Şimdi Ara

Almanya’dan koronavirüse karşı yüksek etkili antikor haberi geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Kovid-19’e karşı yürütülen aşı çalışmaları hız kesmeden devam ederken, yeni tip koronavirüsü alt etmek için yapılan araştırmalardan bazen umut verici bazen de hayal kırıklığı yaratan haberler geliyor.  Almanya'daki Charite Hastanesi ve Alman Nörodejeneratif Hastalıklar Merkezi'ndeki araştırmacıların yürüttükleri aşı çalışması ise virüse darbe indirecek önemli bir potansiyel barındırıyor.



    Ayrıca Bkz.Türkiye'de 20 gönüllüye koronavirüs aşısı uygulandı: Ciddi yan etki yok



    Araştırmacıların Kovid-19’lu hastalardan elde ettikleri antikorlardan en etkililerini izole ettikleri araştırmada, pasif aşı üretme çalışmalarına başlandı. Aktif aşıya kıyasla hazır antikorların enjekte edildiği pasif aşılarda daha kısa sürede sonuç alınabiliyor. Aktif aşılarda bekleme süresinin olduğuna dikkat çeken araştırmacılar, pasif aşıda antikorların ne yazık ki bir süre sonra etkinliğini kaybettiğini ve bu yüzden aşının etki süresinin daha kısıtlı olduğunu belirtiyor.



    Fareler üzerinde denendi



    Bilim insanları, geliştirilme süreci tamamlandığında hem Kovid-19’lu hem de koruyucu maksatlı sağlıklı kişilere uygulanabilecek aşı için hastalık geçirip iyileşen 600’e yakın kişiden alınan antikorların ayrıştırıldığını belirtti. Daha sonra suni ortamda çoğaltılan bu antikorların, virüse tutunarak hücrelere sızmasının ve çoğalmasının engellendiği ifade edildi.





    Araştırmayı yürüten ekibin lideri Jakob Kreye, kobay fareleri üzerinde denenen ve yüksek etki gösteren antikorlarla ilgili açıklamasında “Antikorlar korona bulaşının ardından verildiğinde farelerde semptomların hafif seyrettiğini gözlemledik. Koruyucu olarak kullandığımızda fareler hiç hastalığa yakalanmadı” sözlerini sarf etti.



    Aşı çalışmalarını Almanya merkezli Miltenyi Biotec ile yürüten ekip adına konuşan Kreye son olarak, tespiti yapılan antikorların üçünden umutlu olduklarını sözlerine ekledi.




    Kaynak:https://www.ntv.com.tr/teknoloji/corona-viruse-karsi-yuksek-etkili-antikor-bulundu







  • Almanları hiç sevmem ama dediklerini yaparlar ve yaptıklarına da güven veriyorlar...

  • Pasif aşı 1 ay bile dayansa yeterli bence. Aktif aşıdan daha güvenli

  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz_sea

    Almanları hiç sevmem ama dediklerini yaparlar ve yaptıklarına da güven veriyorlar...

    Alman malı olan hiç bir kötü ürün görmedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aşı konusunda tek güvendiğim ülke almanya bu üretim ve kullanım konusunda amerikan aşısını kullanmaya korkarım ama almanı korkmam.

  • Cidden ya Alman malı olup kötü olan bir şey var mı? Sen deyince dikkatimi çekti.

  • bazı alman markalarının çin üretimleri artık eskisi kadar kaliteli değil, örneğin fissler tencerenin çin versiyonu daha hafif ve kalitesiz

  • abd rusya ve çin'e güvenmektense alman aşısını düşünmeden yaparım..

  • Biontech adlı firma bu aşı çalışmalarının tepe şirketi , kurucusu ve ceo su bir Türk abimiz (her ne kadar biontech'in çoğunluk hissesini seneler önce 400 milyon euroya sattıysa da.. )
    Trump reyiz bu abimize bize gel sana trink 2,5 milyar dolar indireyim demiş kabul etmemiş abimiz , , aşı-ilaç-antikor üçlemesini 1500 çalışanla yürütüyor şu an , Almanya direkt 100 milyon doz aşı parasını ödemiş bile , ardından fransa- abd sıralanıp gidiyor....
    aşıyı geliştirirse direkt nobel ödülünü alır zaten , zira korona türü virüslere karşı bir aşı geliştirilemedi henüz sars mers vsr. gibi...

    Umarım şu illet bir önce sonlanır , globalde bir sürü kişi (1 milyon) hayatını kaybetti , korona yüzünden dolan servislerden ötürü kronik hastalar da patır patır dökülüyor , yitik ekonomiler berbat durumdayız ...Şahsen 2050'yi görebileceğimi sanmıyorum ,lakin fevkalade distopik bir ortam gelivermekte gibi geliyor...
    Sırf sağlık da değil çocuklar , genç arkadaşlar tahsillerinden geri kalıyor , öğretim fevkalade önemlidir .

    not.Alman malı derken öyle hemen yelkenleri indirmemek lazım , şu anda yeryüzündeki ekilebilir toprakların 3'te 2sini z.ken nitrogen bazlı gübreleri,pestsiti nazi almanyasının tarım bakanlığı geliştirdi ,kitleleri doyurmaya yaradı ancak dünyadaki toprağı öldürdü hani o topraklarda bir daha bir şey yetiştiremezsiniz çok çok zor...





  • kırılanhayaller kullanıcısına yanıt
    Halen bitmeyen dizel motor fiyaskosunu ne çabuk unuttunuz,herkes işadamı herkes karını maksimize etmeye bakıyor,güvenilecek birşey yok.

  • crazywinner3 kullanıcısına yanıt
    Pasif aşı özellikle hasta olanlar için çok önemli.

    Ancak sizde bunları üretecek bağışıklık hücresi olmadığı için her daim kendinizi koruyamayacaksınız.

    İlla ki dışarıdan alansal bir çözüme muhtaçsınız. Diğer yandan antikor bitse ve siz taşıyıcı olarak yakalansanız başkalarına bulaştırırsınız.

    Kısaca yakınlarınızı ve toplumu korumak için normal aşı mecburi. Antikor aşılarıda öyle çok güvenli değil ciddi yan etkileri oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DA7034F2D

    Alman malı olan hiç bir kötü ürün görmedim



    Alıntıları Göster

    https://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_emissions_scandal


    https://www.theverge.com/2020/8/13/21367768/daimler-diesel-emissions-cheating-scandal-settlement-us-amount



    İmzanızda ""...Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleyenler Kulübü..."" var ironik bir şekilde. Çevreye en çok zarar veren ülkeler arasında Almanya ilk sıralara çok rahat oynar. Hem bu güne hem de geçmişe bakmak yeterli.İskandinav ülkeleri elektrikli araçlara geçmişken Almanya önce yaygara koparttı yok dizel yasaklanacak yok nolacak falan diye ama hepsi fos çıktı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 26 Eylül 2020; 23:57:22 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.