Şimdi Ara

Volkswagen Grubu'nun Bugatti'yi Hırvat marka Rimac'a satacağı iddia ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde otomotiv devleri arasındaki iş birliği, birleşme ve satın alma haberlerinin sıkça gündeme geldiği otomotiv sektöründe yeni bir iddia ortaya çıktı.



    Gelen haberlere göre Volkswagen Grubu, süper otomobil denince ilk akla gelen markalardan biri olan Bugatti'yi Rimac'a satmaya hazırlanıyor. Grup bünyesindeki Porsche, şu anda Hırvat marka Rimac'ta yüzde 15,5 oranında hisseye sahip. Grubun Bugatti'yi satarak Rimac'tan daha fazla pay almayı planladığı konuşuluyor.



    İddianın sahibi Car Magazine'e göre Volkswagen yöneticileri anlaşmayı imzaladı bile. Ancak anlaşmanın tamamlanabilmesi için grubun teftiş kurulundan da imza beklendiği ifade ediliyor.



    Ayrıca Bkz.LPG'li araçların AVM otoparklarına girişi hakkında yeni açıklama



    Dieselgate skandalıyla sarsılan Alman üretici son dönemde dijitalleşme, elektrikli araç ve otonom sürüş teknolojileri odağında ciddi bir değişim sürecine girdi. Anlaşılan o ki Volkswagen, Bugatti'nin bu üç kavrama da uymadığını düşünerek söz konusu satış sürecini başlattı. Bunun yanında Volkswagen Grubu'nun Lamborghini, Seat, Ital Design, Bentley ve Ducati markalarını da satabileceği söyleniyor.



    Bugatti iddialar hakkında açıklama yapmadı



    Carscoops söz konusu iddiaları Bugatti'deki iletişimden sorumlu isim Tim Bravo'ya sordu. Şirketin bu iddialar hakkında bir yorumda bulunmayacağını belirten Bravo, Bugatti'nin geçtiğimiz iki yıl boyunca karlı bir marka olduğunu ve bu yıl da pandemiye rağmen oldukça iyi sonuçlar beklediklerinin altını çizdi.



    Kaynak:https://www.carmagazine.co.uk/car-news/industry-news/bugatti/vw-group-rimac/
    Kaynak:https://www.carscoops.com/2020/09/rimac-set-to-buy-bugatti-from-vw-in-exchange-for-shares/







  • İşin daha ilginç yanı Porsche Rimac'ın %15.5 hissesine sahip :D

  • Ace Hood bu haberi duyunca adeta kahrolmuştur eminim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmaz ellerinde böyle bir prestij varken çıkaracaklarını düşünmüyorum hele o sonda söylenen Lamborghini, Seat, Ital Design, Bentley ve Ducati bunlarda satılmaz. Hep söylenti.

  • Satsın bence de.Zaten işe yaramayan çok satışı olmayan gereksiz bir marka.

  • Bunlar veyron üretmeyi sonlandırırken çok pahalıydı ve bu fiyattan kimse almak istemiyor diyip çok daha pahalı olan chiron'u tanıtmamış mıydı. Hırvat markayı bugatti için alacaklar galiba.

  • Amaç bugattiyi satıp rimacta daha fazla hisse sahibi olup belli bir süre sonra rimacın çoğunluk hissesini alıp 2 markaya sahip olmak.Bugattiyi elden çıkardıkları falan yok yani boşuna anti vag fanboylar heveslenmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.