Şimdi Ara

RTX 3080’e kafa tutan Big Navi’nin 4K testleri paylaşıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
3.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Lisa SU kendisinin söylediği üzere donanım tutkunlarının tanıtımda ekran kartı görmek istediğini biliyordu. Ryzen 5000 tanıtımı aynı zamanda firmadaki yıl dönümü de olan başarılı yönetici bir sürpriz yaparak RX 6000 serisine ait bir modeli görücüye çıkardı.



    Asıl önemli kısımda bundan sonra gelen oyun testleri oldu. Big Navi’nin Borderlands 3’te 4K60 deneyimi sunması oldukça etkileyici derken daha geniş kapsamlı oyun testleri paylaşıldı.





    AMD’nin kartı Gears of War 5 ve Call of Duty: Modern Warfare’de de 4K çözünürlükte sırasıyla 73 ve 88 FPS aldığı gözlemlenmiş. Kıyaslamak gerekirse Borderlands 3’te RTX 3080’in ensesinde biten RX 6000 kartı, Gears of War 5’te ise yalnızca yüzde birkaç farkla geride kalıyor.



    Son olarak Call of Duty’nin oyun içi benchmark aracı olmadığı için AMD’nin nasıl bir test yaptığı bilinmediği için net bir yorum yapılamıyor.



    Rakamlar AMD’nin kendi testlerine ait olduğu için birebir doğru kabul etmek yanlış olabilir. Yine de RX 6000’in beklendiği gibi üst seviyeye oynadığını gösterdiği oldukça net.



    Bununla birlikte AMD testteki RX 6000 çözümünün tepe model mi yoksa bir tık altına konumlandırılacak model mi olduğunu netleştirmemiş. Eğer ikinci seçenekten söz ediyorsak donanım dünyasının en heyecanlı dönemlerinden birisine girmek üzere olabiliriz.



    AMD bu sefer üst seviyeyi hedef alıyor



    Biz ilk seçenek üzerinden değerlendirelim.  AMD bu sefer gerçekten de üst seviyede Nvidia’nın karşısına çıkacağa benziyor.



    Bu ilerleyen aylarda Nvidia’dan bellek kapasitesine yönelik güncellemeleri getireceği gibi Super benzeri hamlelerle piyasadaki dengeyi sağlamaya yönelik ince ayarlar yapmaya yöneltebilir. Aynı hamleleri AMD’den beklemek de yanlış olmayacaktır.



    Ayrıca Bkz.AMD Ryzen 5000 ilk oyun testleri



    Son olarak tablodan çıkarılacak en doğru yorumsa Nvidia’nın RTX 3080’de neden fiyat düşürdüğüne dair değerlendirme. Daha önce net test sonuçları bulunmadığı için her ne kadar oldukça olası olsa da daha somut olduğu için RTX 3080’in fiyatını RTX 2080 Ti’ın satışlarına/fiyatına bağlamak daha elle tutulur bir görüştü. Yeni test sonuçları gösteriyor ki önceki yazımızda da belirttiğimiz üzere RTX 3080 durduk yere gelmemiş.



    ''Nvidia RTX 3000’de neden fiyat düşürdü? RTX 2080 Ti’ı tarihe gömen RTX 3070 nasıl geldi'' haberimizden alıntı




    AMD bu sefer iddialı geliyor olabilir



    İkinci muhtemel ama daha zayıf etmense AMD’nin RDNA2 mimarili kartları olabilir. Zira AMD ve Nvidia kartlarını geliştirirken birbirlerinin sunacağı performans artışından az çok haberdar olduğu düşünülüyor. Dahası firmalar bunlara göre fiyatlandırmalara gidip bellek frekansını son anda değiştirebiliyor da. AMD’nin RX 5700’ünü fiyatını son anda düşürüp Nvidia’ya oynadığı oyunu hatırlayalım.



    Bununla birlikte AMD’nin Big Navi kartından beklenti büyük. Şu ana kadar RTX 2080 Ti’a kaydadeğer bir fark atacağı iddiaları dolaşan modelin son dönemde RTX 2080 Ti seviyesinde olacağı paylaşılsa da RDNA2’ye dair şu ana kadar paylaşılan slaytlar beklentileri arttırıyor.



    Kırmızı ekibin sessizliği dikkat çekiyor



    Ek olarak AMD tarafının uzun süredir nispeten sessiz kalması da içten içe düşündürmüyor değil. Kırmızı ekibin bu sene sonuna kadar RDNA2 kartlarını duyuracağını göz önünde bulundurarak acil değilse en azından beklemekte fayda olduğunun altını çizelim.







    Kaynak:https://www.anandtech.com/show/16150/amd-teases-radeon-rx-6000-card-performance-numbers-aiming-for-3080
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Kısaca: AMD çoh ısınıyoeahh yazsaymışsın keşke.


    "AMD ekran kartları asla vs asla."


    Bir son tüketicinin marka bağnazlığı yapması budalalıktır, bakarsın bir nesilde hangi marka/model fiyat/performans ve teknolojik yenilik açısından başarılıysa, ithiyacı karşılarsa o tercih edilmeli...

