Şimdi Ara

Apple yine zirveye oynuyor: İşte A14 Bionic'li yeni iPad Air'in performans testi sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz günlerde duyurulan A14 Bionic çipli yeni iPad Air'in ilk performans testi sonuçları paylaşıldı. Böylece dördüncü nesil iPad Air özelinde, iPhone 12 serisinde de kullanılacak olan A14 Bionic yonga setinin kağıt üzerindeki performansı ortaya çıkmış oldu. 



    A14 Bionic'li iPad Air, Geekbench performans testinde





    A14 Bionic çiple birlikte 4 GB RAM'e yer verilen iPad Air'ın Geekbench 5.2.3 testindeki tek çekirdek puanı 1.583, çoklu çekirdek puanı ise 4.198 olarak kayıtlara geçmiş durumda. Tabletin hücresel bağlantı özelliğine sahip modeline ait olan bu sonuçlar, yeni A14 Bionic yonga setinin maksimum frekans hızını da ortaya koyuyor. Buna göre A14 Bionic'in iki adet yüksek performans çekirdeği, yoğun yük altındayken 2.99GHz frekans hızına ulaşabiliyor. Bir önceki nesil A13 Bionic'in çıkabildiği maksimum frekans hızı ise 2.7GHz idi. 



    Apple'ın bir önceki nesil iPad Air'da kullanılan A12 Bionic'e kıyasla; %40 daha hızlı CPU performansı ve %30 daha hızlı grafik performansı iddiasında olduğu A14 Bionic çipin Geekbench sonuçları, rakip yongalar ve önceki nesil Apple A serisi yongalarla mukayese edildiğinde ortaya çıkan tablo şu şekilde oluyor:



      Tek Çekirdek Puanı Çok Çekirdek Puanı
    Apple A14 Bionic 1.583 4.198
    Apple A13 Bionic 1.327 3.286
    Apple A12Z Bionic 1.119 4.564
    Apple A12 Bionic 1.112 2.832
    Qualcomm Snapdragon 865+ 988 3.294
    Exynos 990 928 2.721


    Tablodaki değerler Geekbench veritabanındaki ortalama değerler olup, test programının yazılımına ve test yapılma koşullarına göre değişkenlik gösterebilir.



    A14 Bionic'in test sonuçları, iPhone 11 serisine güç veren A13 Bionic çiple kıyaslandığında ise A14 Bionic çipin selefine kıyasla tek çekirdekte %20, çok çekirdekte ise %28 daha performanslı olduğu görülüyor. Bu da  Apple'ın iPhone 12 serisinde nasıl bir performans iyileştirmesiyle karşımıza çıkacağı noktasında önemli bir ipucu oluyor. 



    Ayrıca Bkz.Apple, katlanabilir iPhone için kendi kendini onaran ekran patenti aldı



    A14 Bionic çip neler sunuyor?



    TSMC'nin 5nm bantlarından çıkan Apple A14 Bionic, yeni 5nm üretim teknolojisi sayesinde, zar alanını daha verimli kullanıyor ve tam 11.8 milyar transistöre ev sahipliği yapıyor. Bu sayede her alanda performans artışı vaat eden yeni çip, aynı zamanda daha yüksek güç verimliğini de beraberinde getiriyor.



    A14 Bionic, işlem birimi olarak ikisi yüksek ve dördü de verimlilik çekirdeği olmak üzere 6 çekirdekli bir CPU ile geliyor. Grafik tarafında ise 4 çekirdekli özelleştirilmiş bir GPU'ya yer veriliyor. 



    Yeni A14 Bionic yonga seti, yapay zeka işlemleri için 16 çekirdekli yeni nesil nöral sinir ağı motoruna ev sahipliği yapıyor. Saniyede 11 trilyon işlem yapabilen bu nöral işlem birimi, 2 kat daha hızlı yapay öğrenme ve 10 kat daha hızlı hesaplama performansı vaat ediyor.





    Kaynak:https://browser.geekbench.com/v5/cpu/4006878







  • Böyle bir cihazı almak için bu cihazın parasını ve hakkını çıkartacak bir işe, mesleğe, hobiye, zanaat ve hünere ihtiyacınız var. Yoksa şu kadar hızlı bu kadar hızlının sizin zekanızı veya yeteneğinizi hızlandıracağı yok. Parasını çıkartacak iseniz alın. Yoksa zenginler hava atmak için alıyor.
  • Açıkçası apple'dan beklediğim performans bu değildi düşük kalmış.. Yeni gelecek snapdragon bundan daha iyi bir skor alacaktır..

  • Yeni ipadlerden birini almak istiyorum ama 4. nesil air mı, yoksa 8. nesil ipad mi, ikisi arasında kaldım.

    Gelişmelere bakılırsa a12 ile a14 arasındaki en büyük fark ai accelerator tarafında. Bilenlere sormak istiyorum, apple bu yapay zeka motorunu daha çok nerelerde kullanıp hızlandırma yapıyor? Kamera vs tablette hiç önemli değil; internet, sosyal medya bir iki uygulama için buna ihtiyaç olduğunu sanmıyorum, o zaman 8. nesil benim için uygun oluyor sanırım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 68060 -- 4 Ekim 2020; 21:12:5 >
  • 68060 6 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle 4. nesil air...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem300

    Açıkçası apple'dan beklediğim performans bu değildi düşük kalmış.. Yeni gelecek snapdragon bundan daha iyi bir skor alacaktır..

