Şimdi Ara

Tizen akıllı telefonların Facebook, WhatsApp Instagram ve Messenger desteği sonlandırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Facebook, temel mobil uygulamalarını Tizen Mağazası'ndan kaldırdı. Samsung Tizen OS çalıştıran cihazlara artık Facebook, WhatsApp, Instagram ve Messenger gibi uygulamalar yüklenemeyecek. Bu hamle birkaç ay önce duyurulduğu için beklenmedik bir gelişme olarak değerlendirilmiyor.



    Ayrıca Bkz.Windows XP'nin kaynak kodları internete sızdı



    Halihazırda yüklü olan Facebook uygulamalarının Tizen platformunda çalışmayı durdurduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Örneğin, WhatsApp'ı açmaya çalıştığınızda, cihazın artık desteklenmediğini ve bu uygulamayı kullanmaya devam etmek için başka bir platforma geçmeniz gerektiğini belirten bir mesaj beliriyor. Tizen Store'da en çok indirilen uygulamanın WhatsApp olması dikkat çekici. Bunun başlıca nedeni, WhatsApp'ın Tizen akıllı telefonlarda bulunan tek büyük iletişim uygulaması olması. Diğer Facebook uygulamaları da platformun en popüler uygulamaları listesinde yer alıyordu.





    Kullanıcılar bu karardan vazgeçilmesini istiyor



    Tizen'li yeni akıllı telefonların birkaç yıldır piyasaya sürülmediğini düşünürsek, Facebook'un kararı oldukça mantıklı sayılabilir. Samsung toplamda, en son 2017'de satışa çıkan Samsung Z4 olmak üzere yalnızca dört Tizen tabanlı akıllı telefon piyasaya sürdü. Tizen işletim sisteminin TV'ler, ev aletleri veya IoT cihazları gibi birçok Samsung elektronik ürününde yer aldığını da belirtelim.



    Buna rağmen, Tizen özellikli akıllı telefonlar iyi sağladığı iyi performans ve nispeten ucuz olması nedeniyle Hindistan, Bangladeş ve Güney Afrika pazarlarında iyi satış rakamlarına ulaşıyor. Ancak Facebook uygulamalarının kaldırılmasının birçok kullanıcıyı endişelendirdiği belirtiyor. Şu anda Tizen Help, uygulamaları geri döndürmek için çok sayıda istek almakta. Ancak, Samsung ve Facebook için Tizen'in daha da geliştirilmesine yatırım yapmak kârlı olmadığından, böyle bir sonuç pek olası görünmüyor.



    Kaynak:https://www.androidheadlines.com/2020/10/whatsapp-instagram-facebook-messenger-discontinued-on-tizen-phones.html







  • Tizen kullanamadım içimde kaldı açıkçası. whatsapp facebook'a geçtiğin beri her yerden desteği kesiyor. sybian windows phone blacbery derken tizen de gitti. hoş bir durum değil bu

  • Genel olarak Facebook grubu uygulamalarınolmaması iyi mi kötü mü bilemedim... Bence iyi bir şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hareketliperde kullanıcısına yanıt
    Gönül isterdi ki kullanıcı oranı düşük olan işletim sistemlerine WP çıkmaya devam etsin, destek versin fakat iOS hariç kimse Android'e kafa tutamayıp tarihin tozlu raflarına karışırken FaceBook pek de kodlamayla uğraşmak istemiyor. FaceBook için boşuna masraf olur diye düşünüyor sanırım ki öyle de maalesef.

  • 2.bada vakası , aynı dertten saatleri de muzdarip, hayir madem boylenyapacaksin o zaman standartlara uygun

  • Facebook olmaması bir artı aslında. Ama whatsapp olmaması kötü. Tekelcilik bu işte 2 uygulamada aynı şirketin ve istediğini yapıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bütün uygulamalar adamlarda işletim sistemi yapsak mükemmel olsa bile sırf bunlar yüzünden satamayız kimseye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bada için de aynı durum meydana gelmişti. Gerçi Bada'ya WhatsApp komple gelmedi ama ortada bıraktı Samsung müşterilerini. Her ne kadar burada Facebook sorumlu gibi görünse de Samsung çıkardığı sistemlerin arkasında durmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung Android'in pazar payını arttırırken Tizen'i arka plana attı. Samsung'un hatası, fırsatı tepti.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bada, tizen bir kaç yıla yeni bir işletim sistemi sürer piyasaya utanmadan sıkılmadan. Note 4 aldığımda bundan sonra ki bütün telefonlarım samsung olur diyor samsung un diğer ürünlerine (beyaz eşya, tv vb.) bakıyordum. Şimdi ise öncelikle samsung ürünlerini listelemeden çıkarıyorum. Gözümde vestel den gram farkı yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Samsung adam olmaz, umarım tüm şirketler Samsung'u geride bırakıp Nokia gibi Samsung firmasının da pişmanlık dönemlerini görürüz.

  • Öncelikle "...Tizen özellikli akıllı telefonlar iyi sağladığı iyi performans ve nispeten ucuz..." şeklinde devam eden cümle bozuk. İkincisi
    şirketlerin böyle mağdur etmesi kimse son verecek?

  • Bada yüzen dönemi bitti az bir kesim için devam edemezdi yeni döneme ayak uydurmak gerek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.