Şimdi Ara

PS5’e nazar değdi, AMD üretim sıkıntısı yaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Microsoft’un önümüzdeki haftalarda satışa sunacağı Xbox Series X ve Xbox Series S konsolları üzerindeki perdeyi kaldırmasının ardından gözler PS5 konsoluna çevrildi. Sony kısa süre içerisinde resmi tanıtımı yapacak ancak üretim hatlarından gelen haberler iç açıcı değil.



    Üretim sıkıntısı var



    Sektörden gelen bilgilere göre Sony’nin başlangıç aylarında piyasaya sürmek istediği PS5 sayısı 15 milyon civarındaydı. Özellikle yoğun ilgi nedeniyle firma 31 Mart 2021 tarihine kadar hedefi 15 milyona yükseltmişti. Bununla birlikte Zen 2 çekirdekleri ve Navi 20 grafik birimi barındıran AMD yongalarının üretiminde sıkıntı yaşanıyor.



    Ayrıca Bkz.Galaxy Z Fold 2 resmiyet kazandı: İşte detaylar!



    TSMC tarafından üretilen yongaların en fazla yüzde 50 verimlilik seviyesine ulaşabildiği belirtiliyor. Dengeli bir stok için bu verimlilik oranı yetersiz. TSMC verimliliği arttırmak için yoğun bir çaba sarf ediyor ancak konsolun çıkış tarihine kadar çözülemeyebilir.



    Sony yaşanan sıkıntı nedeniyle ilk parti satış hedefini 11 milyona indirdi. Bu da 4 milyon civarında bir kayıp anlamına geliyor. Eğer verimlilik oranları kısa sürede yükselmezse gelecek yılın başlarında da bazı sıkıntılar yaşanabilir.



    Verimlilik sorunların neden kaynaklandığı bilinmiyor ancak AMD benzer bir tasarımı Xbox Series X için de hzırladı. Bu cephede bir üretim sıkıntısı haberi gelmedi. Muhtemelen konsol üreticilerinin standart dizilim yanında bazı özel teknolojileri de yongaya entegre etmesi sorun çıkarmış olabilir.




  • zaten alamayacağımız için, sorun yok..

  • Zamdır o nazar değildir :)

  • Alacak arkadaşlar rahatlıkla gidip alabilir az üretilmesi sorun değil bizim buralar için. Kimse artık konsol almak istemiyor vazgeçtik ;)

  • Artık Nvidia'ya geçme zamanı gelmedi mi Sony ?

  • 11 milyon pekte az bir rakam değil finansal yilin bitimine kadar(31 mart), ps4e baktım, 7,5 milyon civari satmıs 2013 finansal yılının sonuna kadar. daha once uretimin cok iyi gittigi bu yuzden ikiye katladiklari raporlanmisti , normalde cip uretiminde bu kadar dusus olmaz ekstra bir durum olmadan ,ssd'den dolayı olsa belki derim malum onlarda sokaktan gecen adam osursa sıkıntı oluyor  


    bu arada haberin kaynagi bloomberg japan ,diskli versiyonun en dusuk 450 dolar ,dijital versiyonun 400 dolardan cikabilecegi yaziyor aynı haberde.


    [twitter=https://twitter.com/6d6f636869/status/1305675916962492416]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 15 Eylül 2020; 11:53:0 >
  • gokhanvai kullanıcısına yanıt
    konsollar uzunca bir süre X86 mimarisi üzerinde inşa edilmeye devam eder. Nvidia nın çok ama çok verimli bir ARM mimarisi geliştirmesi ve bunu RTX ile harmanlaması olursa bir ihtimal konsollarda arm mimarisine geçiş düşünülür ki orada yine AMD var sunucu tarafında arm lisansları mevcut var olan arm çekirdeklerini RDNA3 yada RDNA4 ile harmanlayıp Custom yonga çıkarsalar yine devam ederler.

    ne microsoft ne de sony şuan için Nvidia nın kapısını çalmak istemez şımarık çocuk Nvidia şimdi arm da elinde iyice çekilmez olur. ayrıca sony nin PS3 zamanı canı çok yandı risc tabanlı cell işlemci ve Geforce un 7800GTX tabanlı RSX Reality Synthesizer gpu larından.

    gelecek arm tarafına kayıyordu belki ama Nvidia nın olaya dahil olmasından sonra arm olayı bence olumsuz bir yola gidecek.

    custom x86 mimarisi yapan firmalar ki şuan için AMD var yarın bir gün intel big.little yapısı ile geliyor belki VIA da tekrar döner bunlar kazanmaya ve satmaya geliştirmeye devam edecek.

  • hayattaki şansım, tr ye gelmez şimdi stok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu 1990 dan kalma çirkin tasarımla satamayacaktı fazla. Minareden önce kılıfı hazırlamaları isabet olmuş...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökay16

    Bu 1990 dan kalma çirkin tasarımla satamayacaktı fazla. Minareden önce kılıfı hazırlamaları isabet olmuş...

    Ne Alaka.Ps5 satış rakamlarını kıracak.Herkes bekliyor. Tasarım sana göre kötü olabilir.Birçok kişiye görede çok iyi.

  • Forumda bi cihazın tasarımı ile, satış rakamlarını bağdaştıran gördük. Teknoloji forumu mu ilkokul forumu mu belli değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gökay16 G kullanıcısına yanıt
    Alanda zaten tasarımı için alacak konsolu :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunlar konsolu bu sebepten 550$ yapmasın.

  • "verimlilik oranının %50 olması" ne demek? İşlemciler %50 performansla mı çalışacak yani, ilk postayı almayalım mı? Anlamadım ben hiçbir şey?

  • Üretilen her iki çipten birinin bozuk olması demek. Bir silikon plakada 300 işlemci çıkıyorsa 150 si bozuk 150 si kullanılabilir.


    Bu da çipin maliyetinin kabaca 2 katına çıkması demek. Her türlü çip üretiminde fire olur ama oran ne kadar az ise maliyet o kadar ucuz olur.


    Performans ile alakalı değil yani.


    Çip üreticisi ile ne fiyat anlaşılmışsa o fiyattan satar. Yani %50 fire veriyorum bu nedenle çipi 2 kat fiyata satacağız diyemezler sadece taahhüt edilen sayıda ve zamanda çipi üretip veremezler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 15 Eylül 2020; 14:49:21 >
  • çikko kullanıcısına yanıt

    bence ürünün tasarımı da önemli.

  • O zaman bize çok sınırlı sayıda konsol gelir, onlar da karaborsaya düşer 30 bin liradan PS5 ilanları görürüz internette.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müşteri kızıştırıyorlar.

  • İslemcilerde sorun olmayacak hocam, adamlar tam kapasite calissa gunde 100 islemci uretebilecekken sorunlardan dolayi gunde 50 islemci uretilebiliyor buda ps5 uretimini azaltiyor.İslemcilerde bir sorun olmayacak yani


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.