Şimdi Ara

Xbox Series X'te kullanılabilir alan sadece 800 GB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Xbox Series X ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Microsoft'un geçtiğimiz hafta ABD'li yayıncılara gönderdiği konsol ön inceleme versiyonunda bazı ilginç detaylar ortaya çıktı. IGN'in bildirdiği habere göre Xbox Series X'in 1TB'lık SSD'sinde sadece 802 GB'lık bir alan kullanıma açık. Geri kalan 198 GB ise sisteme ayrılmış durumda.



    800 GB'lık bir alan yeni nesil oyunlar için ne kadar yeterli olacak burası şu an belirsiz. Oyunların kapladığı alan bildiğiniz gibi her geçen yıl artmaya devam ediyor. Yeni nesil oyunlarda da bu trend elbette devam edecek. 



    Ek SSD fiyatı 220 dolar



    Microsoft daha fazla depolama alanı isteyenler için ek SSD satışına da yakında başlıyor. Ancak maalesef bu SSD'lerin fiyatı epey tuzlu. Seagate tarafından Series X ve Series S için özel olarak geliştirilen 1TB'lık PCIe Gen4x2 NVMe kartının fiyatı ABD'de 220 dolar, Avrupa'da ise 270 euro olarak açıklanmıştı. Yani sadece ek SSD'nin bile neredeyse Series S'in fiyatına yaklaşan bir fiyatı var.



    Series X'in rakibi PlayStation 5 ise depolama alanı konusunda daha da kaygı verici bir konumda bulunuyor. PS5'in 825 GB'lık bir depolama alanıyla geleceğini biliyoruz, ancak bu alanın ne kadarı kullanıma açık olacak henüz bir bilgimiz yok.



    Kaynak:https://www.ign.com/articles/xbox-series-x-hands-on-load-times-quick-resume-and-compatibility







  • 931 GB oluyor. Nereden baksan 130gb sisteme ayrılmış. Ps4 pro 860gb, Xbox one x ise 780gb kullanılabilir geliyormuş. Xboxb tarafinda gelişme var ama yeterli değil. Sırf şu gereksiz quick resume özelliği için fazla alan ayirmamislardir umarim. Oyun yukleyemdikten sonra bir işe yaramaz o özellik. Hadi oyun yüklü olsa bile kim neden oyundan oyuna atlar ki yani?

  • 1 tb formatlanmis diskinde zaten 880 kusur kullanilabilir alani oluyor. bu haber mi simdi ?

  • speed001 kullanıcısına yanıt
    Aynen hatta 5200 rpm harddisk takalım.

  • Xbox maalesef çıkmadan patladı The Last of Us 2, Demon's Souls, Spider-Man, Ghost of Tsushima ile kapışabilecek bir oyunu yok. GOTY grafik ödülleri yine Sony'e gidecek. Ghost of Tsushima environments videolarına bakın grafik nasıl olurmuş görün ve patlayan halo ile kıyaslayın.

  • Sony ps5 benzer bir durum olacak oyunlar 200 GB yaklaştı yeni nesil konsollarda bu 300 GB yaklaşırsa kim şaşırmasın

  • Yeni nesilde internet kota kullananlar hızı düşük olanlar bence yeni nesile hiç bulaşmasınlar oyunları sil yükle ile epey bir vakit alacak hız ve sınırsız kota şart özellikle yeni nesilde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: symbiat

    1 tb formatlanmis diskinde zaten 880 kusur kullanilabilir alani oluyor. bu haber mi simdi ?

    931 GB oluyor. Nereden baksan 130gb sisteme ayrılmış. Ps4 pro 860gb, Xbox one x ise 780gb kullanılabilir geliyormuş. Xboxb tarafinda gelişme var ama yeterli değil. Sırf şu gereksiz quick resume özelliği için fazla alan ayirmamislardir umarim. Oyun yukleyemdikten sonra bir işe yaramaz o özellik. Hadi oyun yüklü olsa bile kim neden oyundan oyuna atlar ki yani?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS5'te herhangi bir üreticinin SSD'sini takabileceğiz fakat Xbox'ta Microsoft'un insafına kalmış. Bu Xbox tarafı için hiç iyi değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman biraz daha fazla alan isteyen 270 euro yani Türk Lirasıyla 4000 lira falan fazladan vermeyi göze alacak.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar şu haldeyken sadece bakacağız zaten.

  • Aramızda 25 GB’ın lafı mı olur yahu😄

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • speed001 kullanıcısına yanıt
    olayın sadece hız olmadığını anlasan keşke ve kimse sana ektstra al demiyor çöpten buldugun hdd ye bile yedekleyebilirsin oyunlarını.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Horizon da fena

  • -BraveHeart- kullanıcısına yanıt
    MS bu şi öğrenemeyecek, kendi alanları dışındaki tüm sektörlerde 1 ileri 2 geri kabilinden işler yapıyorlar. Sony'deki gevşekliğin sebebi de rekabet edecekleri ekibinin zihniyetini bilmeleri.
    Tam atılım yapacak diyosun işler ele gelmeye başlamadan detayları okuyunca fikrin değişiyor. 1tb SSD verdin tmm 800gb kaldı da bari alternatifi kullanıcı tercihine bıraksaydınız.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.