Şimdi Ara

## Asus'dan Core 2 İşlemcilere Ekonomik Çözüm: P5VD2-MX SE ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Asus'dan Core 2 İşlemcilere Ekonomik Çözüm: P5VD2-MX SE ##


    Anakart üretiminde lider firmalardan biri olan Asus, Intel'in güncel Core 2 işlemcileri için uygun fiyatlı ekonomik bir anakart hazırladı. Firmanın yeni anakartı P5VD2-MX SE, Via'nın P4M890 + VT8237A yonga seti paketini tasıyor. Genel özellikleri ile yine firma tarafından daha önce pazara sunulan P5VD2-MX modeli ile son derece benzer olan P5VD2-MX SE modeli üzerinde sadece 2 ade bellek slotu bulunuyor. Bu slotlar vasıtasıyla 2GB'a kadar DDR-2 533MHz formunda hazırlanan bellekleri kullanabilmek mümkün.

    Anakartın diğer özelliklerine baktığımızda kart üzerinde 1 adet PCIe X16, 1xPCIe X1 ve 2xPCI slotu yer alıyor. 2 adet PATA slotunun olduğu Asus P5VD2-MX SE modeli üzerinde ayrıca RAID desteğine de sahip olan 2 adet SATA-II konnektörü yer almakta. 6 kanal ses desteği de sunabilen anakart üzerinde ayrıca 10/100 ethernet özelliği de bulunuyor. Özellikle ekonomik sistemler için hazırlanan anakart Micro ATX formu ile HTPC'lere de göz kırpıyor.

    Piyasaya çıkış tarihi net olarak bilinmeyen Asus P5VD2-MX SE'nin fiyatının ise yurt dışı için yaklaşık 60$ seviyesinde olması bekleniyor.







  • Bence via dan uzak durun 965 veya yeni olan p35 almak en mantıklısı ucuz diye bence almamak lazım
  • via aman aman
  • bu en çok pc satıcıları =yani GOLD EXA EKSEN HS............ Ye yarıyacaktır
  • CAsper yaşadı eğer 100 model satıyorsa 100*30=3000 dolar karı var :D koydukları en iyi anakart 90 dolarlık P945 oluyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: semih_efendi

    CAsper yaşadı eğer 100 model satıyorsa 100*30=3000 dolar karı var :D koydukları en iyi anakart 90 dolarlık P945 oluyor

    çok hakılsın kardeş yaa via dan uzakdurun benim anlamdım via bu kadar düşük sevi ye bir çipsetr oldugua halde böle intelin ve nvdia nın çipsetlerine karşılık adam gibi bir çipset çıkaraması cıkarıp ta adamgibi satsa adı nı kurtaracak
  • via ve sis intele ve nvidiaya yetişemeyeceklerini anladıkları için giriş alt seviyeye yönelik yonga seti üretiyolar via eskiden çok satardı intel ile yarışırdı ama şimdi nerde
  • via kt400 den bu yana bozdu çipset olayını zaten..

    bir tek apollo lar güzeldi, 133mhz desteği vs vs..

    keşke eski günlerine geri dönse, hatta sis de kaliteli ürüler ortaya koysa da tekelcilik olmasa anakart piyasasında..
  • @StrangerXT

    Valla haklısın şimdi ya büyük firmaları küçükleri yutuyor ya da kuyruk korkusu ile firmalar birleşiyor. Baksanıza partiler bile birleşiyor oysal kaygıdan, donanım üreticileri ne yapsın. Ne diyelim sonumuz hayır olur inşallah.

    Bu arada adam gibi bir çipset çıksa tam süper olacak. Bu arada intel tekel diyoruz da AMŞD de ATI yi alır almaz desteği kesi intel işlemcilere.
  • bütçesi kısıtlı olan arkadaşlar için alınıcak bi anakart asus bunu iyi düşünmüş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subzero_eren -- 29 Mayıs 2007; 2:06:33 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: subzero_eren

    bütçesi kısıtlı olan arkadaşlar için alınıcak bi anakart asus bunu iyi düşünmüş
  • Via chipsetli board kullanacağımı hiç sanmıyorum.

    forever Intel yada nvidia
  • f/p oranı yüksek bi board ama via chipsetle pek satamaz gibi gözüküyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enoman

    f/p oranı yüksek bi board ama via chipsetle pek satamaz gibi gözüküyor.


    Herkesi kendiniz gibi görmeyin :) Bu ülkede bilgisayar alırken sadece "pentium olsun" zihniyetiyle yasayan, bilgisayarı televizyon alır gibi alan bir çok insan var. Satar hemde öyle bir satar ki :) Hem şu da var pc yi alıp hiçbirşeyine ellemeden kullanacak insanlar için bu board "mis" valla. Satsın şunu 50 dolara bak nasıl alıyorum :)
  • bence fiyati cok uygun. herkes overclock yapip SLI pesinde kosmuyor. kardesime alirdim bunu, tak en dusuk core2 gitsin iste. siz 400$'lik kartlara alistiniz galiba
  • antiviacılar toplanmış yine bakıyorum.
  • bence peşin hukumlu olmamak lazım ...performans açısından buyuk kayıp yoksa neden olmasın.....
    daha buyuk kitlelere hitap eden alt ve orta segment için daha fazla haber,yorum, test ve karşılaştırma gerekli...
  • ortada antiviacılık yok, bu bilinen bir gerçek, via intel yada amd gibi kaliteli çipset üretemiyor ne yazık ki.. intel yada amd nin eşdeğer çipsetleriyle aldığınız performansı via ile alamıyorsunuz, kaldı ki hala ddr2-533 desteği sunuyor, ddr3 ler çıkmaya başlamışken..

    şurası tartışmasız, fiyatları daima ucuz, bir arkadaşın da dediği gibi ekran kartı alırken 256 mb olsun, işlemcisini sorunda pentium 2800 diyen türk vatandaşları oldukça casper çok satar bu anakartlardan.

    ama bir de şu yönden düşünün, fiyatlar neden düşük?
    pcb kalitesi nedir?
    kullanılan kapasitörlerin kalitesi nedir?
    kullanılan komponentlerin kalitesi nedir?

    işte fiyatı etkileyen etmenler bu yukarıdakiler, yani aynı özellikteki bir intel çipsetle eşdeğer bir anakartı düşük fiyata almıyorsunuz.

    sıcaklıktan daha çok etkilenen kapasitörler, ddr2-533 desteği, sadece 2 sata portu ve eşdeğer çipsetlere oranla daha düşük başarıma sahip bir çipset için daha az fiyat ödüyorsunuz..

    olaya mantıklı bakarsanız ds3- p5b - yada 945 çipsetli uygun fiyatlı anakartlar varken, gidip bu anakarta 30 dolar eksik verilip alınmaz gibime geliyor.

    keşke via güzel başarım sunan çipsetler çıkarsa, zaten o zaman intel tekeli çöker, fiyatlar bütün anakartlar için daha alınabilir seviyelere geriler, yada intel düşük fiyat segmentinde yeni bir ürün ortaya koyar, daha az parayla daha çok iş yaparız..




  • VIA'nın onboard vgası her zaman iğrenç olmuştur. Ofis/internet kullanımı için bile yeterli değil.
  • via nın onboardu intelinkinden kat ve kat daha iyidir. ofis uygulmalarında yetmeyen ekran kartı yok denecek kadar az adı üstünde ofis yani yazı işleri. ekran kartı ile ne işleri olacakki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.