Şimdi Ara

SilverStone TJ06B Kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülkemizde overclock ve mod meraklıklarının sürekli şikayet ettikleri konu, yurt dışındaki çok çeşitli modifikasyon ürünlerinin ve diğer hazır modifikasyonlu ürünlerin burada bulunanaması. Türkiyede extreme bilgisayar ürünlerini getiren ve satan birkaç firmadan biri olan Fire Ball, Titan Cooling, Data Coolers, eDimensional, SilverStone ve Sharkoon gibi ürünleri Türkiye' ye getiren ve dağıtımını üstlenen bir firma. Ülkemizde en çok aranılan ürünlerden biri olan bilgisayar kasaları için, Fire Ball' da extreme kullanıcıların çok ilgisini çeken bir model var. Yurt dışında bir çok incelemesi yapılan SilverStone TJ06B adlı kasa;

    Tam adı Tejmin 6 olan bu kasanın normalde tamamı siyah yada gri olarak 2 seçenek halinde geliyor fakat ön panel aliminyum alaşımlı metalik görünümlü malzemeden yapılmış. Tejmin 6, daha önceki kardeşleri Tejmin III ve Tejmin V gibi çok sade fakat kaliteli bir görüme sahip. Öyle ki, çok standart renklerdeki siyah ve gri tonlarına rağmen çekicilik yakalanabilmiş. Tamamen vidasız tasarım ile gelen kasa güç kaynaksız olarak satılıyor ve Extended-ATX desteklinin yanında, BTX soğtma stilinde sahip.

    Kasanın en ilginç yönlerinden biri ise firmanın tünel adını verdiği sistem. Önden ve arkadan karşılıklı 12cm lik fanlar ile işlemci, sistem ramleri ve kuzey köprüsü üzerinde yoğun bir soğuk hava akışı sağlamayı hedefleyen sistem çok kullanışlı. Önden giren soğuk hava işlemci kuzey köprüsü ve ram tarafından ısıtıldıktan sonra arka taraftan dışarı atılıyor. Fakat kasa, yapısı gereği bu sistemi alt taraflarında kabul edebiliyor ancak. Buda anakartın işlemciyi taşıdığı tarafın kasanın aşağısına doğru bakması demek oluyor. Ters olan bu sistem için kasanın sol kapağı değil sağ kapağı açlıyor ve çıkışlar da ters tarafa yerleşiyor. Ayrıntıları resimlerden daha iyi anlayabilirsiniz. Tünel sistemi hava akışını kendi içinde sağlıyor ve sistem içindeki diğer bileşenlere kesinlikle dokunmuyor ve onlardan etkilenmiyor. Bu sistem sayesinde diğer kasalara oranla işlemci sıcaklığında 5 ila 7 derece arasında düşüler görülüyor. Artık güncel ekran kartları kendi kendini soğutabildiğine göre geriye fazla ısınmayan bileşenler kalıyor. Kasada onlar için 21 dBA lık 8cm bir fan bulunuyor. Zaten en çok ısınan bileşenlerin çoğu tünel içinde kaldığı için geriye sistemi ısıtan fazla bileşen kalmıyor. Dolayısı ile genel sıcaklık için düşme söz konusu.

    Güç kaynağı seçimini size bırakan Silverstone Tejmin 6, tünel sisteminin gerektirdiği farklı tasarım yapısı itiari ile güç kaynağı seçerken biraz dikkatli olmanızı gerektiriyor. Kasa içinde ters duran anakartın, güç kaynağı bağlantı noktasıda aşağıya kayıyor. Kısa kablolu güç kaynakları bu konuda sorun oluşturabilir. Bu kasayı alan biri mutlaka beraberinde kaliteli bir güç kaynağı tercih edecektir. Kaliteli güç kaynaklarında bu kablonun fazla sorun olacağını tahmin etmiyorum ama yinede alırken dikkat etmekte fayda var. İki adet 12cm lik ve bir adet 8cm lik fan ile beraber açlışan kasanın ses durumu ise piyasadaki diğer kaliteli kasalar ile karşılaştırıldığında, soğutma performansına göre iyi denilebilecek seviyede, 49 desibel ses üretiyor.

    Çelik yapıda olmasından dolayı, 205mm x 566 mm x 474 mm boyutlarındaki kasa boş hali ile 11 kg ağırlığa sahip. Ekstra olarak yan panelinde 4 tane USB, 1 tane IEEE1394 ve 1 tane mikrofon çıkışı olan kasa Türkiye' de 155 Euro fiyat ile satışa sunuluyor. Soğutma konusunda başarılı ve kaliteli bir kasa isteyenlerin mutlaka göz önünde bulundurması gereken az sayıda seçenekten biri.


    Sayfanın Linki : http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?Product_ID=ssttj06b








  • ben yakından gördüm kasayı inceledim gerçekten çok güzel bir kasa
    yakın zamanda kasa alıcaklara tavsiye ederim
  • ilginç bi dizayn
  • Tunelın ben pek bı ıse yarıyacagını sanmıorum ve asırı seslı bır sıstem + ıannılmaz pahalı uzerıne 50 dolar koyup yurtdsında shıppıng ı ıle bırlıkte lianli getirilebilir.
  • evet fiyat çok ben o fiyata cpu alırım daha ii
  • Kasa shippingleri inanılmaz fazla tutuyor yurtdışından kasa almak akıl işi değil.Ben kasayı beğendim en azından yenilikçi ve tünelin işe yarayacağını düşünüyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenomenhaa -- 5 Aralık 2004, 20:26:19 >
  • SilverStone zaten Lian Li kadar kaliteli bir kasa, tünelin ne kadar etkili olduğu açık en az ısınan kasa olduğu testlerdede belli. Isıdan şikayeti olan ve kalite isteyenler tavsiye edilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: NebiForever

    Kasanın en ilginç yönlerinden biri ise firmanın tünel adını verdiği sistem. Önden ve arkadan karşılıklı 12cm lik fanlar ile işlemci, sistem ramleri ve kuzey köprüsü üzerinde yoğun bir soğuk hava akışı sağlamayı hedefleyen sistem çok kullanışlı.


