Şimdi Ara

Tenet gişede bekleneni veremedi: Sinema sektöründe büyük kriz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Christopher Nolan'ın yeni filmi Tenet gişede COVID-19 salgınını yenemedi. Ağustos ayının sonlarına doğru dünya genelinde vizyona giren film, ilk haftasında beklentilerin üzerinde bir açılış gerçekleştirmiş olmasına rağmen uzun vadede hayal kırıklığı yarattı. Tenet'ın da salgına yenik düşmesinin ardından şimdi sinema sektöründe tehlike çanları çalmaya başlamış durumda.



    Deadline'ın yayınladığı verilere göre Tenet altıncı haftası itibarıyla dünya genelinde toplam 307 milyon dolarlık hasılat elde etmiş durumda. Bu hasılatın yaklaşık 45 milyonu Kuzey Amerika'dan , 262 milyonu ise Kuzey Amerika harici bölgelerden gelmiş. Elbette genel anlamıyla bir başarısızlık söz konusu ancak özellikle de Kuzey Amerika'daki hasılat gerçekten de büyük bir hayal kırıklığı olmuş. COVID-19 bildiğiniz gibi ABD'yi diğer ülkelere nazaran çok daha derin etkilemişti.



    Tenet ayrıca Türkiye'de de beklentilerin çok altında kaldı. Altıncı haftası itibarıyla film Türkiye'de sadece 170 bin seyirci çekebilmiş. Nolan'ın önceki filmlerine baktığımızda ise Interstellar'ın 750 bin, Inception'ın 1,1 milyon ve son olarak Dunkirk'in ise 347 bin seyirci tarafından izlendiğini görüyoruz. Tenet, Dunkirk'in bile epey bir gerisinde kalacak gibi görünüyor.



    Tenet başarısız olunca diğer filmler de ertelenmeye başladı



    Tenet'ın gişedeki macerası elbette sadece Warner Bros'u değil Hollywood'un diğer büyük stüdyolarını da yakından ilgilendiriyor. Bu yıl film yayınlamayı planlayan Disney, Paramount, Universal gibi stüdyolar, Tenet hayal kırıklığı yaratınca filmlerin ertelemeye karar verdi. Black Widow ve No Time to Die gibi filmler 2021'e ertelendi, Wonder Woman 1984 ise 25 Aralık'a alındı. Böylece Aralık ayının sonlarına kadar vizyona girmesi planlanan büyük bir film kalmadı.



    Bu durum elbette en çok sinema salonlarını derinden etkiliyor. Pandemi nedeniyle salonlar yaklaşık 5-6 ay kapıları kapatmak zorunda kalmıştı, şimdiyse sinemalar açılmış olsa bile seyirciler ilgi göstermiyor. Dolayısıyla sektörde şu anda dünya genelinde büyük bir kriz var.



    Deadline'da yer alan habere göre, ABD ve Birleşik Krallık'ın en büyük sinema zincirlerinden olan Cineworld ve Regal sinema salonlarını geçici olarak kapatmayı planlıyor. Cineworld salonlarının tamamını kapatmayı düşündüklerini doğruladı. Regal ise önemli bir kısmını kapatmayı planlıyor. Bu durum elbette sinema çalışanlarının da işsiz kalması anlamına gelecek.



    COVID-19 salgını dünya genelinde birçok sektörü derinden vurdu. Sinema da belki de en çok etkilenen sektörlerden birisi. Salgın en azından bu yıl için pek iyiye gidecekmiş gibi görünmüyor. Bakalım sinemalar ne zaman tekrar normale dönebilecek.




    Kaynak:https://deadline.com/2020/10/tenet-hocus-pocus-weekend-box-office-cineworld-regal-shutdown-1234591012/







  • Sinemaya giden insanlar belirli düzeyin üstünde geliri olan adamlar. Misal düşünün asgari ücretli biri iki kişi sinemaya gitse 1-2 günlük yemeğini gidip sinemaya verecek çok rasyonel bir karar değil zaten kimse yapmıyor. yani nispeten eğitim seviyeleri yüksek ve parası olan insanlar sinemaya ilgi duyuyor çünkü karınlarını doyurmadan kimse aman tiyatroya gideyim operaya gideyim yok şu film çıktı şu kitabı okumam lazım derdine girmez maslow ihtiyaçlar teorisi böyle diyor en azından. Neyse özetle sinema zengin zümreye hitap eden bir eğlence ve anladığım kadarıyla bu adamların canı tatlı :)
  • Lord Of The Ring gelse kurtaramaz.

  • Film kaçak film sitelerine düşmüş ama içimden izlemek bile gelmedi :D ne virüsmüş arkadaş iliklerimize kadar işledi

  • Özellikle sinema sektöründe şişirilmiş yüksek bütçeli filmler zaten bu sektörü içten içe kemiriyordu birde üstüne bu hastalık gelince içten içe kaynayan kazan artık taşmaya başladı.

  • Nedense filmin kendisinde de patlayacak zaten hissi vardı. Boşuna zırt pırt reklamı yapılıyordu, sırf adından söz edilsin diye saçma sapan içerikler ile reklamını yapıp duruyorlardı...

