Şimdi Ara

AMS dünyanın ilk kombine ekran altı sensörlerini piyasaya sürüyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • AMS, akıllı telefon geliştiricilerinin ekran tam ekran deneyimi sunan minimum çerçeveye sahip cihazlar üretmesine yardımcı olacak gelişmiş bir kombine ekran altı sensör seti geliştirdiğini duyurdu.



    Ayrıca Bkz.Sony açıkladı: Ucuz PS5 çıkarmayı düşündük ama vazgeçtik



    Komple sensör çözümü



    TMD3719 adlı ürün bir ışık sensörü, bir yakınlık sensörü ve bir titreşim sensörünün işlevlerini birleştiriyor. Başka bir deyişle, çözüm birkaç ayrı yonganın yeteneklerine sahip. Modül, doğrudan OLED ekranın arkasına yerleştirilmek üzere tasarlanmış. Bu da çerçeveye, uygun sensörlerin takılması ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve böylece çerçevenin genişliğinin de minimum kalınlıkta tutulmasını sağlıyor.





    TMD3719 temelinde, mevcut aydınlatma koşullarına bağlı olarak ekran parlaklığının otomatik olarak ayarlanması, akıllı telefon kulağa yaklaştığında arka ışığı ve sensör katmanını kapatma gibi işlevler barındırıyor. Ekran altı kamera teknolojisine sahip cihazların piyasaya sürülmeye başlamasıyla birlikte, bu tip komple sensör çözümlerine gereksinimin de artacağı ortada. Dolayısı ile akıllı telefon kullanıcılarının tam ekran deneyimi rüyası artık gerçekleşmeye bir adım daha yakın diyebiliriz.



    Kaynak:https://www.businesswire.com/news/home/20200916005363/en/ams-Introduces-World%E2%80%99s-First-Ambient-Light-Proximity-and-Flicker-Sensing-Module-Optimized-for-%E2%80%98Behind-OLED%E2%80%99-Display-Operation-for-Bezel-less-Smartphones



  • Önemli olan fiyat . Araba fiyatına telefon satıldığı müddetçe bu ülkede kolay kolay kimse son model telefon alamaz. O yüzden bu gelişmeler bizi pek alakadar etmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple'ı etkileyebilir bu gelişme tabi çok uzak bir gelecekte face id için gereken sensörleri ve kamerayı bu yöntemle ekran altına yerleştirip o iğrenç çentikten kurtulabilir belki ama dediğim gibi çok uzak bir gelecekte.

  • iPhone artık 1 sene geriden getiriyor bu teknolojileri

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.