Şimdi Ara

Powerpod isimli proje, şehir hayatı için güvenli ve güçlü temiz enerji çözümüyle geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ABD merkezli Halcium adlı girişim, “güçlü ve güvenli rüzgâr enerjisi” sloganıyla başlattığı projede kitlesel fonlama yoluyla destekçi aramaya başladı. Şirketin Powerpod adını verdiği taşınabilir rüzgâr türbini, yeşil enerji sektörünün çehresini değiştirmeye aday bir proje gibi durmakta.



    Daha çok yerleşimin yoğun olduğu bölgelerde kullanılmak üzere tasarlanan Powerpod, Halcium’un kurucusu Nick Hodges’a göre hem güneş panellerinden çok daha düşük bir maliyete sahip hem de yılda 300 günden az güneş alan bölgelerde çok daha verimli çalışabiliyor.



    Ayrıca Bkz.Singapur Havayolları, yerde bekleyen A380’lerden birini restorana çevirme kararı aldı



    Ortalama bir varil boyutlarındaki 1kW kapasiteli türbinin muadillerine kıyasla öne çıkan yönü ise üç kata kadar daha fazla enerji üretme kapasitesi. Sahip olduğu tasarım ve gelişmiş pervane sistemi sayesinde türbinin yakaladığı rüzgârın hızını %40’a varan oranlarda artıran Powerpod bu sayede daha fazla enerji üretiyor.



    Powerpod, nasıl işliyor?



    Nick Hodges’un geliştirdiği sistem, yakalanan havanın normal bir türbininkine kıyasla daha dar olan çıkış noktasına yönlendirilip pervaneye çarpmadan önce hızlandırılması prensibine dayanıyor. Farklı yönlerden esen rüzgârı da yakalayabilen Powerpod böylece çok daha verimli çalışıyor. Alışılageldik türbinlerin farklı yönlerden esen rüzgârlarda parçalanmasına ve civardaki insanların yaralanmasına neden olabilecek bu durum, Powerpod ile engellenebilmekte.





    Elektrik üretmek için tek başına kullanılabilen Powerpod, güneş panelleri yerine bunların bağlı olduğu enerji sistemlerine takılabiliyor veya güneş panelleri ile birlikte aynı sistem üzerinde ancak farklı bir kaynaktan elektrik elde etmek için de tercih edilebiliyor.



    Hodges, Powerpod fikrinin işe yaradığını göstermek için bir de elektrik üretim haritası yayınlamış. Buna göre 1kW Powerpod ile 1kW güneş enerjisi sistemini kıyaslayan Hodges ve ekibi, kendi sistemlerinin muadillerine göre eş miktarda ya da daha fazla enerji ürettiğini tespit etmiş.





    Halcium, Powerpod projesini gerçeğe dönüştürmek için 200 bin dolara ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Projeyle ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz Powerpod kickstarter sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Aşağıda ise Powerpod’a yönelik hazırlanan videoya göz atabilirsiniz.  





    Kaynak:
    https://www.euronews.com/living/2020/09/30/could-this-be-the-safest-most-powerful-wind-turbine-in-the-world
    Kaynak:https://www.kickstarter.com/projects/nickhodges/powerful-safe-wind-energy







  • Baya ilginçmiş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olmaz. Biz HES yapacağız!

  • Yilda 300 gunden az gunes alan yerlerde diyor. Bizim gibi gunes cenneti yerlerde ne kadar daha verimli olabilir?
    Ayrica %40 verim cok dusuk ruzgar hizlari icin gecerli (2m/s). Telefon sarj edersiniz o hizda anca. 5000 tane alacaksin ki en az 1 tane normal turbin kadar uretebilsin!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schtroumpf Grognon -- 2 Ekim 2020; 10:43:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanfo kullanıcısına yanıt

    Guncel yusufeli baraji kurulu toplam guc 540mw. (540000kw), bu alet 1kw. İsin kalan matematigini sana birakiyorum.

    Hes'e ek yeka kapsaminda ruzgar ve gunes enerjisi projelerini, nukleer santral projelerini de es gecmemek lazim. Tum bunlara ek bir de hibrit santral tesvigi var.

    Her sey elestirilebilir fakat son yillarda devasa bir enerji yatirimi var. Hepsi de uzun sureli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    Hocam %40 verim olduğunu nereden anladınız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    Yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımları desteklemeyecek kimse yoktur herhalde. Ancak yaşam alanlarına zarar veren projeler eleştirilebilir. Çünkü bu HES projeleri bize, ucuz enerji getirecek idi lafta. E ama ne oldu, daha dün elektriğe %5,7 zam geldi. Yoksa güneş ve rüzgardan elde edilen enerji projelerini sonuna kadar destekliyorum.

  • Türkiye için konutlarda güneş enerjisi daha mantıklı. fakat güneş enerjisi ile birlikte alternatif olarak kullanılsa gayet güzel olur.

  • İlginç olan bir şey yok aslında, bacalardaki fanlarda bu mantıkla dönüyor. Hatta o tasarımlar çok daha verimli olabilir.

    Verimsiz olcağına hem fikirim, klasik mini rüzgar türbinlerini rüzgar yönüne de dönebilme kabileyeti nedeni ile bundan çok daha verimli olacaktır. Kapalı alanda açık hava rüzgarları sürtünme vb. etkilerle çabuk enerjisini yitirir. Çok fazla kayıp olur. Tasarım ve kullanışlılık bakımından daha iyi olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 2 Ekim 2020; 11:30:29 >
  • Varil boyutunda 1kw nedense epey iyi bir değer gibi geldi bana

  • hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    %40 hiz 3 kat enerji yazacagima direkt %40 yazmisim.
    kickstarter sitelerinde grafik var 2m/s hiz icin 3 kat enerji uretimi var (power birimine v demesi disinda). Normal hizlarda fark cok az veya esit.
    200mt capli turbinler mevcut. Tek basina binlerce eve yetecek enerji uretebiliyor. Bundan 10 tane catiya koysak 1 evi anca besler sanirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu boyutta bir cihaz 1KW/h mi yoksa 1KW/gün mü?

  • interwap kullanıcısına yanıt

    1kw anlik guc (birim zamanda cekilebilecek max guc). /saat seklinde belirtilmez *saat seklinde belirtilir ki o da enerji olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    Bu türbin ile cep telefonu bile şarj edilmez. çöp proje.

    Sehirlere fabrikalara dağıtılan elektriğin gerçekte nereden ve nasıl üretildiğini biliyor musunuz?

    Atmosferdeki elektrik yüksek pilonlara asılı kablolardan cekilerek. 1800lerde de elektrik öyle üretiliyordu. 1890'larda şehirlerde tramvaylar nasıl işliyordu sanıyorsunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    1kw belirtilen rakam sadece yoksa bu türbine basınçlı su verseniz dahi içindeki jeneratörü kolay kolay ceviremez rüzgar ile nasıl cevirecek? imkansız.

    Gerçekte elektrik yüksek pilonlara asılı kablolarla atmosferdeki elektrik cekilerek üretiliyor, şehir dışında gördüğümüz yüksek gerilim hattı dediğimiz o pilonlar yani elektriği termik santralden şehire iletmiyor, kablolar ile atmosferden cekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.