Şimdi Ara

İlk kez büyük ekranlı tabletlere talep arttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Modern tablet pazarının yükselişe geçtiği zamanlardan bu yana tüketicinin eğilimi genelde 10 inç ve altı boyutlarda kaldı. Bu nedenle üreticiler de genelde 10.1 inç, 10.2 inç, 10.5 inç gibi sınır boyutlardan öteye gitmedi. Büyük ekranlar da bu nedenle sınırlı kaldı.



    Büyük ekranlara ilgi artıyor



    Strategy Analytics tarafından yapılan pazar araştırmasına göre bu yıl tablet satışlarında 160 milyon rakamının geçilmesi bekleniyor. Yıl bazında yüzde 10 civarında bir artış yaşanacak. Son 6 yılda en hızlı satın alma oranının 2020 yılında yaşandığı ifade ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Yerli Osman Gazi oyunu Steam mağazasında yerini aldı



    Bunda elbette COVID-19 salgınının etkisi büyük. Evden çalışma veya eğitim gibi zaruriyetlerin artması ile birlikte tablet ve dizüstü modellerine adeta akın oldu. Rapora göre tüketicilerin büyük ekranlı tabletlere olan ilgisi arttı ve sektörde ilk kez büyük ekranlara olan talep yüzde 50’nin üzerine çıktı.





    Bu yıl 10 inç altındaki tablet modellerinin satışı yüzde 44 civarında kaldı. 10 inç üzerindeki tabletlerin satış oranı ise yüzde 56 oldu. Önümüzdeki 5 yıl boyunca bu oranın yüzde 64 seviyesine kadar çıkması bekleniyor.



    Diğer taraftan ikisi bir arada olarak tanımlanan ve hem tablet hem dizüstü olarak kullanılabilen bilgisayar konseptinin de ilgi gördüğü belirtiliyor. Geçen yıl satışlarda yüzde 30 olan oran bu yıl yüzde 40 olmuş. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde yüzde 45 seviyesine çıkması bekleniyor. Bu sınıf içerisinde artık iPad Pro, Galaxy Tab 7 gibi klavye ile kullanılan tabletler de dahil ediliyor.



     



     



    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2020/09/24/tablets-screen-size-market-share/







  • Zam is coming

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Deswaaa kullanıcısına yanıt
    büyük ekran vergisi :d

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyun oynamıyorsanız ve işiniz gereği ağır bir şeu yapmıyorsanız tabletler laptoplardan daha mantıklı hale geldi. Corona olmasaydı da tabletlere olan ilgi artacaktı corona sadecr süreci baya bi hızlandırdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet son zamanlarda minibuk tarzında bir şeyler arayışına girişti. Windows'lu tabletler de bu türden bozma gibi bir şey olduğundan yakında bunların da satışları artabilir.

  • iPad 9,7den 10,2ye çıktı. En büyük etkilerden birinin bu olduğunu düşünüyorum. Onun dışında zaten 10” altındaki tek model iPad Mini olarak kaldı onun da pazar payının yüksek olduğunu düşünmüyorum eski tasarımdan dolayı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tablete gösterilen ilginin birde karşılığı olsa. Apple artık şu iPad serisini bir rahat bıraksa da ucuz klavye fare desteği tv ye bağlantı desteği gelse. Office uygulamaları bile mobil uygulama ayarında....

  • bir karıştan daha büyük tablet alınmaz !
    alınırsa kullanımı partik olmaz !

  • netbooklar tasarim olarak cok iyiydi

    tam mobil bir cihaz olacak karardaydi boyutlari

    atom islemcileri, eski batarya teknolojileri, donemin tasarim geometrisi kisaca donemlerinin teknolojilerinin yetersizliginin kurbani oldular

    şuanki teknoloji ile buyuk markalar lenovo asus dell vs windows 10 lu netbooklar uretse tutacagini dusunuyorum

  • Sebebi Apple'ın 9.7 inçten 11 inçe geçiş yapması. Malum tablet piyasasının lideri iPad.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pubg oynuyorlar İnsan olmasın 😅😂😭🤣

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk kez büyük ekranlı tabletlere talep arttı

    İlk kez büyük ekranlı tabletlere talep arttı

    Babalar gününde kızıma 1300 küsüre almıştım. Tab A Sm-t510.. Şimdiki fiyata bak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codename_lord -- 25 Eylül 2020; 18:36:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • lapatid L kullanıcısına yanıt
    Bende 12 yıllık Asus 1015 px netbook var, ergonomisi ve yansıma yapmayan ekran netliği çok iyi, hdd sini ssd ile değiştirmeme rağmen ne yazık ki atom işlemcisi günümüz teknolojisine göre çok yavaş kalıyor, bu şekilde kullanmak eziyetli.

    Ama buna rağmen yine de değerlendirdim, şu anda internet download makinesi olarak kullanıyorum, geceleri internet den dosya indirirken sessizliğiyle işime yarıyor, win10 uzak masaüstü özelliğiyle diğer bilgisayardan netbook' u kontrol ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 26 Eylül 2020; 10:43:45 >
  • Eğer taşınabilirlik söz konusu değilse alınır hocam. Bende 12 inç Chuwi Hi12 tablet var, sadece evde kullanıyorum, çok memnunum, dijital dergi okurken, internet de sörf yaparken büyük ekran çok işe yarıyor. Okurken tableti dizlerine dayadığın için insanı yormuyor.
    Ama iş-ev arasında taşıma yapılıyorsa büyüklüğü ve ağırlığı dolayısıyla büyük tablet alınmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 26 Eylül 2020; 11:1:9 >
  • codename_lord C kullanıcısına yanıt
    Belki babalar gününde kızınıza değil babanıza tablet alsaydınız babanızın duasını alır korona olmaz fiyatları da düşerdi belki diye düşündüm bir an.

  • Ben de 10 inçten daha büyük aramıştım bulamadım diye 10 inç Samsung almıştım. Gazete ve dergileri haberleri resimleri siteleri büyük ekran ile gezmek çok daha güzel ve kolay. Ayrıca ille de Apple demeye gerek yok fiyatları makul ve gayet de sağlam androidler ve iyiler. Fiyatlarını hak ediyorlar.

  • Ben tam tersi küçük tercih ediyorum

  • Yapmayın abi, akıl vermeyin şunlara. 2 gün sonra zamlanır.

  • Telefonlar artık tablet kadar olduğu için olabilir dklsmf

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.