Şimdi Ara

GeForce RTX 3090 üzerine Crysis 3 kuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bilgisayar bellekleri üzerinde sanal olarak depolama alanı oluşturulması ve kullanılması bilinen bir konu. Bir kullanıcı GeForce RTX 3090 ekran kartının potansiyelini görebilmek adına GDDR6X belleğini farklı bir amaç için kullandı.



    Crysis 3 çalıştırdı



    Strife212 lakaplı kullanıcı GitHub üzerinde açık kaynak olarak dağıtılan VRAM Drive uygulamasını kullanarak GeForce RTX 3090 ekran kartının çok hızlı 24GB GDDR6X belleğini depolama haline getirmiş.



    Ayrıca Bkz.Amiral gemi katili Xiaomi Mi 10T ve 10T Pro tanıtıldı



    Kullanıcı 24GB bellek üzerine toplamda 15GB yer kaplayan Crysis 3 oyununu kurmuş. Kalan 9GB alan ise oyunun grafik varlıklarını yüklemek ve belleği kullanmak için ayrıldı. Böylece oyunun toplam VRAM kullanımı 20GB’ı geçmiş oldu.





    Yapılan testlerde Crysis 3 oyunu Yüksek ayarlar açık iken 4K çözünürlüğünde 75fps değerini yakalayabilmiş. GDDR6X bellek haliyle sistem belleğinden ve NVMe belleklerden çok daha hızlı bir çözüm sunuyor.



    En üst seviye ekran kartları, RAM bellekler ve SSD sürücülerden kurulu sistemlerde ekran kartı belleğine oyun kurmak pek başvurulan bir yöntem değil ancak yine de denemeye değer bir şey gibi gözüküyor.



    Kaynak:https://www.techpowerup.com/273007/crysis-3-installed-on-and-run-directly-from-rtx-3090-24-gb-gddr6x-vram







  • Ya oyun 3000 serisine optimize değil ki neyini test ediyorlar bunun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 435

    Ya oyun 3000 serisine optimize değil ki neyini test ediyorlar bunun

    Zahmet edip haberi okusaydın.

  • 435 4 kullanıcısına yanıt
    oyun sanki bin ve iki bin serisine optimize :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ea play var oradan yükledim crysis 3ü fakat 5700 xt ile oyun her şey açık 63 fps yi geçmiyor.gpu kullanımı yerlerde yüzde 50 yi geçmiyor 1080pde.görüntüyü 2kya upscale de edemiyorum bozuluyor. böyle bir problem yaşayan varmı

  • Asıl merak ettiğim konu yükleme süresi ne olmuş...

  • Sistem RAM'i üzerine RAMDISK açsaydı keşke. Ekran kartı RAM'i daha çok paralel okuyup yazmalara özelleştirilmiş bir çözüm. RAMDISK'çi bir arkadaş vardı, nerede o ya, sevecek bu haberi.

  • Ohhho biz bu RAM Disk olayını Amiga'da kullanıyoruz zati

  • 3090'nın belleğini bir nevi ram disk olarak kullanmış.Crysis'te 75 fps almış ve buda GDDR6X bellek haliyle sistem belleğinden ve NVMe belleklerden çok daha hızlı bir çözüm sunuyor demiş.Oyun loading süreleri falan hızlandı dense anlardım ama fps ne alaka anlayamadım.

  • Gelecek ekran kartları herhalde 1TB Hdd destekli çıkacak :)
    Yavaş yavaş sistemi ele geçiriyorlar.

  • Okumadığımı nereden çıkardın ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Altyazar kullanıcısına yanıt
    Çok iddialı konuşmayayım dedim. Kaç yıllık oyun bilmiyorum, sadece çok eski olduğunu biliyorum. Bunu çalıştıran diğer oyunları uçurur gibi bir algı var bu haberler yüzünden. Bunun yerine division2 yükle öyle test yap mesela. Niye Crysis? Ramdisk’e sığsın diye mi nedir
    Anlamsız hareketler işte.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yıl olmuş 2020 insanlar oyun oynayabilmek için yeni yeni çabalar ve mucitlikler yapma derdinde. Ya da yüzlerce doları yatırıp cihazlar ürünyer almak gibi sorunlarla boğuşuyor. Bu tür sorunlar birikiyor ise bu oyun dünyasının sonu demektir müşteri bulamazlar çünkü. Bulut oyun sistemleri bir an evvel gelmez ise var olan oyuncular da oynamayarak piyasadan çekilip parasını başka türlü eğlencelere yatırıp sistemi çökertecektir. Buluta yatırım yapın. Eğlence söktüre işkence sektörü değildir para kaybetmek de bir eğlence olamaz.

  • Ben yaşadım. 2k ultra monitörüm vardı. Rx5700xt ile crysis 3 yükledim fps droplardan oyunu doğru düzgün oynayamadım. Ve ne yaptıysam düzeltemedim. Ayar düşürdüm yükselttim vs olmadı. Sonra monitörü ve ekran kartını değiştirdim düzeldi. 1080p monitör ve gtx1650süper ile sorunsuz oynuyorum şu an.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seko.tr

    Ben yaşadım. 2k ultra monitörüm vardı. Rx5700xt ile crysis 3 yükledim fps droplardan oyunu doğru düzgün oynayamadım. Ve ne yaptıysam düzeltemedim. Ayar düşürdüm yükselttim vs olmadı. Sonra monitörü ve ekran kartını değiştirdim düzeldi. 1080p monitör ve gtx1650süper ile sorunsuz oynuyorum şu an.

    cryengine le amd kartlar düzgün çalışmıyor galiba

  • Olabilir. Çünkü araştırmama rağmen çözüm bulamamıştım. Rx6000 serisini bekliyorum. Yeni seriyle nasıl olacak bakalım. İnş sorunsuz çalışır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.