Şimdi Ara

Fidye yazılımı saldırısı ölüme yol açtı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Almanya'daki Düsseldorf Üniversite Kliniği'nin bilgisayar sistemleri siber saldırıya uğradı. Yetkililer fidye yazılımına (ransomware) maruz kalan bilgisayarlardaki verilere erişilememesi nedeniyle bir hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı.



    Ayrıca Bkz.Windows 10 Ekim 2020 Güncellemesi'nin son önizleme sürümü yayınlandı



    Hastanedeki sağlık hizmetlerinin aksaması sonucu başka bir hastaneye nakledilen ağır durumdaki hasta burada yaşamını yitirdi. Söz konusu kişi, 32 kilometre uzaklıktaki Wuppertal kentinde bulunan bir hastaneye taşınmıştı. Doktorlar aradaki mesafe nedeniyle yaşanan gecikmenin ölüme yol açtığını ifade etti.



    Düsseldorf Üniversite Kliniği'ni deyim yerindeyse felce uğratan siber saldırı hastanedeki ameliyat operasyonlarının da ertelenmesine neden oldu. Olayla ilgili olarak cinayet soruşturması açılırken hastanenin normal faaliyetlerine dönmesinin zaman alacağı belirtildi.





    30 sunucu şifrelendi



    Bilgisayar korsanları, hastanedeki 30 sunucuyu şifreleyerek verileri rehin aldılar. Hastanenin açıklamasına göre, genellikle para koparmak için kullanılan fidye yazılımında, bu yönde somut bir talep yoktu. Bunun yerine saldırganlar kendileriyle nasıl iletişim kurulacağına dair bir not bırakmışlardı. Ve bu not hastaneye bağlı Heinrich Heine Üniversitesi'ne yazılmıştı.



    Alman polisi bilgisayar korsanlarıyla temasa geçerek üniversiteyi değil hastaneyi hedef aldıklarını ve hastaların hayatlarını tehlikeye attıklarını bildirdi. Daha sonrasında ise saldırganlar verilerin şifresini çözmek için bir dijital anahtar sağladılar. Kolluk kuvvetleriyle iletişimi kesen bilgisayar korsanlarına artık ulaşılamıyor.




    Kaynak:https://www.rt.com/news/501009-germany-hospital-ransomware-death-hack/



  • Hastaneler de düzgün IT personeli olmadığı için veya bu işlerden hiç haberleri bile olmadığı için böyle aslında. Personele şüpheli linkleri açmayın diye talimat verilmesi gerekiyor.

  • versin muebbet. bakalim onune gelen hacker olabiliyor mu? hastaneyi hacklemek nedir arkadas

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • katille eş değer bence bu şey

  • Hilekarlıkla para çalmak gasp etmek isteyen kişi veya kişiler artık katil hükmü alacaklar. Bence bu onlara ders olsun.

  • Bu tür sistemleri neden ana ağdan ayırıp, intranet ile kurulduktan sonra tek bir kontrol noktasından internete çıkarmazlar ki? Bu kadar olaya rağmen hala, hepsi doğrudan internete bağlanıyorlar.

  • lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Ne farkedecek ki o kontrol noktası zayıf olunca da işler sıkıntı. :(

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    ne boş bir yorum bu ya :D sırf konuşmak için konuşuyorsunuz yeminle.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Suppordle

    ne boş bir yorum bu ya :D sırf konuşmak için konuşuyorsunuz yeminle.

    Dostum, sanırım hiç kurumsal yerlerde çalışmadın. Boş bir tarafı yok.


    Kurumsal personel de hala daha şüpheli linklere tıklayanlar var. Zaten o yüzden bu virüsler bulaşıyor. Ben olsam bir etrafa bakardım.

  • kediterbiyecisi kullanıcısına yanıt

    Ne mi fark edecek, tek bir kontrol noktası var; daha ne olsun ki? 10 yeri mi kontrol etmek daha kolay yoksa bir yeri mi? Ayrıca, diğer arızalardan da etkilenmesinin önüne geçilmesi daha kolay. DDoS saldırılarında bankaların halini gördük, ülke içi intranette olsalardı öyle olur muydu, sizce?

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Bak bak bak, kurumsal firmada çalışıp çalışmadığımı çözen internet gurusu da tespitini yapmış.


    Merak etme kurumsal firmalarda görev aldım, internette phising olayları o kadar basit değil. Hemen herkes istemeden bir şeylere tıklıyor, hatta geçen gün 1 milyon aboneli kanal sahibi bile kanalını ruslara kaptırmıştı. Ne kadar eğitimli olursan ol bir anlık boşluğuna gelir düşersin o tuzağa.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.