    Skor olarak geçtiğini varsayalım, tüm bu kaba işlem gücü sonuçta telefonda istenen temel özellikleri hızlı yerine getirmeye yarıyor. Nedir bunlar: işte kamera efektleri, filtreler, yapacağınız video düzenlemeler vs. Mac pro'lardaki afterburner kartı gibi tüm işler bu ai motoru sayesinde daha hızlı gerçekleşecek. Onun dışında hızlandırma gerekmeyen yerlerde apple'ın işlemci tasarımlarının kalitesi ortada. Tamamen farklı ihtiyaçlara yongalar bunlar, birbiriyle karşılaştırıp tatmin olmak dışında gerçek hayatta asla karşı karşıya gelmeyecekler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 68060 -- 4 Ekim 2020; 21:26:4 >
  • 68060 6 kullanıcısına yanıt
    Aslında demek istediğim apple'dan beklentim daha yüksekti yoksa iphone 5 ile bile yag gibi akıcı deneyim yaşamak hala mümkün.

  • Cem300 kullanıcısına yanıt

    Ben de demek istiyorum ki beklentinizi yüksek tutun, ai performansı iki katını çıktı, şimdi her şey daha akışkan olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 68060 -- 4 Ekim 2020; 21:31:57 >
  • Cem300 kullanıcısına yanıt
    Yeni gelecek olan Snapdragon anca A12’yi geçer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Snapdragon: Hold my beer

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple yine kendinle yarışıyor

  • Apple hep bir adım önde özellikle çoklu işlemcide hız farkı çok ciddi 865+ göre tabi seneye Qualcomm yeni işlemcisi bu farkı kapatabilir ama geçmesi zor gözüküyor

  • Biliyosun bu işi @Apple

  • Maşallah tek rakipleri yine kendileri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncdden takip etmek zevk veriyordu mobil işlemcileri ama artık günlük kullanım için yolun sonuna gelindi. Oyun desen şuan 2 jenerasyon önceki s845 bile piyasadaki oyunların %90 ını son ayarda rahat açıyor. Render vs alanların dışında amiral gemisi işlemciler arasında farkı kimse anlayamaz. Gta 3 ün, san Andreas ın mobile port edildiği, modern combat 4 ün 5 in çıktığı zamanlar güzel bir test kriteri oluyordu oyunlar artık bu tarz büyük yapımlar da çok çıkmıyor ya da ben kaçırıyorum

  • Grkwnxs G kullanıcısına yanıt
    1. Nesil SE bile pubg ultra oynatıyor...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 68060 6 kullanıcısına yanıt
    2 katı fiyatı var air in tabi kalite ekran air iyi ama bence yeni ipad de güzel yani fiyatı güzel

  • crashris kullanıcısına yanıt
    Sanırım ram miktarına bakacağım. Ipad 8. neslin 3gb olacak sanırım, air 4. nesil 4gb olursa, ipad 8. nesil alır geçerim. Dediğiniz gibi iki katı fiyat var, o parayı tutup bir iki sene sonra tekrardan ipad 10. nesil alırsın. Ama air 6gb olursa, bütçe de yetiyorsa almak için bir nedeni daha olur. Iphone se bile 3gb ile geldi, 3gb ram ipad'de daha yüksek çözünürlükte daha kısa sürede yaşlılığını hissettirecektir ama dediğiniz gibi fiyatı güzel, gelsinler bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 68060 -- 4 Ekim 2020; 23:36:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 68060

    Sanırım ram miktarına bakacağım. Ipad 8. neslin 3gb olacak sanırım, air 4. nesil 4gb olursa, ipad 8. nesil alır geçerim. Dediğiniz gibi iki katı fiyat var, o parayı tutup bir iki sene sonra tekrardan ipad 10. nesil alırsın. Ama air 6gb olursa, bütçe de yetiyorsa almak için bir nedeni daha olur. Iphone se bile 3gb ile geldi, 3gb ram ipad'de daha yüksek çözünürlükte daha kısa sürede yaşlılığını hissettirecektir ama dediğiniz gibi fiyatı güzel, gelsinler bakalım.

    Bir kaç ay önce ipad 7 aldım 2400 tl ye sanırım en az 5 sene internet film youtube vs iş göreceğini var sayıyorum. Telefonumda 855 işlemci var 6 gb ram vs. İpad çok daha güzel ve hızlı çalışıyor. Uzun vadeli teknoloji yatırımı diye buna denir sanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Ham işlem güçú olarak bakiyorsak multi core da 865+ a13le neredeyse ayni zaten, %5 filan daha hızlı sayılır a13. Apple'ın bu jenerasyonda a7>a8 geçişi gibi küçük bir atılım yaptığını ve cortex x1 ile gelecek güçlü çekirdeklerdeki zıplamayı düşünürsek yıllar sonra Qualcomm un ilk defa öne geçmesi sürpriz olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kulaklık kampanyası yapsa da alsak. geçen galaxy tab s7 incelemesi izledim hala ve hala çizgi kalemin arkasından geliyor. tablette apple dışında her para ziyandır arkadaşlar. apple namusuz kapitalist bir şirket ama yapıyor bu işi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskikarateci -- 5 Ekim 2020; 3:1:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.