Şimdi Ara

FNSS'nin batmayan çıkarma aracı: ZAHA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ZAHA, Çok Maksatlı Amfibi hücum Gemisi TCG Anadolu'da çıkarma harekatlarında kullanılacak. Sahip olduğu özellikler ile dünyada muadili az olan ZAHA, en son alabora testlerine girmiş ve başarılı bir performans sergilemişti. Araç, alabora testlerinde ters döndürülmüş ve otomatik olarak kendisini düzeltmişti.



    Araç, şiddetli dalgalı sahillerde veya zorlu deniz koşullarında ilerlerken olası bir ters yatma durumunda otomatik olarak kendisini düzeltebiliyor. ZAHA kendisini düzeltirken yapısal tasarımı ile mürettebata zarar vermiyor.



     



    Ayrıca Bkz.Zırhlı Amfibi Hücum Aracı - ZAHA'nın alabora testi başarıyla tamamlandı



     



    Amerikan Donanmasında muadili AAVP-7A1 olan ZAHA, üç farklı konfigürasyona sahip. Bunlar Personel Taşıyıcı, Komuta Aracı ve Kurtarma Aracı. 



    Suda direnci azaltmaya yönelik gövde tasarımı ve güçlü su jetleri ZAHA’ya, denizde 7 knot karada ise 70 km/s azami sürat ile yüksek bir hareket kabiliyeti kazandırıyor. Üzerinde uzaktan komuta edilebilen silah sistemi de taşıyan araç, birliklerin koruma altında ve ateş desteği ile kısa zamanda karaya çıkmasını sağlayacak. 



    Çıkarma harekatlarında kullanılacak olan ZAHA balistik korumaya sahip.,%60 dik eğim tırmanabilen, %40 yan eğimde tutunabilen araç, 90 cm dik engelleri ve 2 m hendekleri de kolaylıkla geçebiliyor. ZAHA, 12.7 mm MT ve 40 mm Otomatik Bomba Atar barındıran uzaktan komutalı kulesi ile yüksek ateş gücüne sahip. TCG Anadolu 27 adet ZAHA taşıyabilecek.



     





     



    "SERİ ÜRETİM 2021 YILINDA BAŞLAYACAK"



    FNSS Genel Müdürü ve CEO’su Nail Kurt, Haziran 2020’de savunma sektörünün önde gelen basın kuruluşlarının sorularını yanıtlamıştı. FNSS Genel Müdürü Nail Kurt, ZAHA’nın SSB resmi kalifikasyon testlerine hazır durumda olduğu söylemişti. Kurt, aracın kalifikasyon testlerinin FNSS firma testlerinin ardından başlayacağını belirtmişti.



    Sonbahar döneminde kalifikasyon testlerinin başlamasının gündemde olduğu açıklayan Kurt, sürecin 2021 sonuna kadar devam edeceğini söylemişti. Seri üretim aşaması ise 2021 yılının sonunda başlayacak ve 2022’de devam edecek. 



    Kaynak:https://www.fnss.com.tr/urun/zaha-zirhli-amfibi-hucum-araci







  • batmayan heykel istiyoruz chp çok geriden geliyor

  • Gt95 G kullanıcısına yanıt

    Birilerine zaten "batıyor" bakıyorum da  

  • Meraktan soruyorum, kendisini nasıl düzeltiyor acaba? Benzeri vs. var mı bu sistemin ve videosu vs.?


    Edit: Denizde düzeltiyormuş kendisini ama bu zor olmasa gerek? Ağırlık merkezi zaten aşağıda değil mi? Hacı yatmaz gibi düzelir tahminimce. (Sadece ‘fikir’ yürütüyorum, bilgim yok)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 29 Eylül 2020; 4:9:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de, şirket özel şirket, Nurol Holding ve İngiliz BAE sistems ortak. Özel şirket malını üretip, devlete teklif sunar. Yani malını satar. Mal iyise alnır, değilse alınmaz. Aynı şekilde başka devlete de satar.


    CHP, DEVA, İYİ parti, vs.vs. olsa iktidarda, mal iyise ve ihtiyaç var ise satın alınır. Aynı şekilde başka şirketten de alınır.


    Eminim forumun çoğu bunu devletin ürettiğini sanıyordu. AKP nin başarısı zannediyor, Burada AKP nin ürettiği bir şey yok. Olsa olsa, bazı kişiler komisyon alıyordur.


    Rüşvetçi bakanları unutmadık tabi.


    Heykel filan diye, laf atmanın da alemi yok. Cahilliğinizi o kadar belli etmeyin ya. Susun da, akıllı adam zannetsinler - demiş atlarımız.


    https://www.fnss.com.tr/tr/kurumsal/hakkimizda/tarihcemiz - alın kendi tarihçeleri , ki ilk kurulduğunda Türklerin ortaklığı %51 den az.


    Şirketin kendi sayfasından:


    Savunma Sanayii Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (bilahare Savunma Sanayii Müsteşarlığı), 7 Kasım 1985 tarih ve 3238 sayılı Kanun ile kurulurken, FNSS’nin de ilk tohumları aylar öncesinden atılmaya başlanmış ve 24 Temmuz 1986 tarihinde Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. ile FMC Corporation arasında imzalanan Mutabakat Zaptı (Memorandum of Understanding) ile bir ortak girişimin çerçevesi belirlenmişti.


    SSM’nin kuruluşundan hemen sonra ele aldığı ilk büyük savunma sanayii projesi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacını karşılamak üzere paletli Zırhlı Muharebe Araçları'nın Türkiye’de üretimini öngören "Zırhlı Muharebe Araç Projesi" olmuş, 18 Temmuz 1986 tarihinde teklife çağrı yapılmış ve 27 Ekim 1986 tarihinde ilk teklifler verilmiş idi. FMC ile Nurol arasındaki görüşmeler ise 1 Temmuz 1987 tarihinde imzalanan "Ortak Girişim Anlaşması" ile sonuçlanmış; “FMC-Nurol Savunma Sanayii A.Ş. (FNSS)” adı resmiyet kazanmıştır. 


    Yani o beğenmediğiniz AKP öncesi + Diktatör dediğiniz Kenan EVREN döneminde devlet kafayı çalıştırmış ve buna ihtiyaç olacak ileride demiş.


    AKP nin daha kurulmasına 12 sene var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraaz -- 29 Eylül 2020; 9:20:24 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.