Şimdi Ara

Samsung'un en ucuz 5G'li modeli Galaxy A42'nin teknik özellikleri yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Güney Koreli mobil teknoloji devi Samsung, 5G desteğine sahip orta seviye modeli Galaxy A42'yi tanıtmaya hazırlanıyor. Galaxy A41'in halefi olarak karşımıza çıkacak olan bu modeli şirket geçtiğimizin ayın başında en ucuz 5G'li modeli olarak duyurmuş ancak cihaza ait detayları paylaşmamıştı. Yaklaşık bir aylık bekleyişin ardından cihazın teknik özellikleri ve görüntüleri dün Samsung'un kendisi tarafından yayınlandı. 



    Ayrıca Bkz.iPhone 12 serisinin piyasa tarihi de sızdırıldı



    Galaxy A42 5G'nin yayınlanan teknik özelliklerinden kısaca söz edecek olursak; cihaz, 6.6 inç genişliğe ve HD+ çözünürlüğe sahip Super AMOLED bir ekranla karşımıza çıkıyor. 



    Snapdragon 750G yonga setinden gücünü aldığı tahmin edilen cihazın işlemcisine 4,6 ve 8 GB'lık iki farklı RAM seçeneği ile microSD kart yardımıyla 1 TB'a kadar arttırılabilen 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. 



    Kamera kısmına geldiğimizde cihazda toplam beş adet kamera sensörü bulunuyor. Dörtlü arka kamera kurulumunda 48 MP'lik (f/1.8) bir ana kamera sensörü,  8 MP'lik (f/2.2) bir ultra geniş açılı sensör, 5 MP'lik (f/2.4) bir makro sensör ve 5 MP'lik (f/2.4) bir derinlik sensörü bulunuyor. Ön tarafta ise 20 MP'lik (f/2.2) bir özçekim kamerası yer alıyor.



    Cihazın 5.000 mAh boyutundaki bataryası 15W hızlı şarj desteğine sahip. 



    Galaxy A42 5G'nin tasarımından da kısaca söz edecek olursak, cihaz 75.9 x 164.4 x 68mm ölçülerine ve 190 gram ağırlığa sahip. Beyaz, gri ve siyah olmak üzere üç fark renk seçeneği ile alıcı bulacak olan cihaza dair en dikkat çekici detaylardan bir tanesi keskin renk geçişleri. Birden fazla rengi bir araya getiren gradyanlı tasarımlara alışkınız ancak farklı tonlardaki desenli şeritlerin alt alta dizilmesi daha önce benzerini gördüğümüz bir tasarım değil. 



    Cihazın ön kamerasına su damlası biçiminde bir çentik, arka kamera kurulumundaki sensörleri ise sol köşeye konumlandırılmış kare biçiminde bir hazne ev sahipliği yapıyor. Son olarak cihazın ekranda gömülü bir parmak izi okuma sensörü bulunuyor.



    Galaxy A42 5G'nin Kasım ayı içerisinde 359 euroluk (425 dolar) başlangıç ??fiyatıyla piyasaya sürülmesi bekleniyor.

     



    Kaynak:https://www.notebookcheck.net/Samsung-Galaxy-A42-5G-specs-show-it-is-ready-to-face-off-against-the-OnePlus-Nord-and-Xiaomi-Mi-10T-Lite-as-the-affordable-5G-smartphone-segment-heats-up.497514.0.html







  • Şöyle bakınca A51'in kısılmış veya bazı yerlerde arttırılmış versiyonuna benziyor. Qualcomm işlemci ile gelecek diyor ama işin sonunda 5G'ye gerçekten çok ihtayıcı olanlar alır herhal. Diğer türlü 4G şimdilik çoğu kişiye yetiyor.

    2021 veya 2022'de artık yeni bir telefon alırız. Şu çentik belasından kalıcı kurtulacaz gibi görünüyor.

  • Ham fiyatı dolar 8 desek 3400tl , daha buna otv, trt , iletisim zart zurt vergisi , distributor kari, satici kari konacak 5000 e yaklasir a serisi kici kirik baslangic cihazi.. oysa 3500tl ye note 8 amiral aldigimi biliyorum ya baskanliktan önce

  • ilk 3G, ilk 4G gibi ilk nesil 5G telefonlar da alınmaz.mümkünse 4G desteklileri seçmek lazım

  • Normalde A4X serisi Mediatek çipsetlerden güç alır ama Snapdragon 750G çok iyi bir seçim olmuş. A32 de Snapdragon 690 5G çipsetinden güç alır ise bu sene Samsung alır yürür gider 5G destekli A serisi ile.
    M X2 serisini ise Dimensity 720 5G 800 800U 820 çipsetleri ile donatırsa bu yılın tartışmasız orta segment lideri olur. Ne Huawei ne Oppo ne de Xiaomi Samsung'un en azından orta segmentte önünü kesebilecek potansiyele gelir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Telefonun eksi yönü hd+ ekran kullanması

  • Samsung yılın bütün günlerine bir telefon çıkarsın gün geçmiyor ki çıkmamış olsun o yüzden alıyorsun 2 ay geçmeden fiyatı iniyor iPhone en güzelini yapıyor

  • Ucuz yapıp hangi özelliklerinden kıstınız merak konusu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.