  • Sinemaya giden insanlar belirli düzeyin üstünde geliri olan adamlar. Misal düşünün asgari ücretli biri iki kişi sinemaya gitse 1-2 günlük yemeğini gidip sinemaya verecek çok rasyonel bir karar değil zaten kimse yapmıyor. yani nispeten eğitim seviyeleri yüksek ve parası olan insanlar sinemaya ilgi duyuyor çünkü karınlarını doyurmadan kimse aman tiyatroya gideyim operaya gideyim yok şu film çıktı şu kitabı okumam lazım derdine girmez maslow ihtiyaçlar teorisi böyle diyor en azından. Neyse özetle sinema zengin zümreye hitap eden bir eğlence ve anladığım kadarıyla bu adamların canı tatlı :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gerçekten kötü bir filmdi ,pandemi dönemi ile alakası yok...

  • Kafaları çalışmıyor ki Türkiye'ye gelsinler bir kaç derneğe bağış yapsınlar devlet garanti verirdi.Millet hiç sinemaya gitmese bile paralarını çatır çatır alırlardı  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 5 Ekim 2020; 2:6:38 >
  • Interstellar ve Inception'dan sonra beklentilerimin altında kalan bir filmdi. Pandemi olmasaydı belki insanlar meraklarından dolayı daha fazla ilgi gösterebilirlerdi ama yine de kurtarmaz diye düşünüyorum.

  • Bu dönemde ne işimiz var sinemada? Zaten 3,4 ayda nete düşüyor ya da Netflix’den aç bişeyler, evde de güzel 120 ekran üstü bir tv varsa al cips kola mısırını bak keyfine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 5 Ekim 2020; 0:19:15 >
  • ülkemizde zaten millet fiyattan yakınıyordu birde pandemi varken afedersinizde üzerine para verip kendimi kapalı bir salonda eğlence niyetine riske sokamam.

  • kimsenin bi b*k anlamdığı yarım yamalak ileri geri giden akışlı bir filim, haliyle bu normal !

  • Hiç üzülmüyorum bu sinema salonu işletmecilerine heleki cinemapink İnegöl'de tek olduğu için 22 TL'den bilet satışı yapıyordu batsınlar.<br /><br />Covid-19 aç gözlülük yapanların canına okudu.

  • Kesinlikle haklısın izlediğim en sıkıcı filmdi diyebilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence başarısızlığın yarısından çoğu pandemi ile alakalı değil filmin kötü olmasından dolayı. Filmi ilk gün IMAX te izledim. Fakat böyle olduğunu bilseydim evde bile izlemezdim. Büyük hayal kırıklığı ve senaryonun orijinalliğine karşın o kadar kötü işlenmişti ki. Her şey oldu bittiye getirilmiş sanki Nolan ismi kullanılıp piyasa yoklaması yapılmış gibi.

  • Son zamnalarda izlediğim ve bu film sinemada izlenir dediğim bi filmdi. Büyük bi film, izlerken bunu hissedebiliyorsunuz. Ayrıca nolan amcamızın vfx kullanmama arzusu filmi daha izlenebilir yapmış. Oyuncuların kamera arkasında ne kadar çalıştıklarını görmüştüm. O da beni çok etkilemişti. Ayrıca son 5, belki 10 yıla baktığımda "joker" bazı yönleri ile ve "tenet" bazı yönleri ile sinemanın dünyasını hissettiren ender yapımlardan. 2 film yapısal olarak bakınca biraz ters köşelerde olsada yaptığı işi iyi yapan 2 film ve artık böyle filmler çıkmıyor yada 5,10 yılda bir geliyor. Bu iki filmde bir yıl arayla izledik galiba 2020de iyi olan bi avuç olaydan biri galiba :D Sinemaya baktığımızda şuan oynatılan "cin baskını","kulübe" gibi yapımlar var. Tenet ne kadar standart amerikan aksiyon filmi gibi gözüksede akıtılan paraların sadece vfx gitmediği ender filmlerden, bunuda göz ardı etmemek lazım. Velhasıl gereken ilgiyi görememiş gişe de





  • grehound en akillica isi yapti. hic riske girmeden yayin haklarini nakit paraya apple tv ye satti. su sartlarda is yapacak mecra dijital yayin platformlaridir.

  • 50 tlye bir bilet satarken iyi para kazanıyorlardı. Şimdi onlar düşünsün:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bütün sinema sektörünü bir Tenet filminin kurtaracağını ummak kimin aklına geldi acaba. Bir Lord Of The Rings değil ki bu film, ayrıca son derece sinefili ve azınlık bir seyirciye hitap eden bir filmin dünyada rekor kırmasını beklemek nedir acaba. Nolan'ı sanki herkes tanıyor gibi bir algı var. Ben de doğru tanımıyorum ve filmleri de bana göre aman aman bir şey değil zor filmler zaten anlaşılması zor. Bunun için koşa koşa sinemaya gitmek sırf internet gazı ile olur o da bu kadar olur.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.