Şimdi Ara

Google; alternatif uygulama mağazalarına daha dostça yaklaşacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Açık kaynak olması ile bilinen Android ekosisteminin en öne çıkan özelliklerinden birisi üçüncü taraf uygulama mağazalarının kullanılabilmesi. Kullanıcılar Google Play mağazası haricinde de farklı mağazalardan uygulama indirebiliyor.



    Daha dostça yaklaşacak



    Bilinmeyen Kaynak olarak nitelenen bu konseptte Google Play haricinde bir uygulama kurmak mümkün. Bunun için Google Play üzerinde yer alan alternatif mağazaları indirebilirsiniz ya da güvendiğiniz sitelerden Apk dosyası da indirebilirsiniz.



    Ayrıca Bkz.Yerli Osman Gazi oyunu Steam mağazasında yerini aldı



    Android ekosistemi üçüncü taraf mağazalara izin verse de uygulamanın indirilmesi ve kurulması esnasında belirli güvenlik prosedürleri takip ediliyor. Bu sayede kullanıcıların bir kazaya kurban gitmesinin önüne geçilmeye çalışılıyor.



    Geçtiğimiz hafta Android ekosisteminde yer alan uygulamaların dijita eşya satışlarında Google ödeme sisteminin kullanılması zaruri hale gelmişti. Eylül 2021 itibariyle Google geliştiricileri zorlamaya başlayacak. Bunda Netflix gibi bazı uygulamaların ödeme sistemlerini bypass etmeye çalışmasının rolü büyük.





    Diğer taraftan Google; Android 12 işletim sistemi ile birlikte alternatif uygulama mağazalarına biraz daha fazla tolerans göstermeti planlıyor. Kullanıcılar bu sayede alternatif uygulama mağazalarına daha kolay bir şekilde erişebilecek.



    Şimdilik Google detaylı bilgiler vermiyor ancak ilerleyen dönemde açıklama yapılacak. Uygulama indirme bağlantılarında diğer mağazaların linkleri gibi bazı ilerlemeler görmek şaşırtıcı olmayacaktır.



    Kaynak:https://wccftech.com/android-12-will-be-friendlier-for-alternative-app-stores-says-google/







  • İOS kendi içine kapandıkça Android açılıma devam ediyor. Apple diktatör, Google demokrat (Diktatörlüğün de avantajları var, inkar etmeyelim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 29 Eylül 2020; 12:45:0 >
  • homebird kullanıcısına yanıt
    Apple bence Osmanlı, Google’da Britanya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yok Apple bence uyanış Selçuklu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haha para için bile daha dostça yaklaşabiliyor olması ikna kabiliyetinin oldukça güçlü olduğunun bir göstergesi, böyle devaamm.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.