Şimdi Ara

Uber kazasında test sürücüsü suçlu bulundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 2018 yılının başlarında Uber’in sürücüsüz araç testlerinde; prototip aracın yoldan karşıya geçmekte olan yaşlı bir yayaya çarparak ölümüne neden olması gündeme bomba gibi düşmüştü. Sürücüsüz araç teknolojileri sorulanmaya başlarken konu da yargıya intikal etmişti.



    Çok tartışıldı



    Bir yedek şoför ile yapılan testlerde aracın sensör sisteminin gerekli tepkiyi vermediği için yayaya çarptığı iddia edilmişti. Uber o dönem kurbanın ailesiyle anlaşarak dava açmamalarını sağlamıştı ancak eyalet yönetimi olayı soruşturma kararı almıştı.



    Ayrıca Bkz.Galaxy Z Fold 2 resmiyet kazandı: İşte detaylar!



    Soruşturmada Uber doğrudan sorumlu olmasa da ani fren yapma mekanizmasının devre dışı bırakılmasının sorumluluğu doğrudan şoförün üzerine bıraktığı ifade edildi. Aslında araç 6 saniye önceden nesneyi tespit etmiş ancak yaya olduğunu algılayamadığı için tepki vermemişti. Şoför de dikkat etmediği için kaza gerçekleşmişti.





    Diğer taraftan şoför Rafaela Vasquez’in ek bir soruşturma için Tampa savcılığına sevkine karar verilmişti. Kaza raporları da incelenerek sürüş esnasında Hulu platformu üzerinde The Voice programını izleyen Vasquez’in ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme suçunu işlediğine karar verildi.



    Bölge avukatları dikkatsiz araç kullanmanın büyük bir öneme sahip olduğunu ve kazada ölüme sebebiyet verdiğini ifade ediyor. Vasquez mahkemede ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme suçundan yargılanacak. Hatırlanacağı üzere kaza sonrasında Uber; 100 civarında test sürücüsünü işten çıkarmış ve uzman şoförlere yer verme kararı almıştı.








  • Uberi yasaklasalardi boyle olmazdi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olan gariban şöföre oldu desenize. Ölene tabiki önce. Şirket bir şekilde sıyıracak kendini. Al sana adalet.

  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Şirketle alakası yok şoför yolu takip edeceğine, ki bu test sürüşünde yapması gereken şey o, telefondan "O Ses" izliyor.

    Hatırlamıyorsaniz araç içi vidoe kaydı da vardı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şirketle nasıl alakası yok kardeşim kafanız güzel mi geçiyorsunuz klavyenin başına?

    Sırf sürücülere para vermemek için sürücüsüz araç yapmak amacıyla daha yeterince hazır olmadan trafiğe açık alanda sürücüsüz araç denemek şirketin hatası değil de mahalle bakkalının mı hatası?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 18 Eylül 2020; 10:46:40 >
  • Otonom araçların kralı Tesladır.

  • Yakından takip edemediğimiz için kim suçlu kim suçsuz bir şey diyemiyeceğim ancak hukuki sorumluk önemli, şoför mü yoksa otonom sürüşmü. Bu otonomlar test aşamasında olduğundan hukuken şoförün sorumluluğu olabilir. Tabi anlaşma kontratları bir şeyi değiştiriyor mu bilmiyorum. İyi bir şoförde olsan ıssız bir yerde karanlıkta otonomun(tembellik/uyuşukluk) verdiği çalışma hissiyle zamanında tepki veremeyebilirsin. Doğru ya da belkide iftira olmasına karşı, şoför bir şeyler izliyormuş tabiki buda suç. Ancak öte taraftanda araç 6 sn. öncesinde nesneyi algılamış olmasına rağmen gerekli tepkiyi vermemiş. Yani olay bayağı karışık. Benim fikrime göre daha çok şoför suçlu, çünkü araç daha ar-ge/test aşamasında, zaten bu yüzünden araçta bir şoför konuşlandırıyorlar, Uberin taahattüt ettiği bir şey yok daha.

  • bu sensör veya algoritma hatası olabilir !
    bir diğer açıdan olası olabilecek hata senaryolarından biri ise ;

    olası yeni kaza senaryosu ! ---

    makine hesaplıyor ! (makine savunması) duruş mesafesi ve zamanı vardı.
    ama insan kaza olacak, refleksiyle ;; oto-kontrol ü devre dışı bırakıp direksiyonu kırmaya çalıştı.
    sonuç ; duruş mesafesi yetersiz ; kontrol insanda ! sorumlu insan !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 18 Eylül 2020; 12:38:13 >
  • hala yeni ve çok komplike bir teknoloji.illaki olgunlaşma süreci olacak.havayastığı bile ilk yıllarında kaç can almıştı.ama yine de otonom kaza haberleri son 1 yılda hayli azaldı.2 sene içinde artık C segmentinde sunulmaya yaygınlaşmaya başlayacak heralde.

  • Test sürüşü diyor, millet algoritmaya laf atıyor. Allah akıl fikir versin, algoritma tam çalışsa test sürüşü mü olur? Eksikler var ki bulmaya, düzeltmeye calısıyorlar. Adamlar boşuna mı sürücü koymuş?

  • Tam geliştiremediysen, hala riskler varsa trafiğe çıkarmıcaksın kardeşim. Kendi test pistinde geliştireceksin (önce kendi kumunda oynayacaksın yani) , risk minimuma indirdiğine trafiğe çıkaracaksın. Neresi anlaşılmıyor bu söylediğimin?


    "Test sürüşü yapıyorum açılın lan çarparsam da mesuliyet kabul etmem, atarım şöföre suçu olur biter." Bu mu yani inovasyon?


    Bi de Allah akıl fikir versin diyorlar arkadaş güler misin ağlar mısın?

  • Bir arkadaş var konuda uberi suçlamak için saçma saçma şeyler söyleyip duruyor yok test pistinde test etsinmiş de bilmem neymiş gerçekten arabayı yapar yapmaz trafiğe saldıklarını mı düşünüyor bunlar tabi ki testleri yapılmış ama gerçek trafikte test etmeden emin olamazsın çünkü gerçek dünya o test pistinden çok farklıdır aklının ucundna geçmeyecek şeyler gerçek dünyada olabilir onun için trafikte test etmek gerekli ki eğer test sürüşü yapıyorum kime çarparsam çarpayım diye saçma bir mantıkları olsa içine şöför koymazlar adamlar arabaya şöförde koymuş yanlış bir şey olursa müdahale etsin diye o şöför işini yapmadı diye suçlu niye şirket olsun şirket gerekli önlemi almış çalışan işini yapmamış bu kadar basit

  • Neyse vazgeçtim bunlara herhangi bir şeyi izah edebilmenin imkanı yok sanırım Z kuşağını böyle kabul edeceğiz gidecek.

  • Wol4onak kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=uVRchme4ETo kaza şu şekilde adam bişi izlemese bile vururdu diye tahmin ediyorum tabi frenle hızı azalır belki ölmezdi bilemeyiz de adamın video izlemesi çok kötü ama ceza almasıda üzücü ölen için durum daha vahim herkese zarar bi durum uberde çok darbe aldı her neyse yapacak bir şey bundan sonra dikkatli olurlar

  • Forumda yayayı suçlu bulan az değildi.

  • test sürücü derken zaten sürücüsüz değil mi ki?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.