Şimdi Ara

Google, Play Store'un uygulama içi satın alma kurallarını sıkılaştıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Google, Apple'ın izinden giderek, Play Store'daki uygulama içi satın alım kurallarını daha sıkı denetleyecek ve Bloomberg raporlarına göre önümüzdeki günlerde yeni yönergeler yayınlayacak.



    Google, kuralları sıkılaştırıyor



    Bilindiği üzere uygulama içi satın alımlar konusunda Apple, App Store kurallarını uygulamayı sıkılaştırmış ve bazı mobil uygulama geliştiricileri ile davalık olma derecesinde ters düşmüştü. Özellikle Epic'in Fortnite oyunu içindeki satın alımlarda kendi ödeme sistemini alternatif olarak sunması, Apple ve Google tarafından uygunsuz görülmüş ve uygulama, her ikisinin de uygulama mağazalarından kaldırılmıştı.



    Google, uygulama içi satın alımlar konusunda Apple'ın mevcut kuralları ile benzer kurallara sahip. Ancak Google, bu kuralları faliyete geçirmede ve Play Store'daki uygulamaların denetimlerini gerçekleştirmede fazla sıkı davranmıyordu. 



    Ayrıca Bkz.Realme, dünyanın ilk SLED TV'sini tanıttı!



    Google, Play Store'da indirilmiş her uygulamadan, uygulama içi satın alımlarda %30'luk komisyon alıyor. Uygulama içi satın alımlardaki kurallar uzun yıllardır var olmasına rağmen, Netflix, Spotify ve Tinder'ın geliştiricisi Match Group da dahil olmak üzere birçok geliştirici sistemi atladı. Kuralları dikkate almayan geliştiriciler, kazanılan paranın haksız kazanç olduğuna inanıyor ve uygulamalarında kullanıcıların uygulama içi satın alımlar sırasında Play Store üzerinden değil kendi ödeme sistemlerini kullanıyor.



    Google artık bu duruma dur diyerek, hakkı olduğu düşündüğü komisyonu almak için uygulama geliştiricilerini zorlayacak.



    Kaynak:https://www.cnet.com/news/google-to-tighten-play-store-rules-around-in-app-purchases-report-says/







  • Bence kendilerinden kaçıracaklar büyük uygulamacıları; her geçen gün, büyüklerin kendi uygulama satın alma ara yüzlerini yayınlamaya devam ettikçe bu iş garip bir durum alacak. Google bu yüzden, Play harici yükleme iznini komple kaldırabilir. Demedi demeyin...

  • Bu şekilde kendi işletim sistemlerinde açık oluşturuyorlar. Steam'in açgözlülüğü sonucu Epic Store'un yükselişine benzeyebilir ileride bu durum.

  • lterlemez L kullanıcısına yanıt
    aynen bende haberi okuduğumda ilk aklıma gelen o zaten bu işin sonu er yada geç apk yüklemesi kapanacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlar tabii ki komisyon alacak. Parasız mı kalsınlar?

  • İşi sıkı tutması iyi ama çoğu uygulamanın ücretsiz apk sürümlerine erişimin sağlandığı bir dönemde yaşıyorken bunun etkisi biraz güç olur gibi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.