Şimdi Ara

Coronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 1 milyonu aştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Worldometers'in verilerine göre, corona virüsü salgını nedeniyle dünya genelinde ölü sayısı 1 milyonu aştı. Salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 211’e ulaşırken, toplam vaka sayısı ise 33 milyon 178 bin 318’e yükseldi.



    Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını hızla yayılmaya devam ederken, birçok ülkede ikinci dalga yaşanıyor.



    Dünya genelinde toplam vaka sayısı 33 milyon 178 bin 318'e, toplam can kaybı 1 milyon 211'e ulaştı. Corona virüsünü yenerek sağlığına kavuşanların sayısı ise 24 milyon 505 bin 65'e yükseldi.



    Corona virüs pandemisi





    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı 27 Eylül Pazar gününün verilerine göre, bugün Türkiye’de son 24 saat içinde 68 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu toplam can kaybı 7 bin 997 oldu. Bugün 1.467 yeni vaka tespit edildi ve toplam vaka sayısı 314 bin 433’e yükseldi.



    Ayrıca Bkz.Haftalık insülin enjeksiyonu faz 2 denemelerini başarıyla tamamladı



    En fazla can kaybının yaşandığı diğer ülkeler




    • Meksika : 76 bin can kaybı

    • İngiltere : 42 bin can kaybı

    • İtalya : 35 bin can kaybı

    • Peru : 32 bin can kaybı

    • Fransa : 31 bin 700 can kaybı

    • İspanya : 31 bin 232 can kaybı

    • İran : 25 bin 589 can kaybı. 




    Kaynak:sozcu.com.tr/2020/dunya/coronadan-olenlerin-sayisi-1-milyonu-asti-6056875/







  • İlk çıktığında öngörülerimin aksi şekilde "yavvvv gripten o kadar insan ölüyor, abartıp, korku pompalamamak lazım" diyenler online mı!

  • Kaynak sozcu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WB -- 28 Eylül 2020; 9:48:53 >
  • trafikte bile karşıdan karşıya geçerken ölenlerin sayısı bundan daha fazla !

  • dünya nüfusu
    8,000,000,000
    -1,000,000
    % olarak 8000 den de 1 i
    trafik kaza istatistikleri bile daha düşük bir oran !!!

  • Yalnız Corona ölüm tablosunu hazırlayan arkadaş acaba bazı ülkeleri görmemek mi istemiş bilemiyorum ama gerçek tablo kendisinin koyduğu ile alakalı değil. Gerçek listeyi aşağıya bırakıyorum. Bunun yanında bir başka enteresan olanı Trump'ın daha salgının başında ABD'de 200.000 insanın öleceğini tahmin etmesi doğru çıktı. Demek ki ABD'nin elinde güçlü bir analiz olduğunun kanıtı. Muhtemelen dünya üzerinde de toplam kaç kişinin öleceğini gerçekten biliyorlardı çünkü verdiği rakamlar şu anki durum ile gerçekten uyumlu! Diğer yandan iyileşen ve ölüm rakamlarına bakılır ise de 24 milyon insan kurtulurken 1 milyon insan ölüyor. Bu da demektir ki 25 kişiden biri virüse yakalandı ise ölecek :((








    Coronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 1 milyonu aştı




  • monacomen kullanıcısına yanıt

    "Bu da demektir ki 25 kişiden biri virüse yakalandı ise ölecek " bu sana hergün TV'de verilmemek istenen korku.



    Arkadaşım, yakalan hastalığın kaç kişiyi öldüreceğinin hesaplandığı/tahmin edildiği orana IFR denir.


    Infection Fatality Ratio




    Amerika'nın Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezinin ( CDC ) , Kovid19 öldürücülük oranları resimde. Tersinden bakıp hastalık bulaşan insanların hayatta kalma şanslarına bakarsak tablo aşağıdaki gibi:

    CV19

    0-19 yaş : 99.997%

    20-49 yaş 99.98%

    50-69 yaş 99.5%

    70+ yaş 94.6%

    Grip

    18-49 yaş 99.98%

    50-69 yaş 99.949%

    70+ yaş 99.15%

    Hastalığın öldürücülüğü griple benzer hatta gençlerde gripten düşük. Şu linkte konuyu açmıştım : https://forum.donanimhaber.com/yaslara-gore-kovid-in-olduruculugu-ve-griple-karsilalstirmasi--145733959




    Hergün 25 Bin insan kanserden, daha fazlası kalp/damardan, 25 Bin insan yeterli beslenememekten ölür. Ama bunların medyamız için önemi yoktur. Çünkü onlar reklam/destek/bağış aldıkları haberleri verirler.





  • nucro kullanıcısına yanıt

    Bu konuda haklısın, trafikteki kazalarda veya ev içi kazalarda bile oldukça fazla insan ölüyor. Şu an öngürülemeyen bir hastalık olduğu için tedirgin oluyor insanlar, trafik kaza oranı hemen hemen sabit çünkü. Ama virüsün etkisinin azalıp çoğalacağı konusunda bir muğlaklık olduğundan daha fazla dikkat ve ilgi çekiyor.


    Türkiye'nin karayolu ağında 2018 yılında toplam 1 milyon 229 bin 364 adet trafik kazası meydana geldi. 2018 yılında trafik kazalarında 6 bin 675 kişi hayatını kaybederken 307 bin 71 kişi yaralandı. Böyle bakınca virüsten daha çok ölüm olmuş trafikteki kazalarda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 28 Eylül 2020; 10:13:37 >




  • Bu sayıyı küçümseyenlerin anası babası koronavirüsten ölünce yine aynı şekilde konuşacaklar mı acaba merak ediyorum.

