Şimdi Ara

Google Play mağazasında Joker tehlikesine dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Google; uygulama ekosisteminde ne kadar sert güvenlik tedbirleri almaya çalışırsa çalışsın siber saldırganlar bir şekilde bu tedbirleri aşmanın yolunu buluyor. Bu hafta pek çok uygulamada zararlı yazılım tespit edildi.



    Joker nedir?



    ThreatLabZ araştırma ekibi tarafından tespit edilen yeni zararlı yazılım Joker ismini taşıyor. Zararlı yazılım mağazaya yüklenme esnasında uygulamada mevcut olmuyor ancak telefona kurulduktan sonra uzaktan entegre ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Yerli Osman Gazi oyunu Steam mağazasında yerini aldı



    Joker yazılımı kullanıcıdan habersiz bir şekilde zararlı yazılımları telefonlara yüklüyor, bazı internet servislerine abone yapıyor veya SMS, rehber, cihaz bilgileri gibi kişisel verilerin çalınmasına yardım ediyor.



    Hali hazırda 16 farklı uygulamanın bu zararlı yazılımı barındırdığı halde Google kontrollerinden kaçtığı ifade ediliyor. Bu uygulamalar yaklaşık 120 bin cihaza kurulmuş vaziyette. Google bu uygulamaları mağazadan kaldırdı. Bununla birlikte halen kurulu olanların dikkat etmesi gerekiyor:



    All Good PDF Scanner



    Blue Scanner



    Care Message



    Desire Translate



    Direct Messenger



    Hummingbird PDF Converter - Photo to PDF



    Meticulous Scanner



    Mint Leaf Message-Your Private Message



    One Sentence Translator - Multifunctional Translator



    Paper Doc Scanner



    Part Message



    Private SMS



    Style Photo Collage



    Talent Photo Editor - Blur focus



    Tangram App Lock



    Unique Keyboard - Fancy Fonts & Free Emoticons



    Kaynak:https://www.phonearena.com/news/malicious-android-apps-will-charge-you-for-services-you-did-not-order_id127484







  • Sonrasında icloudlar patlar çıplak fotoğraflarımız internete dökülür mazallah. Bu skandalın direk Apple açığından kaynaklanmış olması ve herhangi bir spyware'a bile gerek duyulmaması daha içler acısı. Bu işler yapılmak istedikten sonra ios android windows fark etmiyor, yeter ki biri uğraşsın.
  • Android 🗑

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ne güzel algı kasıyosunuz:D gidip windowsta da bilmediğin uygulamayı yüklersen neler neler olur mantık aynı. ha bu arada biraz da iostan bahsetsenize mesela ios 14'e güncelledikten sonra telefonu arayan ayrı ekranda görünen ayrı sorunundan falan bakıyosun arkadaşın arıyo samimi telefonu açıyosun halbuki arayan patronunmuş:D androidde olsa ortalık yıkılırdı, iki yüzlüsünüz.

  • Sonra neden o kadar para verip iPhone alıyorsunuz derler 🤦‍♂️

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yok öyle bi şey kandırmışlar seni danala.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Sonrasında icloudlar patlar çıplak fotoğraflarımız internete dökülür mazallah. Bu skandalın direk Apple açığından kaynaklanmış olması ve herhangi bir spyware'a bile gerek duyulmaması daha içler acısı. Bu işler yapılmak istedikten sonra ios android windows fark etmiyor, yeter ki biri uğraşsın.

  • radko kullanıcısına yanıt
    14 geldikten sonra ilk güncellemeden sonra beni son arayan kişiyi tekrar arama gibi bir huy kazandı iphone 8 hatta bende sanki arama tekrar bana geliyormuş gibi gözüküp açtığımda sen tekrar aradım diyorum millete, yok sen aradın diyorlar benmi delirdim diye düşünmeye başladım saolsun 🤣🤣😂

  • paco_ct kullanıcısına yanıt
    Hiç öyle bi şey yaşamadım ios14'de

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    herkes yaşayacak diye bir kural yok ki güncelleme sonrası 😂🤣her aramada olmuyor arada bir oluyor özellikle dikkat ettim elim mi çarptı diye yok bildiğin arıyor yani 🤣😂

