Şimdi Ara

Sınırsız güç üreten grafen devresi yapıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Bilim insanları, temiz, sınırsız güç üretebilen yeni bir grafen tabanlı devre geliştirdiler. Geliştirilen devrenin küçük, düşük voltajlı cihazlara ve sensörlere güç sağlamak için kullanılabileceğini öne sürülüyor.



    Ayrıca Bkz.PUBG Mobile,küresel DDoS saldırıları altında



    Atılım, Richard Feynman'ın, atomların termal hareketi olan Brownian hareketi denen şeyin işe yaramayacağı iddiasıyla da çelişiyor. Ancak laboratuvar testleri, bağımsız grafen tabakalarındaki atomların Brownian hareketinin alternatif bir akım oluşturabileceğini gösterdi.



    Ünlü fizikçi Lèon Brillouin, bir devreye eklenen tek yönlü bir elektrik kapısı olan tek bir diyotun Brown hareketini enerjiye dönüştürmek için yeterli olmadığını kanıtladı. Arkansas Üniversitesi'ndeki fizikçiler ekibi, iki diyot kullanarak yeni devrelerini geliştirdi.





    Karşıt konumda bulundurulan iki diyot, akımın her iki yönde akmasına izin vererek alternatif akımı darbeli bir doğru akıma dönüştürür. Devre boyunca ileri-geri ayrı yollar izleyen darbeli doğru akım, bir yük direnci üzerinde çalışma gerçekleştirir.



    Arkansas'ta fizik profesörü olan baş araştırmacı Paul Thibado bir haber bülteninde, "Ayrıca diyotların açma-kapama, anahtar benzeri davranışının, daha önce düşünüldüğü gibi, iletilen gücü azaltmak yerine, aslında arttırdığını gördük. Diyotlar tarafından sağlanan direnç değişim hızı, güce ekstra bir faktör ekliyor." ifadelerine yer verdi.



    Araştırmacılar, grafen ve devredeki termal hareketin, iki bileşen arasındaki sıcaklık farklılıklarının sonucu olmadığı bunun malzemenin doğasında olduğunu belirttiler. Yani, grafen ve devre arasında ısı akışı yok.



    Thibado: "İnsanlar bir dirençten geçen akımın ısınmasına neden olduğunu düşünebilir ancak Brownian akımının ısınmasına neden olmuyor. Yaptığımız şey, devredeki akımı yeniden yönlendirmek ve onu faydalı bir şeye dönüştürmekti." dedi.



    Testler ayrıca grafenin Brownian hareketinin düşük frekanslı akımlar sağladığını da gösterdi.




    Kaynak:
    https://www.slashgear.com/researchers-create-a-graphene-circuit-that-makes-limitless-power-03640950/
    Kaynak:https://researchfrontiers.uark.edu/physicists-build-circuit-that-generates-clean-limitless-power-from-graphene/







  • Anladığım kadarıyla yapılan şey, rüzgar yelkeninin ileri geri salınım hareketinden enerji toplamak gibi bir işlemin atomik ölçekteki hali. Grafen ortamdaki diğer parçacıkların termal enerjisi sebebiyle konumunda bir dalgalanma yaşıyor. Devre ise bu hareket ile akım oluşturuyor. Yani ortamdaki termal enerjiyi kullanıyor.
  • Sınırsız güç? Hadi ordan ! Zırva !

  • +termodinamik kanunlarının selamı var

    -slm biz kalkalım o zaman :s

  • Anladığım kadarıyla yapılan şey, rüzgar yelkeninin ileri geri salınım hareketinden enerji toplamak gibi bir işlemin atomik ölçekteki hali. Grafen ortamdaki diğer parçacıkların termal enerjisi sebebiyle konumunda bir dalgalanma yaşıyor. Devre ise bu hareket ile akım oluşturuyor. Yani ortamdaki termal enerjiyi kullanıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jacobıan kullanıcısına yanıt
    Sınırsız değil uzun bir süre denirse yerinde olur. Enerjiyi yoktan var etmeyecek reaksiyonların sonucunda elde edilecek. Büyük ihtimalle mikrovolt seviyesinde gerçekleşecek, dolayısıyla büyük miktarda enerji üretmek için imkansız gelen tekniklerin, mikro düzeyde başarılması o kadar zor değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 4 Ekim 2020; 17:47:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YesimCirakli

    Sınırsız güç? Hadi ordan ! Zırva !

    Yabancılar sınırsız güç üreten devrelerle uğraşırken, ülkemiz yerinde sayıyor.. Bu yüzden de sana ütopik geliyordur böyle çalışmalar..