    Daha dünkü nöbetimde coronadan vefat eden birinin yakınları feryat figan ağlıyorlardı hastanede. Gidin onlara anlatın bakalım bu rakamların az olduğunu ne diyecekler.

  • ölenlerin mezar yerleri araştırılsın


    Bu sayıyı 100 ile çarparsınız (müslüman ülkelerde 1 ölmüşse bunu 300 ile çarpın)


    Türkiyede günlük 13-14 kişi ölüyordu fakat sadece ankarada 500 tane mezar yeri açılıyordu bu düşündürücü değilmi


    bizim sağlık bakanı eskiden vaka sayısını açıklıyordu şimdi yatalak hasta sayısını açıklıyor


    örnek adam korona olmuş kalbten gidiyor buna korona demiyorlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 28 Eylül 2020; 12:0:42 >
  • Ne söylesek boş 🧠

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tahmin ettiğim gibi trafikte ölenler bundan fazlacılar gelmiş, sanki aksini söyleyen var. Halbuki mevzuu Covid 19'un ölüm sebeplerine eklenen yeni bir olgu olması , yani geçen sene Covid 19 sebepli 0 ölüm varken bu sene , yıl bitmeden 1 milyon canın gitmesi, yani artık yeni bir ölüm sebebimiz daha oldu, siz istediğiniz kadar kanserden yılda şu kadar kişi ölüyor ,yıldırım çarpmasından bu kadar diye yazın durun , zaten aksini söyleyen yok ki.

  • arkadaş neyin kafasını yaşıyorsunuz


    yok sigaradan ölenler daha fazla yok kanserden ölenler daha fazla bu virüs ne ki ...!


    zaten 1 milyon insan ölmüş rutinin dışında


    daha fazla insan ölmesin diye devletler uğraşıyor


    sigaradan ,kanserden,gripten ölenler zaten yüzyıllardır ölüyor

  • Başıma gelir yaşarım ölürüm bilemem ama. Eninde sonunda bu virüs herkese bulaşacak. Kendi savunma bağışıklık mekanizmasını hergün korkarak psikolojik olarak çökertiyorsunuz. Hücrelerinizi, savunmanızı hergün bu virüsle ilgili şeyler okuyarak çökertiyorsunuz. Herkese bulaşacak, sabah akşam önlem alarak nasıl korunacaksınız çok merak ediyorum. Bakın önlem alın maske takın uzak durun. Ama sürekli panik endişe ile yaşarsanız, kendinizi çökertirsiniz. Sağlıklı beslenin kolaymış, hazır gıdalar, hamburger aklınıza ne geliyorsa yemeyin. Sigara alkol vs gibi şeyler tüketmeyin.

  • Sanki film izliyoruz, sanki yaşadığımız şeyler gerçek değil.

    Resmi rakamlara göre şimdiden 1 milyon kişi ölmüş ki gerçek rakamlar üzerinde olabilir. Çünkü Hindistan, Afrika ülkeleri vs yerlerdeki rakamlar ne kadar sağlıklı bilemeyiz. Ama halen virüsü küçümseme çabası var.

    Milyonluk koca bir şehrin haritadan silindiğini düşünün. Film senaryosu olsa uçuk deriz.

  • Her kim, ölenler ve hasta olanlar arasında ayrımcılık - kayırmacılık yapıyorsa, Kanserden , kalpten ölenleri önemsemiyor, sadece yakında aşısı çıkacak olan kovid'i önemsiyor, haber yapıyorsa, onları ne bu dünya da ne de öbür dünya da affet

    miyorum.



    Daha önce 2009 domuz gribinin nasıl bittiğini hatırlıyoruz. Çıkarsınlar bu aşıyı da milleti aşılasınlar bari, başka türlü bu histeriyi bitirmeyecekler.



    Coronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 1 milyonu aştı
    Coronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 1 milyonu aştı




    Coronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 1 milyonu aştı




  • millettin umurunda değil ki ha 1 milyon ha 10 milyon. yakınlarını kaybetmedikleri sürece onlar için bu rakamların bir önemi yok

  • ki bu sayı sadece virüs kaynaklı olan ölümler daha bu covid yasaklarından dolayı ölenlerin sayısı eklenmemiş. kanser tedavisi alanlar, ağır hastalığı olanlar, ameliyatları ertelenenler, maskeden dolayı oksijen alımının düşmesi, hele hele sıcaklarda takılan maskenin vücuda kötü etkisi, karantinanın, virüs ortamının ve salgının sanki dünyanın sonunu getirecekmiş gibi servis edilmesi yüzünden belki bunun yarısı kadar daha insan öldü. Karantina ve diğer önlemlerden dolayı dünya çapında milyonlarca kişi işsiz kaldı ve fakirlik arttı. Aslında baktığında salgından daha çok önlemler zorluyor insanları. İleride salgının dolaylı yoldan öldürdüğü insan sayılarını araştırırlarsa, salgından ölenlerden daha çok olduğunu görebiliriz. Ölüm belki az olsa bile dünya genelindeki gerileme bile kaç senemizi bizden çalmış olacak Allah bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok doğru bir bakış açısı, sonuna kadar katılıyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.