    Bence kasanızı bir tornacıya götürüp iki taraftan karşılıklı deldirin. Daha sonra da bağlayın Zalman fanları. Eminim bundan daha iyi bir iş çıkaracaktır. Biz BTX'in geliştirilmişini yaptık diyebilmek için ek olarak sunduğunuz özelliklerin tatmin edici olması gerekir. Ve artık neredeyse standart olan jackların yerleri, anakart yerleşim problemlerini de aşmış olması gerekir.

    Kişisel olarak Bu kasanın En artısı beraberindeki fanlar,
    En eksisi kablo,anakart problemleri ve fiyatı

    quote:

    Orjinalden alıntı: gun

    Kuzey köprüsünden geçenenin bir kısmı ramlerin üzeirnden geçip disklerin orda da hava akışı sağlıyor ve güç kaynağından atılıyor. Güney köprüsü ise ortada yer alıp hava akışını pek bozmadan soğumaya çalışmakta zaten çok sıcak olmayacağından yeterli hava akışına mazur kalmakta.





  • Orjinalden alıntı: samray



    Bence kasanızı bir tornacıya götürüp iki taraftan karşılıklı deldirin. Daha sonra da bağlayın Zalman fanları. Eminim bundan daha iyi bir iş çıkaracaktır. Biz BTX'in geliştirilmişini yaptık diyebilmek için ek olarak sunduğunuz özelliklerin tatmin edici olması gerekir. Ve artık neredeyse standart olan jackların yerleri, anakart yerleşim problemlerini de aşmış olması gerekir.

    Evet mümkünse deldirmeden önce cd-rom ve cpu'nuzu çıkartmayı unutmayın... Neden zalman fan takıyoruz neden özellikle zalman

    Arkadaşım kasanın testleri aşağıda yazılı verdiği en yüksek değerlerde belirlir..Senin dediğin gibi ''ilginç'' bi çözüm varsa cd romu falan delip geçerek herkes yapsın tabii... Bence kasa mükemmel tasarım olarak da marka olarak da...Fiyata gelince evet pahalı ama Lian Li de ucuz değil... SilverStone bu...aynı kalitedeler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rob Zombie -- 5 Aralık 2004, 20:53:39 >




  • Özellikle Zalman değil. İstediğini tak.
    Ben reklam yapmaya çalışmıyorum sanki böyle bir davranıştaymışım gibi konuşuyorsunuz.
    Herkes test sonuçlarına göre davransaydı, herkez aynı donanımı alırdı.
  • Tamam kabül varsayalım
    anandtech,
    InsaneTek
    SystemCooling
    Planet3D Now (Almanca)


    Testleri yanlış, o zaman sen tornacıdan nasıl yapacaksan deldirip iki fan tak aynı değerlere ulaş biz de diyelim ki vay be SilverStone, Lian Li ,Enermax gibi kasalara boşuna para veriyoruz.
  • Sana basit bir soru : bu kasayı mı kullansam işlemcim daha soğuk olur yoksa benim klimayımı?
  • Şimdi arkadaşım bence tornacıya git klimanın içine taktır cpu yu falan atraksiyon falan olur
  • Kasa güzel fakat fiyatı abartılı..
  • Güzel kasa
  • değişik bişi...hoş sayılır....
  • Cok para cokk...
    Bunların yerıne tt kasa alırm daha ıy...
  • Şıklık konusuna birşey diyemem ama demin dediğin kasayada baktım, göz var nizam var değer var, şık dediğin kasa buysa güzel dediğin arabayı görmek istemem doğrusu, kaldıki bu kasa ile ancak enarmax, lianli gibi kasaları karşılaştırabilirsin. Aopen kasa 400 watt 140 dolar diyorsun, powersupply'ın gerçek olduğunu düşünecek olursak yaklaşık 100 usd ederki demekki kasa sadece 40 usd üstelik opsiyonel 80 mm fan var. Neye göre karşılaştırıyorsun anlamadım.
  • RhadamantuS+1111

    Katılıyorum sana RhadamantuS aopen ile SilverStone karşılaştırması Cadillac ile Anadol karşılaştırması gibi bişey... Yukardada bi arkadaş TT kasa alırım demiş beş fanlı V6000 serisi tek fanlı SilverStone dan 2 derece daha yüksek Bişey diyemiyorum ya SilverStone ile aopen puhahahaha
  • İlk mesajım hayırlı olsun cümleten merhaba:-) Abi SilverStone bu borumu ya ne aopen falan hehehe :-) Tomshardware ödülünü kim almış bi bakın aopen neredeymiş aaa listede bile yokmuş yazık:-)http://www.tomshardware.com/howto/20041020/case-27.html#conclusion
    Ahada sonuçlar:-)))
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.