Şimdi Ara

ABD, Huawei’in Türkiye’deki faaliyetlerinden rahatsız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
3.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Çinli teknoloji devi Huawei, ABD hükümeti tarafından yoğun baskıya maruz bırakılıyor. Trump hükümeti Huawei’in Google servislerini kullanmasını yasakladı. ABD’deki 5G ağında Huawei ekipmanları ve parçalarının kullanımı durduruldu.



    Trump hükümeti, Çin Komünist Partisi hükümetinin Huawei ve ZTE gibi teknoloji firmalarına baskı yaparak ABD’li kişileri dinlediğini ve kişisel verilerini incelediğini iddia etmişti. Bu nedenle Çinli teknoloji firmalarına ambargo uygulanıyor. Bazı analistlerin iddiasına göre ise ABD’li firmalar, 5G yarışında Huawei'in epey gerisinde kaldı. ABD, bu nedenle Huawei'e ve diğer Çinli şirketlere ambargo uyguluyor.



    ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo açıkladı



    ABD, Huawei baskısı bir adım daha ileriye götürüyor. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Huawei’in ve diğer Çinli şirketlerin Türkiye’deki faaliyetlerinden rahatsız olduğunu belirtti. Türkiye’de özellikle de 5G ağ çalışmalarında yoğunluklu olarak Huawei ve ZTE ekipmanları kullanıyor. Ülkemizdeki cep telefonu satışlarında da Huawei önemli paya sahip.



    ABD Dışişleri Başkanı Mike Pompeo, “Savunma ve iletişim ağlarımızın güvenliği olduğundan emin olmamız gerekiyor. Çinli telekomünikasyon şirklerinin Türkiye veya başka ülkelerde faaliyetlerini artırmasından sadece askeri ağlarımız veya güvenlik ağlarımız etkilenmeyecek. ABD'li diğer verilerimizi de korumamız gerekiyor.” dedi.



    Pompeo: "Türkiye olumsuz etkilenecek"



    Washington Examiner, konuyla ilgili haberinde ülkemiz ile Çin arasındaki ekonomik ilişkiye de vurgu yapıyor. Çin’in yeni ticaret yolu projesi olan “Bir Kuşak, Bir Yol” projesinin Türkiye’de nüfuz kurma amacı kullandığını belirtiyor. Haberde Foreign Policy’deki bir makaleye vurgu yapılarak 2016 ile 2019 yılları arasında 3 milyar dolar yatırım yapıldığı ve 2020 sonuna kadar bu rakamın 2 katına çıkarılmasının hedeflendiği belirtiliyor. ABD Dışişleri Başkanı Pompeo, Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ilişkinin altını çizerek Türkiye’nin bundan olumsuz etkileneceğini söyledi. Pompeo'nun bu sözleri, ABD'nin Türkiye'ye ek yaptırımlar uygulayabileceği anlamına geliyor.



    İletişimde yerlilik önemli



    Türkiye, ABD ile Çin arasındaki teknoloji savaşında henüz bir taraf tutmuş değil. Türkiye’de herhangi bir baskı olmadan Çinli ve ABD’li cihazlar kullanılıyor. Operatörlerin ağ ekipmanı olarak hangi ülkeden ekipman tedarik edeceği konusunda baskı yapılmıyor. İki ülkenin Türkiye üzerindeki çıkarcı yaklaşımı, telekomünikasyon altyapımızda yerliliğe önem vermemiz gerektiğini gösteriyor. Türkiye, iletişimde veri güvenliği için 4.5G şebekesi için kullanılan ekipmanların ve yazılımların belirli oranda yerli olması şart koşulmuştu. Hatta yerli baz istasyonu ULAK, şu an da 1300 noktada faaliyet gösteriyor. Ancak 5G’ye geçişle birlikte şebekemizdeki yerlilik oranı düşecek. Operatörler 5G şebekesi için çoğunlukla Huawei’in ekipmanlarını kullanıyor. Huawei’in yanı sıra Ericcson, ZTE ve Nokia üretimi cihazlar kullanılırken ABD’li cihazların kullanım oranı epey düşük.