  • 3080 alanlar kazik yemis olabilir mi acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların ekran kartlarını kaça çıkardığı önemli değil bizim gibi Fakirleşen ve teknoloji mağazalarının fırsatçılık yaptığı ülkede kaç paradan satılacağı önemli. 700 dolarlık kartları 9000 tl lerden satıyorsunuz yazıklar olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben işlemci olayına baktıktan sonra ekran kartı meselesinde pek bir şey çıkacağını zannetmiyorum. Özellikle fiyat olarak.

    Isterse 3080 isterse 3090 ayarında kart çıkartsın fiyatlandırma işlemciler gibi olur ise yüzüne bile bakmam

    Hele de şu an pisayada olan modellerin insanları bezdirme derecesine varan sorunlarına bakınca hiiiiic hevesim kalmadı amd tarafı için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihtiyar.gamer -- 8 Ekim 2020; 22:19:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar 8,euro 9,3' ken biz donanım dünyasındaki o heycana giremeyiz hiç bir zaman,uzaktan izleriz ancak.

  • 3 oyuna bakıp karar vermemek lazım. Piyasaya çıksın göreceğiz. Ama yine de AMD alırım çünkü fiyatları makul seviyede.

  • 3000 serisinin böyle olması ile amd nin alakası yok.
    -- by Mesut Çevik...

  • Kaç kişi ki onlar ? Kart yok kart.... :)

  • en üst modeli maksimum 3070 seviyesinde olur

  • AMD yazılım tarafını geliştirse ekran kartlarında belki de çok güzel performanslı olacak Nvidia nın avantajlı olduğu en büyük nokta neredeyse her AAA oyun çıkışına anında optimizasyon yayınlaması buda uzun yıllar kartı kullanılabilir yapıyor

  • AMD 3080 seviyesinde diye sunum yapar. Hatalı driverler, donanım uyumsuzlukları yüzünden undervolt işlemleriyle 2070 seviyesiyle performans verir. 2 yılda yamalarla anca düzeltilir. Sonra da derler ki AMD driver desteğini bırakmıyor. :)

  • S.T.A.L.K.E.R. kullanıcısına yanıt

    Edit: Nvidia destekli bir oyun olsa da modern warfare de 5700xt 2070s den iyi sonuç almış bir sitede gördüm ama daha detaylı bakmadım ama nvidia title bir oyun o da.


    High yani Yüksek 90 almış.


    https://www.hardwareluxx.ru/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/50425-test-geforce-rtx-3080-s-novym-drajverom-ispravlenie-problemy-kondensatorov.html?start=7


    Buda almancası.

    https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/54251-weniger-ist-manchmal-mehr-geforce-rtx-3080-im-undervolting-test.html?start=4



    RTX 3080’e kafa tutan Big Navi’nin 4K testleri paylaşıldı

    Nvidia verileri borderlans 3 .


    RTX 3080’e kafa tutan Big Navi’nin 4K testleri paylaşıldı


    3080FE Guru3d Gears 5 (Başka sitelerde 80 falan gibi sonuçlarda var)

    https://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_rtx_3080_founder_review,16.html

    RTX 3080’e kafa tutan Big Navi’nin 4K testleri paylaşıldı





    Ve bu oyunlar nvidia nın amd den önde olduğu oyunlar.. Kıyaslarsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 9 Ekim 2020; 2:30:58 >




  • nvidia bu kadar güçlü kartları boşa çıkarmaz dediğimizde, amd'den sağlam kartlar geliyor olabilir dediğimizde gülmüşlerdi. ne oldu ?

  • Tahminen BIG NAVI nin en tepe kartı olan 6900 XT nin sonuçları. Nasıl ki 5600X yada 5800X tanıtmayıp direk en tepe cpu olan 5900X i tanıttılarsa, sonuçlarını açıkladılarsa yine en tepe gpu olan 6900 XT nin sonuçlarını açıkladılar diye düşünüyorum.


    AMD muhtemelen 3080 e rakip bir kart üretip daha üstüne oynamayacak daha doğrusu oynayamayacak. Nvidia yine 3080 Super hatta abartıp bir 3090 Super/Ti ile farkı iyice açacaktır. Açıkçası AMD den de kimse 3090 benzeri bir kart beklemiyor. Yine 5700 XT de olduğu gibi önce en tepe seviye kartı çıkarıp daha sonra yavaş yavaş orta seviyeye kayacaktır.


    6900 XT = 3080


    6800 XT = 3070


    6700XT = 3060 Ti


    6600XT = 3060

  • canguler917 kullanıcısına yanıt
    Çokzel oldu

  • lofer_freud kullanıcısına yanıt
    ryzen 1000 serisinde 2000 ve 3000 serilerinde tek çekirdek olarak intel e yetişemedi ve intel bununla övündü navi şuan 2. aşamasına yeni geçiyor belki 3080 den geri kalacak belki ona yetişecek. ama navi 3 kesinlikle nvidia yı geride bırakacak

  • pkblgn P kullanıcısına yanıt
    Bir de ben şunu merak ediyorum. 700 dolar yurt dışı fiyatı tamam ancak bu kartları gidip 700 dolara mağazalardan mı alıyorlar yoksa fabrikalarından mı :D

  • Timeguard T kullanıcısına yanıt

    Her zaman için biraz beklemek lazım,ilk seriler hakkında.Ama maalesef insanoğlu dayanamıyor hemen olsun,ilk bende olsun.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.