasın hiç maske yapılmasın kim öle kim kala dimi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    Cilgin gibi yayilan hastalik bircok insani bulamiyor her nedense. 5 dk da sonuc veren testelerin hicbir dogrulugu yoktur bu testleri bircok ülke kabul dahi etmiyor. Cogu insan pozitif oldugunun farkinda olur eger hasta olursa ama test sonuclari dogru olmayip testte pozitif cikip hasta olmayanlar var cok. Test dogru sonuc vermiyor demek yerine semptom göstermeyen diyorlar. Bir insan grip oldugunu anlamazmi? her pozitif cikani eve kapayacaksak total karantina uygulayip hic evden cikmayalim, sonrada yiyecek yerine maske ve testleri yeriz!


    Test gerekli kisilere yapilmalidir rastgele yapilan testlerin cogu gereksiz kisilere yapiliyor. Maskede gerekli yerlerde kullanilmalidir acikhavada gezerken degil.

  • Koronavirüs’ün 28 gün süreyle bazı yüzeylerde kalabildiğini gösteren bir araştırma yayınlandı
  • 28 günmü? Yok artık.O zaman Korona olayının Dünya üzerinde bitmesi imkansıza yakın.Gerçekten tedavi eden aşı bulunmadan aynen devam.Bu arada direk aklıma 28 gün sonra filmi geldi.

  • marketlerden, parklardan ve toplu taşımadan yayılır o zaman.

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Yoğun bakımda yalnız başına direnmeye çalışanları, hafif de olsa evinde karantinada bile olsa nefes alamayanları bilmiyor musunuz? Nasıl ölümcül tehlikenin geçtiğini rahatça söyleyebilirsiniz? Yoksa yoğun nüfuslu olmayan bir yerde yaşadığınız için size öyle mi geliyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumunu tebessümle okudum. Büyük bir hastanede calisiyorum! Hep su karanlik tablo, nefes alamayanlar vs. Yogun bakimlar bizde nerdeyse bos, normal zamanlar daha cok dolu olurdu. Hastalik tehlikesizdir demiyorum ama abartilacak kadar degil diyorum hatta eski bulasiciligi ve tehlikesini kaybettigini söylüyorum. Yasadigim yerin nüfusu hicte az degil.

  • Umarım bu çıkarımı sadece bölgenize ve hastanenize bakarak yapmıyorsunuzdur. Çünkü dikkatli baktıkça dehşet kapılmamak zor.

  • 120205044 kullanıcısına yanıt

    Oralardan yayılıyor zaten. Sadece oralardan diyemeyiz ama payları hiç de az değil.

  • içimi okudun

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.