Şimdi Ara

Tarantula zehrinde bulunan peptidler irritabl bağırsak sendromu tedavisinde kullanılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tarantula zehrinde bulunan peptidler irritabl bağırsak sendromu tedavisinde kullanılabilir



    Örümcek zehirleri oldukça zehirli ve tehlikeli olabilmekle birlikte Avustralya’lı bir grup araştırmacı tarantula zehrinde bulunan 2 farklı peptitin, irritabl bağırsak sendromu bulunan deney farelerinin ağrılarını azalttığını keşfetti.



    Örümcek zehirlerinin çeşitli hastalıkların ve hastalıkların sebep olduğu semptomların tedavisinde kullanılması üzerinde son yıllara birçok çalışma yapılmış ve yapılan çalışmalar umut vadeden sonuçlar vermişti.



    Pinkfoot Goliath tarantula



    Tarantula zehrinde bulunan peptidler irritabl bağırsak sendromu tedavisinde kullanılabilir



    Şimdi ise Avustralyalı araştırmacılar farklı tür örümceklerden visseral ağrıları hedef alan 2 farklı molekül izole etmeyi başardı. Visseral ağrıları, sodyum iyon kanallarını selektif olarak bloke ederek azaltan peptidler üzerinde çalışan araştırma ekibi 28 farklı örümcek türü üzerinde çalıştı ve Venezuela ile Brezilya’da bulunan Pinkfoot Goliath tarantula adı verilen taratula türünden Tap1a ve Tap2a adı verilen 2 farklı peptid izole etti.



    Ayrıca Bkz.Dünya üzerindeki en küçük ultrason dedektörü geliştirildi



    İzole edilen peptid moleküllerinin ağrıyla ilişkili iyon kanallarını inhibe ettiği ve IBS’si bulunan fare modellerinde Tap1a peptidinin, hastalığın sebep olduğu kronik visseral ağırıyı neredeyse tamamıyla dindirdiği keşfedildi.





    Yeni araştırma Pain dergisinde yayımlandı.









  • IBS çok kötü, çeken bilir

    Şiddetli olduğu dönemde hayattan soğuyorsunuz, yemek yiyesiniz gelmiyor. Bana göre stres büyük etken.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fare konuşamadığına göre ağrı çektiğini nereden biliyorlar, herhalde vücut dilinden anlıyorlar...

  • Oha IBS Tedavisi mi bulunmuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten Afrika yerli kabileleri tedavi amaçlı kullanılıyordu, romatizma ve kıkırdak doku iyileştirmelerinde de ara ara deneyler yapıldığını duyduk. Bunun gibi bir çok canlının(yılan,arı,akrep..) zehri bir seviyeden sonra bağışıklığı ya da yenilenmeyi arttırıyor. Ancak dozu ve süresinin çok bilinçli yapılması lazım , yoksa ölmekten beter edebilir !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 22 Eylül 2020; 22:25:16 >
  • adamı ibs deki sonuçtan bağırsak ağrılarından kurtarmayın adamı bağırsaklarındaki candidalardan kurtarın zaten bu kafir gavurların adam olupta meselenin özüne inip kaynağını düzelttiklerini görsem şaşırırdım. sebebe odaklı değil kandırıcı geçiştirici ilaçlarla hastalığı sürdüren tam tedavi etmeyen yöntemlerle müşteriyi yolunacak kaz olarak gören tipik yahudi zihniyeti. dünyayı bir vatan olarak sayarsak dünyanın en büyük vatan hainleri bu yahudi ilaç lobileridir.

  • ibs ye yakalanmak istemiyorsanız şekerden undan uzak duracaksınız şeker içeren herşeyden sırf pasta çörek baklava pasta ekmek makarna bulgur pirinç değil meyvelerde dahil yoksa bağırsaklarınızdaki kandidalara şölen yaptırırsınız. ve günlük defne tohumu çiğneyip bol suyla yutacaksınız. beslenme diyetinizde soğan sarımsak pul biber de olmalı ve günlük sıvı tüketimi 1.5lt nin altına düşmemeye çalışın şeker ve un kesinlikle çıkmalı.

  • IBS tedavisinde kullanilamaz. Cunkü tedavi etmiyor. Semptom gizliyor.
    Egzozunuz patlak, tamirciye gidiyorsunuz ve kulak tikaciyla sorun cözülüyor!

  • IBS çok kötü acısı var. Çeken bilir onu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.