Şimdi Ara

Koronavirüs bağışıklığında son durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Türkiye’de pek çok kişi farkında olmadan koronavirüs hastalığına yakalanıyor ve kendi kendine virüsü atlatıyor. Böyle kişilerin vücudunda koronavirüsle savaşabilen antikorlar üretiliyor ve hastalığa karşı bağışıklık kazanıyor.



    Toplumda koronavirüs bağışıklığını ölçen son çalışmalara göre Türkiye’de yüzde 10’un üzerinde kişide bağışıklık oluştuğu tespit edildi. 2021 yazında bu rakamın yüzde 50’ye gelebileceği belirtiliyor. Yüzde 50-60 bağışıklık, hastalığın salgın özelliğini kaybetmesi anlamına geliyor.



    Salgında son durum



    Son verilere göre, salgın Ankara’da yüzde 30 oranında geriledi. İstanbul’da ise ekim ayının ilk 10 gününün önemli olduğu, şehre dönenlerle ilgili verilerin o tarihte görüleceği ifade ediliyor. İstanbul’da erken alınan önlemlerin, ‘merdiven’ olarak nitelendirilen aşamalı artışın kontrol altında tutulmasını sağlayabileceği iddia ediliyor. Ancak uzmanlar, halen bir kişinin en az 3 kişiye hastalık bulaştırdığı, yayılma hızının azaltılması gerektiğini belirtiyorlar.



    Yaş grubuna göre duyarlılık değişiyor



    Yaş gruplarının salgına duyarlılığı araştırıldığında 35-60 yaş aralığının en duyarlı kesim olduğu, 17-35 yaş grubunun ise duyarlılığının ciddi oranda az olduğu ifade ediliyor. Bu yaş grubunun kurallara uymadığı ve taşıyıcı olduğu belirtiliyor. Bu grupla ilgili olarak, denetim ve ceza uygulamasının yanı sıra, duyarlılık yaratılmasıyla ilgili özel çalışma yapılması öneriliyor. 65 yaş üstüyle ilgili de zaman zaman sorun yaşandığı söyleniyor.



    Ayrıca Bkz.Coronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 1 milyonu aştı



    Dünyada Covid-19 ölümleri 1 milyonu aştı



    Worldometers'in verilerine göre, koronavirüs nedeniyle dünya genelinde vefat sayısı 1 milyonu aştı. En fazla can kaybının yaşandığı ülke 209 bin vefat ile ABD oldu. ABD'yi sırasıyla 142 bin can kaybı ile Brazilya, 96 bin can kaybıyla Hindistan ve 76 bin vefat ile Meksika takip etti.




    Kaynak:https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haberler-koronavirus-ile-ilgili-carpici-calisma-koronada-bagisiklik-hesabi-41622928







  • Pozitif çıktıktan sonra dışarı çıkabilmek için evinin önünde bekleyen jandarmayı ikna etmeye çalışanları gördükten sonra ben sorunun duyarlılıkla alakalı olduğunu sanmıyorum.
    Ek olarak çalışma sonucu doğru ise ülkede tespit edilemeyen milyonlarca vaka mevcut.

  • Hurriyet haberi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 1 Ekim 2020; 10:43:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sayıya inanan var mı, 10 ile çarpın, %100 bağışıklık var. koronodan kurtulduk.

  • Habere inanmadım

  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    Normal zaten tespit belirti gösterenlerin bir kısmı korkup gidip test yaptırıyor. Doğru düzgün belirti göstermeyen yada hiç göstermeyenler veya korkup hiç gitmeyenler var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçen bir ilçe Ankara’da toplum bağışıklığına ulaşmış durumda diye bilim kurulu açıklama yaptı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 29 Eylül 2020; 14:33:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaynak hürriyet 🙄 şaşırdıkmı 🧠

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vay be şu virüs yüzünden 1 milyon kişi ölmüş. Kimsenin de umrunda değil. Ne kadar ilginç değil mi? Halbuki ışid gibi terör örgütleri 10 ay içinde 1 milyon insan öldürse herkes kafayı yerdi.

  • huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt
    benzetme hiç olmamış. terör örgütlerine insan vücudu bağaşıklık kazanmıyor, ilacı yok, aşısı yok. eğer teröristleri ciddiye almaz isen seni vatansız bırakırlar.

  • Son durum falan yok. Bağışıklık ancak birkaç ay sürüyor ve bağışıklık kazanmış insanlar yüklü miktarda virüse maruz kalınca tekrar hasta olabiliyor. Virüsün mutasyon geçirebileceğini de hesaba katarsak bağışıklığın pek bi anlamı kalmıyor. Sürü bağışıklığına bel bağlamayın, maskenizi düzgün takın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faustus -- 29 Eylül 2020; 15:49:42 >
  • vay be günde 1500 rakamlarla, %10 bağışıklık kazanmışız harika

  • 2021 yazında yüzde 50-60 bağışıklık ile salgın bitiyor demek ki , hemen gidip erken rezervasyon yaptırayim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 milyon kişi öldü ve 1 milyon kişi doğdu.

  • gun kullanıcısına yanıt

    Aman hocam şimdi gelir "ikinci defa enfeksiyon oluyoruz" diyenler...


    :)

  • Aşağıda resmi bulunan şifalı bitkiler kitabında hindiba diye gecen bu bitkinin gövde yaprak ve çiçeklerinden yeterli miktarı suda bir miktar kaynatılarak çözeltisi hazırlanır bu çözelti elektrolizde bir miktar ayrıştırılır sonrasında (+) kutbu tarafında kalan kısım tüketilir. Böylece aşıya gerek kalmaz % 100 tedavi. çayıda tüketilebilir.... Bunu bana ihsan eyleyen Allaha hamd olsun. Bunu çevrenizle paylaşın aşıya gerek olmadığını göreceksiniz...

    Koronavirüs bağışıklığında son durum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.