Şimdi Ara

Vivo, çıkarılabilir ön kameraya sahip konsept telefonunu tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Vivo, açılır ve aynı zamanda çıkarılabilir ön kameraya sahip yeni konsept telefonunu tanıttı. Çinli şirket, IFEA isimli telefonuyla Red Dot Tasarım Ödülü'nü kazandı.



    Ayrıca Bkz.Samsung'un en ucuz 5G'li modeli Galaxy A42'nin teknik özellikleri yayınlandı



    Selfie kamerası cihaza manyetik olarak bağlanıyor. Gövdeden ayrıldığında ise uzaktan kontrol edebiliyorsunuz. Sesle kontrol imkanı da var.



    Çıkarılabilir ön kamera tasarımı farklı kullanım senaryolarını da beraberinde getiriyor. Mesela çıkarıp uygun bir yere koyarak selfie çekilebilir veya video kaydı yapabilirsiniz.





    Aksiyon kamerası olarak da kullanılabilir



    Kamera su geçirmez olduğu için su altında çekim yapmak da mümkün. Ayırca modülü bir yerde unutup oradan uzaklaşmanız durumunda akıllı telefon sizi bildirimle uyarabiliyor.





    Kamera ünitesinin dahili bataryası var. Ayrıca aksiyon kamerası olarak da kullanılabiliyor. Bunlara ek olarak modülün telefoto, makro, geniş açı ve balık gözü gibi çeşitli lens türlerini desteklediğini de belirtelim.



    Vivo IFEA'nın ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda henüz bir bilgi yok. Akıllı telefonun nasıl bir fiyat etiketi taşıyacağı ise daha şimdiden merak edilmeye başlandı.





    Kaynak:
    https://www.androidauthority.com/vivo-detachable-camera-1166417/







  • Vay wq vivoya bak sen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu tür teknolojiler genelde piyasadan silinip gidiyor ve kullanım ömürleri de tartışma konusu.
    Güzel ama gerek var mı pek sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok zekice uygulama alanı çok geniş iyi reklam edilir ve üzerine durulursa parlak bir fikir.Tabi bunu Apple yapsa herkez waaawww olurduda Vivo yapınca vışş oluyor niyeyse.

  • Vivo her zaman özgün tasarımlar yapıyor. Ama maalesef millet Vivo yerine tasarımlarını Samsung ve Apple'dan çalan Huawei'yi tercih ediyor.

  • Güzel ve yerine göre kullanışlı olabilir ama kaç kişi yanında bu şekilde kamerayı taşıyacak taşıması ayrı birde kaybetme durumu olacak illaki yani her kesime hitap etmiyor bence, Açılır kapanır şeklinde tasarımlar çok daha kullanışlı bence şu durumda, Yalnız telefonun tasarımı çok çok iyi olmuş 

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Kamera telefonun içinde zaten ayrıca taşımıyorsun.

  • etekaltı gizli çekim yapan sapıklara gün doğdu, mottoları: "yapıştır ayakkabının burnuna devam et" ahahahahaha

  • Uzun zaman sonra kamera konusunda inovatif bir metot geliştimeyi başarmış Vivo.

    Bu marka son yıllarda çok dikkatimi çekiyordu. Adamlar çalışıyor abi.

    Darısı mp. yarışına giren diğer firmalara.

  • Şu çin telefonlarının yaptığı özellikleri apple yapsa, sosyal medyada kaos çıkar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu haber elbette ki buraya haber olmadan kaç gün önce duyulmuştur, aylarca önce geliştirilmiştir.

    Benim de aklıma bunlardan tamamen habersiz şekilde başka bir fikir geldi.

    İnce çerçeveli dizüstü bilgisayarlarda kamera "F" fonksiyon tuşlarının arasına gizli şekilde yerleştiriliyor ya. Tuşa basında yaylı mekanizma kamerayı yukarı çıkartıyor, buna rağmen görüş açısı saçma sapan oluyor. Hah işte o modül istenirse oradan çıkartılıp dizüstü bilgisayarın ekran çerçevesinin üzerine manyetik olarak yerleştirilebilir. Böylelikle alışılagelmiş noktadan kamera açısıyla kullanıma imkan veren yenilikçi bir tasarıma geçebilirler. Hem ekran çerçevesi üzerindeki manyetik alanda bağlantı portu olursa modüle fazladan batarya koymaları gerekmez. Varsın kablosuz çalışmasın. Klavye tuşu arasına gizlenen kamera tasarımından benim düşündüğüm tasarıma geçilmesi hem kolay olur hem de 3-5 dolardan fazla bir masrafı olmaz. (sadece klavye arasına gizlenen kamera ayrılabilir olacak + çerçevenin üst tarafına veri yolu, data bağlantısı için kablo çekilecek.)

    İstersen klavye tuşları arasından kullan, istersen çıkar ekranın çerçevesi üzerine taşı o noktadan kullan. (kablosuz kullanım yok, pil yok, kablosuz haberleşme yok)





  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Vivo'nun bu telefon modeli hakkında merak ettiğim, o küçük kamera modülünün içine ne kadarlık bir batarya koydular. (muhtemelen 15-20dk içinde pili dolan ve 5-10 dk kullanım ömrü olan bir kamera modülüdür.)
    Haberleşme bluetooth ile diyelim, peki çektiği görüntüyü bluetooth üzerinden aktarırsa hangi çözünürlükte çekim yapıyor kablosuz olarak. 1080p çözünürlükte (veya 4k) yüksek kalitede telefona aktarıp kaydedebilir mi? yoksa bunun içinde pili kapasitesiyle denk kayıt yapacak şekilde 4 gb* gibi bir dahili hafızası da mı var? Modü,l telefon içine takılınca telefona aktarıp kendi hafızasını boşaltıyordur. (bu şekilde o küçücük modül çok masraflı bir geliştirme olmuş olabilir.)

  • Bunu gizli kamera olarak kullanırlar demedi demeyin ????

  • acaba kamera enerjiyi nerden saglıyor ve ne kadar video yada resim
    cekebiliyor?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.