Şimdi Ara

Bir fidye yazılımı saldırısı COVID-19'a yönelik klinik deneyleri yavaşlattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Fidye yazılımları(Ransomware) bilişim sistemleri üzerindeki dosyalara erişimi engelleyen ve verileri geri vermek karşılığında kurbanlardan para talep eden zararlı yazılımlar. Bu saldırılara maruz kalan kişi ve kurumlar çok büyük maddi zararlar yaşayabildikleri gibi çok büyük veri sızıntıları da yaşanıyor. Maddi kaybın ötesinde bu yazılımlar hastane ve araştırma merkezleri gibi sağlık kurumlarına karşı kullanıldıklarında insan hayatlarını bile tehlikeye sokabiliyorlar.



    Ayrıca Bkz.Fidye yazılımı saldırısı ölüme yol açtı



    Yeni tip koronavirüse yönelik test, tedavi ve aşı çalışmaları da dahil olmak üzere çeşitli klinik araştırmalar için yazılım geliştiren bir şirket, son iki hafta içerisinde büyük bir fidye yazılımı saldırısıyla karşı karşıya kaldı. 



    eResearchTechnology'ye yapılan saldırı, iki hafta öncesinde çalışanların verilerinin fidye yazılımı tarafından kilitlendiğini fark etmeleriyle başladı. IQVIA (AstraZeneca'nın COVID-19 aşı çalışmalarını yöneten araştırma şirketi) ve Bristol Myers Squibb (hızlı sonuç  veren COVID-19 testi geliştirmeye yönelik kurulmuş bir grubun lideri) saldırının en büyük iki hedefiydi.



    eResearchTechnology, iki şirketin de veri yedeklemesi sayesinde saldırıdan az zarar gördüklerini ancak yine de bir süre araştırma hastalarının takibine kağıt ve kalem kullanarak devam etmeleri gerektiğini açıkladı.



    IQVIA ve Bristol Myers Squibb haricinde şirket, saldırının hangi kurumları ve araştırmaları etkilediğini tam olarak açıklamadı. ERT'nin yazılımları Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'daki ilaç denemelerinde kullanılıyor. Şirketin web sitesine göre, geçen yıl Gıda ve İlaç İdaresi tarafından onaylanan denemelerin dörtte üçünde ERT yazılımlarından yararlanıldı.



    Fidye yazılımının arkasında kimin olduğu henüz kesin değil ve eResearchTechnology verileri geri alabilmek için fidye ödeyip ödemediğini de açıklamadı.



    Geçtiğimiz günlerde benzer bir fidye saldırısı Almanya'daki Düsseldorf Üniversite Kliniği'nin bilgisayar sistemlerine yapılmıştı. Yetkililer fidye yazılımına maruz kalan bilgisayarlardaki verilere erişilememesi nedeniyle bir hastanın hayatını kaybettiğini açıklamışlardı. Sağlık alanında kullanılan veri depolama sistemlerinin kritik düzeyde önem taşıdığı son günlerde bu tarz saldırılar cinayet niteliği bile taşıyabiliyorlar.

     








  • Ya sizin ben

    İnsanlığa faydanız yok zaten. Bari faydasi olana zarar vermeyin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mantık olarak bu tarz yazılımlar orjinal yazılımın bir kopyasını zip tarzı sıkıştırma yapsa yine orjinal içerik silinmiş olsa dahi HDD içeriğinde yer alacaktır bu durumda ise kurtarıla bilinir. ama sanıyorum ki bu daha çok HDD File system değiştirme algortiması kullanan bir sistem olma ihtimali yüksek. eğer sanal makine üzerinde bu zararlı yazılım deneysel inceleme olarak nasıl şifrelendiği makine dilinde debug edilirse, haliyle bu zararlı yazılımın anti yazılımı ile içerikleri geri kazanmak olası olacaktır. uzun lafın kısası hala daha bu yazılımın çözümü yokmuş gibi haberler yapılıyorsa ortada ciddi olmayan anti virüs yazılım şirketleri söz konusu. veya kötü niyetlilerin yerini sözde iyi niyetli veri kurtarma elemanları o fiyat çok abartı biz daha ucuza sorunu çözeriz demeye getiriyorlar.

  • Durup durur iken olmadı ya yine içeriden amatör birinin kurması yada bu casusların başka açımla onların ağa girip kurması ile oldu
    Güvenlik baştan yokmuş ki şirkette bide onların aşılarına güven

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğunlukla, bunun bir HDD Dosya sistemi değiştirme algoritması tabanlı sistem olduğuna inanıyorum. Bulaşmanın makine dilinde hata ayıklaması, kötü amaçlı yazılımdan koruma programının slope game, deneysel çalışma için sanal bir sistemde şifrelenmiş içerikleri kurtarmasına olanak tanır.

  • Sağlık şirketine niye yaparsın ki bunu safi zararlar

  • İnsanlar çözüm ararken birde bunlarla uğraşıyor tam bir rezalet

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.