  • iOS’ta yanlışlıkla markete uyumsuz bi uygulama yayınlanınca haber oluyor, Google Play’de virüs kol geziyor. Şu konuda Google’ı savunan arkadaşlar, bu virüsleri hakeden arkadaşlardır. iOS’tan bağımsız, Google Play kullanıcıları da kaliteli, virüs olmayan temiz bir marketi hakediyor. Siz “Google Play’de virüs var da noliyir? iOS çok mu güvenli sanki?” yerine “Google Play’in zararlı yazılım sorunu kabul edilemez, iOS’ta varsa bu da kabul edilemez” diyene kadar müstahak size.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paco_ct

    herkes yaşayacak diye bir kural yok ki güncelleme sonrası 😂🤣her aramada olmuyor arada bir oluyor özellikle dikkat ettim elim mi çarptı diye yok bildiğin arıyor yani 🤣😂

    Kullandığınız Bluetooth kulaklık, akıllı saat, bileklik vb. bir cihaz varsa ondan kaynaklanır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    bu telefonda hiçbirini kullanmıyorum hepsi diğer telefonuma bağlı işin garip tarafı o

  • Dandroid şaşırtmadı yine.

  • androide geçme planım var ama benim için en önemli nokta bu. app storeda indirdikten sonra kullandığım ve beğendiğim onlarca uygulama oldu androide geçince her uygulamayı dedektif gibi araştırmam mı gerekecek? ayrıca ben de ios 14 kullanıyorum aramada yanlış numara bende hiç gözükmedi. sizde o problem nasıl oluştu? ayrıca herkesin mi patronu arıyor. birkaç farklı kullanıcı da böyle birşeyler yazmıştı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bshaar387 B kullanıcısına yanıt

    bu kadar marka savunucusu olmanızın nedeni nedir? belki de iphone hiç kullanmadınız mesela ben android kullanmadığım için eleştiremem detayını bilemem çünkü. bana donanımhaber kullanıcı adınızı ve şifrenizi verirseniz ve ben de bu yöntemle donanımhabere girersem donanımhaberi çökertmiş mi olurum yoksa bu kullanıcının hatası mı olur? ayrıca bahsettiğiniz o açık neymiş merak ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rockies

    ne güzel algı kasıyosunuz:D gidip windowsta da bilmediğin uygulamayı yüklersen neler neler olur mantık aynı. ha bu arada biraz da iostan bahsetsenize mesela ios 14'e güncelledikten sonra telefonu arayan ayrı ekranda görünen ayrı sorunundan falan bakıyosun arkadaşın arıyo samimi telefonu açıyosun halbuki arayan patronunmuş:D androidde olsa ortalık yıkılırdı, iki yüzlüsünüz.

    Alıntı

    metni:
     ios 14'e güncelledikten sonra telefonu arayan ayrı ekranda görünen ayrı sorunundan falan bakıyosun arkadaşın arıyo samimi telefonu açıyosun halbuki arayan patronunmuş

    10 kere okudum, yavaş yavaş tekrar okdum bir şey anlamadım. Neden bahsediyorsun sen?





  • yusufd84 Y kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki yorumumda herhangi bir marka savunduğumu nereden çıkarttınız? Hepsinin başına gelebilir diyorum. Merak etmişsiniz iphone7 ve bilimum android telefon, ipad, macbook pro ve yine bilimum windows işletim sistemli laptop kullandım. Icloud olayına gelir isek, geçen yıllarda patlak veren fappening olayını hatırlarsınız. Şifre verilme söz konusu değil, icloud API açığından dolayı sonsuz random olarak kullanıcı adı ve şifre kombinasyonu denenmesi sonucu hesapların erişilebilir olması sayesinde hacklendi. Bu kullanıcı hatası değil, icloud api hatasıdır.

  • Google Play Store= Çöp.

  • Android 👑



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullanici32 -- 1 Ekim 2020; 18:27:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.