Şimdi Ara

iPhone 12 kutusundan şarj adaptör çıkmaması ihtimali güçleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
3.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın bu yıl radikal bir karar alarak iPhone 12 serisindeki kulaklık ve şarj adaptörünü kaldırması bekleniyor. Çevreye katkı anlamında planlanan bu hamlenin artık kesinleşmeye başladığı ifade ediliyor.



    iPhone 12 neler sunacak



    Günümüzde en uygun fiyatlı akıllı telefonların bile kutusundan şarj adaptörü veya kulaklık gibi aksesuarlar eksik edilmiyor. Ne var ki Apple yeni bir strateji peşinde. Aksesuarları kutudan kaldırarak çevre kirliliğinin önüne geçme konusunda önemli bir adım atacak.



    Ayrıca Bkz.Amiral gemi katili Xiaomi Mi 10T ve 10T Pro tanıtıldı



    Firmaya yakın kaynakların teyit ettiği bilgilere göre iPhone 12 kutusunda artık bir şarj adaptörü ve kulaklık çıkmayacak. Her yıl yeni iPhone serisi yaklaşık 80-100 milyon arasında satış yapıyor. Adaptör ve kulaklık maliyetinin azaltılması diğer taraftan Apple’a da önemli bir tasarruf sağlayacak.



    Kulaklık özellikle iPhone yükseltmesi yapanlar için çok sorun olmayacaktır ancak 20W hızlı şarjın konuşulduğu dönemde adaptörün olmaması tüketici tarafında nasıl bir etki yapacak merak konusu. Pek çok otorite 3.5mm kulaklık girişinin kaldırıldığı dönemdeki gibi tüketicilerin de bunu benimseyebileceğini düşünüyor. Diğer taraftan şarj kablosunun örgülü tasarıma geçeceği de gelen bilgiler arasında.






    Kaynak:https://www.tomsguide.com/uk/news/iphone-12s-big-risk-will-shoppers-accept-no-charger-in-the-box







  • Yok öyle bir dünya biz ailecek apple kullanıyoruz çifter çifter kablo falan yok.Telefonu satarken bile kabloyla satıyorsun evde bırakmıyorsun.Para kazanmaktan başka bir açıklamsı olmaz.O iğrenç ses veren kulaklıkları kaldırabilir. Kulaklık alan ya kablosuz alıyor ya da ses kalite üst kulaklıklar tercih ediyor.
    Biraz mantıklı düşünün; şuanda evinizde kaç adet şarj cihazı, kulaklık ve kablo var bir bakın. Büyük ihtimalle ekosistem değiştirmediyseniz veya aynı ekosisteme ait birkaç cihazınız varsa hepsinden minimum çifter çifter vardır. Mesela S10’dan S20’ye geçtiniz veya XS’den 11’e geçtiniz, kutulardan çıkan aksesuarlar aynı. Yeni aldığınız cihazdan çıkan aksesuarlar paketi açılmamış şekilde duruyor. Bunlar küçük detaylar diye düşünebilirsiniz, ticari zeka vs diyebilirsiniz ama çevre için azımsanamayacak kadar büyük etki bırakıyorlar.
    Mesela eski cep telefonu kutuları ne kadar büyük, kaba ve renkliydi. Kutunun hacmini 1cm^3 düşürmek bile inanılmaz değişimler sağlıyor. Karbon ayak izinden tutun da bir çok yere etki ediyor bu değişim. Ki her güne yeni bir akıllı telefon tanıtıldığı ve satış rekorlarının kırıldığından ötürü bunların etkisini bir düşünün...

    Seneye iphone almayı düşünüyorum. Ben daha ilk kez iPhone alacağım mesela. Bir dahaki seneki fiyat durumuna göre iPhone 11 ya da 12 alacağım. Tut ki 12 aldım. Evde kimse iPhone kullanmamış. Tek bir tane iPhone kablo ya da adaptörü yok. Ben bir de buna gidip bu kadar para mı vereceğim ekstradan. Yapılması gereken şudur. Telefonun değeri 9000 lira ise içindeki zımbırtıları istemeyenler için boş paket tarzı daha ucuza satılabilir. Ama eğer fiyat sabit tutulup pakedin içinden bir şeyler çıkarıp üstüne fazla para alınıyorsa işte bu kan emiciliktir

    6 ayda bi telefon değiştirirsen her kablodan çifter çifter olur :D

    ama benim gibi 3-4 yılda bir telefon değiştirenlerin çifter çifter kablosu olmuyor.

    3 senedir mi 6 kullanıyorum. type-c destekli ilk cihazım. içinde 1 tane adaptör, 1 tane type-c kablo çıktı.

    haliyle yedek kablolar almak durumunda kaldım. (ev, iş, araba, çantam, yedek vs derken 4-5 kablo lazım oluyor)

    ayrıca geçen sene ttec'in 18w adaptörünü aldım. 50 küsür liraydı. şimdi 100 liraya yakın.

    yani demem o ki 3 günde bi telefon değiştirmiyorsan kutudan çıkan bile yetmiyor.

    ki apple'ın adapotörü 100$ olsa türkye'de 1000 liradan aşağı gelmez :D

    apple "beleşten biraz pahalı" dese 500 lira olur.

    ilk defa apple alan adam neden fazladan o kadar para versin adaptöre?

