Şimdi Ara

Microsoft Edge önümüzdeki ay Linux işletim sistemine geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Microsoft, Chromium tabanlı web tarayıcısı Edge'i Linux işletim sistemiyle buluşturmak için uzun zamandır kolları sıvamış durumdaydı. 



    Şirket nihayet önümüzdeki ay Edge'in geliştirici ön izlemesini Linux üzerinde kullanıma sunacağını resmi olarak duyurdu. Yayınlandığı vakit kullanıcılar Edge Insider sitesinde veya Linux yerleşik paket yöneticisi üzerinden önizlemeye ulaşarak Microsoft Edge'i deneyimleyebilecekler. 



    Ayrıca Bkz.Amazon Prime Video’nun yeni Türk dizisini yapay zeka yönetecek



    Linux için yayınlanan önizleme, Microsoft'un işletmeleri Edge kullanmaya teşvik etme uğraşının bir parçası. Microsoft, Edge'de bulunan Internet Explorer entegrasyonunu IT'cilerin işini kolaylaştırdığını düşünüyor. Bu entegrasyon sayesinde kullanıcılar eski siteleri Internet Explorer'ın kendisini açmak zorunda kalmadan çok daha güvenli bir şekilde Edge üzerinden açabiliyorlar.



    Özellikle web geliştiricilerinin çok büyük bir kısmı Linux kullanıyor ve Edge'i onlar için işlevsel hale getirmek çok büyük bir kullanıcı kitlesi kazanmaya yardımcı olabilir.



    Google Chrome için geçerli olan tüm eklentiler, temalar ve uygulamalar Chromium'da da kullanılabiliyor. Yeni Edge'in Chromium tabanlı olması da  erişilebilirlik açısından, uyumluluk açısından çok önemli bir nokta.



    Kaynak:https://www.engadget.com/microsoft-edge-linux-developer-preview-160954590.html







  • Ana tarayıcım olarak kullanıyorum. Memnunum, fakat güncelleme konusuna daha fazla önem vermeleri gerekiyor. Yeni özellikler beta'dan stabile gelene kadar aylar geçiyor. Mesela stabil edge'e en son ne zaman güncelleme geldiğini hatırlamıyorum bile. Google Chrome bu güncelleme konusunda saat gibi çalışıyor.

  • Windowsta kullanmıyoruz ki oraya gidiyor..

  • Ana sayfada haberlerde sürekli GIF oynuyor. Bunu nasıl kapatıyoruz? 32 GB bellekte kasıyor arkadaş.

  • ProsesMuhendisi kullanıcısına yanıt
    Kasan gif değil de reklamlar olabilir.
    Ublock origin reklam engelleyici yüklendikten sonra deneyin bir de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30A640B69 -- 23 Eylül 2020; 21:51:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adblock ve Adblock Plus var. "Büyük Slayt ve Popüler Haberler" sekmesini kapattım, şu anda sıkıntı yok.

  • Chronium edge çok güzel gerçekten. Linuxa gelmeside iyi oldu Ubuntu var bende onada yüklerim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • beta sürümünden bu yana kullanıyorum. artık chrome tarayıcısına gerek kalmadı. sonuçta aynı alt yapıyı kullanıyorlar ve edge gayet yeterli ( firefoxtan sonra ikinci tarayıcım olmayı hak etti )

  • Ana tarayıcım olarak kullanıyorum. Memnunum, fakat güncelleme konusuna daha fazla önem vermeleri gerekiyor. Yeni özellikler beta'dan stabile gelene kadar aylar geçiyor. Mesela stabil edge'e en son ne zaman güncelleme geldiğini hatırlamıyorum bile. Google Chrome bu güncelleme konusunda saat gibi çalışıyor.

  • Sadece pc'im de değil aynı zamanda da telefonda varsayılan tarayıcım Chromium Edge.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 yıl önce olsa hiç sansı yoktu ama Microsoft, Visual Studio Code ile sağlam mesaj verdi open source dünyasına ve tutulduda.

  • Windowsum da sadece Edge Chremium vardı. Artık Linuxta da olacak desene.

  • Linux'ta native şekilde,google chrome ve opensource isteyene Chromium varken EDGE neden kullanılsın ki ?


    Anca Pale Moon'a filan rakip olur




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 25 Eylül 2020; 6:41:40 >
  • Amd64x2 kullanıcısına yanıt
    Bu iş öyle mesajla sinyalle olmaz. Microsoft open source alanında girişimler yapmaya mecbur kaldı! Çünkü birçok geliştirici kopmuş, yeni start-up'ların büyük kısmı Microsoft teknolojileri yerine açık kaynak, özgür yazılımları tercih ediyordu. Kimse bug'larla dolu VS'ye 11 bin dolar, Windows ve MSSQL sunculara binlerce dolar ödemek istemiyordu çünkü daha hızlısı ve lisans sorunu olmayan alternatifleri vardı ve üstelik bedava. Artık kurumsal müşteriler bile Microsoft'a Linux entegrasyon baskısı yapıyordu. Şirketler duygusal hareket etmezler ama son CEO'su hitler kadar katı steve ballmer ve gates'den daha mantıklı hareketler yapıyor. Çok daha önce yapmalıydılar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.