Şimdi Ara

GitHub, güvenlik açıklarını bulan kod tarama aracını ücretsiz olarak kullanıma açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İnternetin en büyük kod deposu olan GitHub, programların kaynak kodlarındaki güvenlik açıklarını belirlemeyi sağlayan ücretsiz bir hizmet başlattı. CodeQL tabanlı kod analiz aracı 30 Eylül 2020'den itibarıyla herkes tarafından kullanılabiliyor.



    Ayrıca Bkz.Apple tarihindeki en büyük iPhone geliyor: iPhone 12 Pro Max



    Github Kıdemli Ürün Müdürü Justin Hutchings, şirketin resmi blogunda konuyla ilgili duyuru yaptı. Kod tarama aracı, CodeQL anlamsal kod analiz motoru tarafından destekleniyor. Motor, 2019 yılında Github tarafından satın alınan Amerikan şirketi Semmle tarafından geliştirilmişti.





    Github'un CEO'su Nat Friedman'a göre CodeQL, türünün en güçlü aracı. Hali hazırda Google, Microsoft, NASA ve Uber'in güvenlik uzmanları tarafından kullanılıyor. Github'un bu sistemi temel alan kod tarama aracını şu anda halka açık depolarda ücretsiz olarak kullanmak mümkün.



    İlk analiz sonuçları



    Yayınlanan verilere göre şimdiye kadar 12 binden fazla depo yaklaşık 1.4 milyon kez tarandı ve 20 binin üzerinde güvenlik açığı tespit edildi. Bunlar arasında uzaktan kod yürütme, SQL enjeksiyonu ve XSS (siteler arası komut dosyası oluşturma) açıkları bulunuyor.





    Github'un kullanıma sunduğu kod tarama aracı, güvenlik açıklarının önceden tespit edilmesini sağlayarak, yaşanması muhtemel güvenlik olaylarının sayısını azaltacak. Yani en azından umulan bu.




    Kaynak:https://github.blog/2020-09-30-code-scanning-is-now-available/







  • insanların yazdığı yazılımlarda her zaman insan hatası çıkıyor.

    günün birinde yapay zeka tarafından üretilen yazılımları oluşturulmasını çok isterim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.