  • helal olsun valla. yine iyi ittiriyorlar millete.
    şimdi damlar "abi zaten gerek yok" diyenler :D

  • Ne olursa olsun, insanlar yine kuyruğa girecek, satış rekorları kıracak :)

  • adaptör tutarı kadar indirim yaparlarsa sorun yok bence...

  • Ne olursa olsun, insanlar yine kuyruğa girecek, satış her zaman olduğu kadar uçucak ama şarj aletinin çıkmaması gibi bi durumda skandal olabilir...

  • bir şey sırf pahallı diye almak :) bkz. insanoğlu

  • Gerek yok nasıl olsa yine saldıracaklar

  • Türkiye'den almak isteyenler için uyarayım telefon bile çıkmayabilir :)

  • Yakında parayı ödeyeceksiniz çekilişle telefon dağıtacaklar. Yok öyle herkese iphone. Sadece şanslı talihlilere. 10k öde avcunu yala

  • Yine saçma sapan yorumlar yapılmış. Yorumunuzun altında evinizdeki adaptör sayısını yazın da ciddiye alalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • qoqoCAN Q kullanıcısına yanıt

    Android cok mu ucuz. 10k fiyata iphone performansı veren telefonlar var. Boş boş konuşmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Çevreye katkı"...

  • aslında kutudan telefon çıkmasa da olur, böylece daha uygun fiyata insanlar iphone alabilirler.

  • Cevreyi dusunuyoruz ayagina kutuya adaptor koymayip ayri kutuda adaptor satmak
    Olaya mok atanlar soyle dusunsun;
    Apple diyor ki kutusunda sarj aleti olan iPhone 11 700 dolar, sarj aleti olmayani ise 670 dolar. Hangisini alirdiniz?
    Fiyatlara yansiyacaksa iyi haber. iPhone 11 selefinden 50 dolar daha ucuza tanitilmisti, bizde 1 yil gectikten sonra yenilenen neyin fiyati birakin ucuzlamayi ayni kalabiliyor?
    5G ile birlikte firmalara odenen patent ucretleri devasa boyuta ulasti, bir nebze dengelemek istiyorlar sanirim. İlk kablosunu haşat ettikten sonra Anker'e gecilir rahat edilir.
    Apple'in yaptigi cakallik orasi ayri da bizi dandik aksesuarlarindan kurtarmasina laf edemeyecegim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schtroumpf Grognon -- 8 Ekim 2020; 12:9:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Apple bu işi yaptıktan sonra sırasıyla Samsung S30 serisinde huwaei P50 pro da xiaomi mi 20 serisinde yapacaktırlar adım gibi eminim
    Apple 3.5mm kulaklık jakını telefondan çıkardığında samsung bak bizimki hala duruyor diyordu noldu sonra o da kaldırdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz mantıklı düşünün; şuanda evinizde kaç adet şarj cihazı, kulaklık ve kablo var bir bakın. Büyük ihtimalle ekosistem değiştirmediyseniz veya aynı ekosisteme ait birkaç cihazınız varsa hepsinden minimum çifter çifter vardır. Mesela S10’dan S20’ye geçtiniz veya XS’den 11’e geçtiniz, kutulardan çıkan aksesuarlar aynı. Yeni aldığınız cihazdan çıkan aksesuarlar paketi açılmamış şekilde duruyor. Bunlar küçük detaylar diye düşünebilirsiniz, ticari zeka vs diyebilirsiniz ama çevre için azımsanamayacak kadar büyük etki bırakıyorlar.
    Mesela eski cep telefonu kutuları ne kadar büyük, kaba ve renkliydi. Kutunun hacmini 1cm^3 düşürmek bile inanılmaz değişimler sağlıyor. Karbon ayak izinden tutun da bir çok yere etki ediyor bu değişim. Ki her güne yeni bir akıllı telefon tanıtıldığı ve satış rekorlarının kırıldığından ötürü bunların etkisini bir düşünün...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Öffff.. Gına geldi şu kutudan telefon çıkmayacak muhabbetinden. Adamdaki mantıksızlığa bakın. Gerçekten de kutudan telefon çıkmayacağını zannedenler var. Böyle bir şey mümkün mü? Eğer ironi yapıyorsanız bu daha acınası bir durum. Çünkü hiç komik değil.

    Kablosuz şarja karşı değilim ama kablo olmak zorunda. Kulaklığın kaldırılması bile başlı başına zaten bir saçmalıkken şarj/data kablosunun kaldırılması kesinlikle kabul edilebilir bir şey değil. Telefonun şarjı az ama ben o sırada oyun oynamak istiyorsam ne olacak? Telefonu şarja takıp oyun oynayacakken neden bir yere koyup beklemek zorunda olayım? Çevre mevre ayağına yatmasın kimse. Benim kablomdan mı zarar görecekmiş çevre? Altın ve elmas madenleri için çevrenin anasını belleyenlerin, termik santrallerin, akaryakıtla çalışan araçların saldığı zararlı gazların yanında benim kablom devede kulak kalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 9 Ekim 2020; 18:31:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı bence zaten çevreyi çok kirletiyordu adaptörler küresel ısınmanın ve Amerikadaki yangınların en büyük sebebi iphone kutudan çıkan adaptörlerdi, tebrik ediyorum apple ı 👍 👏

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Saçma bir şey

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel hamle, telefonun şarjı bitince yenisini alsınlar demiş Apple...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.