  • Batarya lobisi bombalar bunları. Süper bir teknoloji sınırsız enerji, çok olması önemli değil. Hayati önemdeki bir iki şeyi çalıştırsın yeter. Medikal alanda da çok işe yarar. Isı da yok, harika bir şey.

  • bkz. Erke Dönergeci  

  • Sen simdi sinirsiz guc dersen ben de 1 adet aaa pil ile omur boyu araba kullanabilir miyiz diye sorarim! Yada tum dunyanin enerjisini... O yuzden o sinirsiz degildir, baska bir seydir.

  • artık elektriğe ihtiyaç kalmayacak gibi geliyor bana ilerde

  • Daha anlaşılabilir bir şekilde anlatabilen çıkar mı acaba? Brownian hareket eden elektronlar mı? Grafenin termal özelliğini nasıl kullanmışlar? Hiç bir şey açıkça anlatılmamış ya da ben anlamadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jacobıan

    +termodinamik kanunlarının selamı var

    -slm biz kalkalım o zaman :s

    Bunu yazmaya gelmiştim :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jacobıan kullanıcısına yanıt
    Söyle bakalım Emre ne diyor 1inci yasa?

  • evren bir kristalin içinde var,
    olan ışık demetinin dalgalanmasıyla oluşmuş olabilir mi !?

  • Pulsarları güç kaynağı olarak kullanabilseydik enerji menerji diye bir sorun olmazdı diye düşünüyorum. O zamana kadar bizler petrol olmuş hata kullanılmış ve atomlarımız form değiştirmiş olurdu sanırsam.

  • Gerek yok bizim laiklerde erke dönergeci var!

  • Teslanın fikirlerinden biriydi dünyanın enerjisinden yararlanıp araçları beleşe ilerletmek..

  • Acaba miktarı nedir... ben nano seviyesinde belki de daha düşük olur diye düşünüyorum...

  • Bu konuda bir sözelci olarak çok bilgi sahibi değilim bu yüzden varsayımlarım üzerine konuşacağım ve hatalarım olacaktır, hatalı olduğum konularda düzeltirseniz sevinirim:

    Mutlak sıfır olarak kabul edilen -273,15 santigrat derecenin üzerindeki tüm nesneler termal enerjiye, yani belli bir sıcaklığa sahiptir, dünyadaki nesneler için bunun kaynağı genel itibariyle güneştir. Evlerimizde ise ısıtma aletlerimiz ev eşyalarımızdaki bu termal enerjiyi yükselterek onları ısıtır. Tüm nesneler ısınır ve içindeki atomlar titreşmeye başlar, burada hangisi hangisini tetikliyor bilmiyorum, yani ısınma sonucunda mı atomlar titreşmeye başlar yoksa atomlar aldığı enerji ile titreşince mi nesne ısınır pek bir bilgim yok. Söz konusu olan bu atomların ufak titreşimini elektrik enerjisine çevirmek tahmin ettiğim kadarıyla bugüne kadar imkansızdı. Yani önümüzdeki çalışma masasının sahip olduğu sıcaklık ile doğru orantılı olarak içindeki atomların titreşmesi sonucu ortaya çıkan enerjiyi alıp elektrik enerjisine çeviremiyoruz. Kaldı ki çevirsek de bu masanın soğuması ile sonuçlanır ve elde edilecek enerji de öyle dişe dokunur bir şey olmaz.

    Görünen o ki bilim insanları atomların bu hareketini alıp elektrik enerjisine dönüştürmeyi başarmışlar. Yıllar önce grafen'i ilk duyduğumda çok büyük bir potensiyele sahip olduğunu anlamıştım fakat bu denli şeyleri tahmin edemezdim.

    Buradan şu sonucu da çıkarabiliriz: Eğer bilim insanları grafen atomlarının hareketindeki enerjiyi alıp elektrik enerjisine çevirebiliyorlarsa, grafeni ısıtarak bu hareketi güçlendirebilir ve çok daha yüksek akımlar elde edebiliriz. Bu da güneş panellerinde devrim anlamına gelebilir. Aynı zamanda bunu termik santrallerden çıkan buharın önüne yerleştirerek yüksek ısıdaki buharla ısıtıp termik santrallerin verimliliğini de arttırabiliriz. Bu tip düşünceler daha da geliştirilebilir.

    O değil de bilgisi yok fikri var halimle ne salladım be :D





  • Sınırsız enerji diye bir şey yok.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.