Şimdi Ara

Türkiye'nin İHA'ları yerli uydu terminaline kavuştu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Türkiye'nin insansız hava araçlarının (İHA) yerli uydu terminalleriyle kontrol edilmesini sağlayacak projede teslimatlar başladı. Ultra kompakt sistemler sayesinde, kara araçlarına ve nispeten daha küçük taktik İHA’lar Bayraktar TB2 ve Vestel Karayel’e de uydu haberleşme imkanı kazandırılacak.



    Çalışmalar 2014'te başladı



    İlk etapta 2014'te ANKA-S Projesi kapsamında uydu modem sistemini geliştirmek üzere başlayan çalışmalar, 2017'de ilk yerli İHA uydu haberleşme terminalinin gerçekleştirilmesiyle devam etti. Halihazırda 2018'de Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) ile imzalanan sözleşmeye uygun olarak İHA’lar için geniş bant uydu haberleşme sistemleri üretimi sürdürülüyor.



    Temmuz ayında ANKA-S için ilk teslimat gerçekleştirilirken yakın zamanda yapılan yeni teslimatla toplamda 15 hava terminali ve 2 MiniHUB, TUSAŞ'ın kullanımına sunuldu. Toplamda 40’a yakın hava terminali ve 10’dan fazla MiniHUB ile donatılmış mobil yer istasyonu ve 1 adet HUB sistemlerimizin teslimatları 2020-2021 içinde tamamlanacak.



    Ayrıca Bkz.Sırbistan Cumhurbaşkanından Türk İHA'larına övgü: "Anlaşabilirsek satın almak istiyoruz"



    İHA’lar üzerinde yer alan hava terminali ve yer kontrol sistemleri gereken tüm sistem bileşenlerini içerecek şekilde HUB, MiniHUB ve mobil yer istasyonundan oluşuyor. CTech'in sunduğu geniş band çözümü, İHA’ların 20 Mbps’leri aşan hızlarda faydalı yük verisini yer kontrol istasyonuna aktarmasını sağlıyor. Tamamen ölçeklenebilir yapıda olan bu sistem sayesinde istenirse tek bir İHA operasyonu istenirse de onlarcasının aynı anda icrası sağlanabiliyor.



    Yer kontrol istasyonlarının mobilitesi arttı



    CTech ayrıca mobil yer istasyonu ihtiyacına TUSAŞ ile yeni yaklaşım getirdi. Bu yaklaşım sayesinde sahada özel bir tekerlekli araca ihtiyaç duyan ağır, hantal mobil yer istasyonları; hem ağırlık hem de boyut olarak daha küçük "konuşlandırılabilir" yapıya getirildi ve güvenlik güçlerine önemli bir mobilite kabiliyeti sağlandı.



    Geliştirilen konuşlandırılabilir/mobil uydu yer istasyonu muadillerine göre çok daha hafif ve küçük olmasına rağmen kullanılan 3,7 metre antenle muadilleri ile aynı yetenekleri sergileyebiliyor. Bu sistem askeri uygulamalar yanında sınır güvenliği, acil yardım, mobil polis uygulamalarındaki ihtiyaçları da karşılayacak.




  • Vestelin karayel'i de aynı telefon televizyonları gibi çöp. Bence silahlı kuvvetlerimiz bu ürünü almasın kullanmasın. Verilen paraya yazık

  • wox kullanıcısına yanıt
    Bencesi ne ya, ne bilgin varda çöp diyorsun erğen?

  • Artık atılması gereken en son ve en zor adım kaldı, o adım ise ürettiğimiz uyduları kendi fırlatma sistemi ile yörüngeye taşıyabilmek.

    Ayrıca bu teknolojinin bir artısı ise kıtalar arası balistik füze teknolojisinin çok yakınlaşması olacak.

  • nebulabado N kullanıcısına yanıt
    Son adım değil. Daha yapılacak çok şey var.
    - dediğin gibi Fırlatma rampası
    - Uzay roket sistemi
    - Uydu imha sistemleri
    - 6. nesil Savaş uçağı
    - Nükleer santral
    - Nükleer güç ile çalışan denizaltılar.
    - Nükleer güç ile çalışan savaş gemisi, uçak gemisi.
    - ve aklıma gelmeyen savaş teknolojileri

  • nebulabado N kullanıcısına yanıt
    Yani daha çok çalışmamız lazım. çok!
    15 - 20 senede bu kadar oldu. Bir 20 sene sonra bu saydıklarım da olur inşallah.

  • wox kullanıcısına yanıt
    Sabah gel, bizim manavda satınalma müdürü olarak başlaşllkhgfc

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • wox kullanıcısına yanıt
    Kardeş bı şeye çöp diyebilmek için ondan daha iyi bir şeyin herşeyimi çok iyi bilecek derecede geliştirme kabiliyetine sahip olman gerekir sen ne yaptın anlat bilek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • wox kullanıcısına yanıt
    Bir karayel mühendisi olarak varsa sorunuz yanıtlayabilirim. Ya da teknik karşılaştırmanız varsa konuşabiliriz.

  • wox kullanıcısına yanıt
    Kekoya bak ya, zırcehaletiyle Libya çöllerinde 20 bin feet irtifada, kötü hava koşullarında saatte 200 km hızla uçan, bir yandan yer gözetlemesi yapan SİHA'mızı Ankara'da bir askeri birlikten yönetebilmemizi sağlayan Uydu bağlantı sistemine çöp diyor. Cahil cesareti dedikleri de böyle. Olaya o kadar uzak ki keko haberin içinde Vestel ismi geçtiğini görünce Ctech firmasının uydu terminalini onların sanmış :D

  • Bence senin beynin çöp vestel sayesinde 100 bin insan karnını doyuruyor en az benim evde beyaz eşyaların hepsi vestel ve hiçbir arızasını görmedim piyasadaki eşyalardan yarı fiyatına aldım bilmeden konuşuyorsun

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.