    Ayrıca Bkz.Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yerli altyapı yoksa 5G yok



    Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yerli altyapı yoksa 5G yok



    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 Şubat 2020 tarihinde yaptığı açıklamada 5G'de yerliliğin önemini vurgulayarak, "Önümüzde 5G süreci var. Kritik bir alan olan mobil teknolojide, 5G'de daha yüksek yerlilik oranlarına ulaşmak mecburiyetindeyiz. Endüstride hızlı bir dönüşümü beraberinde getirecek 5G akıllı şehirler, akıllı ulaştırma sistemleri, akıllı hastaneler gibi nice alanın temel altyapısını oluşturacaktır. Bunun için 5G'nin etkileyeceği tüm sektörlerle ilgili kapsamlı bir çalışmayı da hızla yürütüp geleceğin teknolojisine bir an önce hazır hale gelmeliyiz. 5G konusunda geciktiğimiz her günün ülkemize yıllara sari maliyetinin olacağını aklımızdan çıkarmayalım. Yerli 5G teknolojisi altyapısını kurmadan 5G'ye geçemeyiz. Bunun için tüm kurumlarımızın ve firmalarımızın hızlı etkin ve kararlı bir şekilde hareket etmesi şarttır." demişti.



    Kaynak:https://www.washingtonexaminer.com/policy/defense-national-security/exclusive-pompeo-warns-turkey-that-huawei-threatens-us-military-presence



  • Burnumuzun dibinde teröristlere binlerce tır silah yolla, kürt devleti kur, parasını peşin ödediğimiz ve ortağı olduğumuz F-35 projesinden bizi çıkartıp uçaklarımızı verme, twitter'dan ekonomimizi tehdit et bunlar yetmemiş gibi utanmadan çık içişlerimize karış.


    Dünyada ABD kadar şeref yoksunu bir devlet yoktur.

    Bilindiği gibi Iphone cihazlara imei çakılamıyor. Haliyle resmi olarak almadan (2 bin lira kayıt ücreti biliyorum) kullanmak imkansız.
    Gel sen Türkiye'ye özel Iphone'a 100 dolar fiyat biç, donanımı maliyet fiyatına sat yani. Zarar et demiyoruz. Zaten bizim için önemli olan tek şey ucuza telefon almak. Hatta satarken kullanıcıdan sözleşme al, tüm kişisel verilerimi ABD hükumetine satıyorum diye. 1 kişi çıkıp itiraz etmez.

    Hayır ben kendimi tanıyorum. Bedavaya Çin'e vereceğime ucuz Iphone için ABD'ye veririm.
  • Ya dünya da senden rahatsızsa Trump?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • huawei yasaklanırsa şaşırmam   

  • Allah sonumuzu hayır etsin , şu önümüzdeki 10 sene çok çetin ve sert geçeceğe benziyor

  • Zebani pompeo bırak peşimizi

  • Ben de rahatsızım başka modem yok gibi huawei veriyor superonline

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • huwei reklamındaki siyahi adamın ve mavi gözlü kadının adlarını bilen var mı? dans falan ediyorlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-289234E80 -- 24 Eylül 2020; 19:29:7 >
  • Kaan’a sahip çıkın :)

  • ABD kendine baksın bizim ne yaptığımız bizi ilgilendirir. Gönül ister ki altyapımızı kendimiz kuralım ama şuan mümkün değil.

  • Huawei telefonumdan okudum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei, Türkiye'de binlerce işçi istihdam ediyor. Senin ticari savaşın yüzünden bizim insanlarımız işsizmi kalsın. İnadına gidip Huawei markalı ürünler alırım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üçüncü dünya savaşının ayak sesleri bunlar ticari kısmı ateşin yakıldığı anlamına geliyor siyasi kısmı ateşin harlanmaya odun atılmaya çalışıldığı anlamına geliyor askeri kısmı ise ateşin üstüne tiner döküleceği anlamına geliyor



    macron bile kendisi söyledi dünya 2. dünya savaşından önceki haline döndü



    @Redeemertr

  • Bu dediğin olursanlar kendi aralarında savaşı kazanabilir ama dünyayı kaybederler çünkü nükleere sahip bazı diktatör ülkeler o nükleeri kesinlikle kullanacak.

    ülkeler birbirini yenecek ama dünya gidecek...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yapacan f35 mi vermeyecen ekonomiye mi saldıracan birini zaten yaptın diğerine gerek yok özenle ilgilenenler var zati. Anca uzaktan boş boş konuşursun şu şartlar halinde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trump harbi kafayı sıyırmış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tramp hep istemese ne olcak turkiyedeki baz istasyonlarinin. %95. İnde huawei cihazlari takili. %5 ise ulak projesi sayesinde yerli cihazlar. Daha modemler telefonlar var ayni şekilde yurtdişi baz istasyonlarindada huawei var önune geçemezler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD hep rahatsız zaten.

    Rahatsız olmadıklarında da endişeliler.

    Hep bir menfilik durumu var adamlarda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 24 Eylül 2020; 20:49:20 >
  • 21.yüzyıldayız ABD artık benim dediğim olacak şeyinden vazgeçse dünya çok daha iyi bir yer olacak.

  • Ahhhaaaa yasak geliyorrrr.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.