Şimdi Ara

GeForce RTX 3060 Ti sızdırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde grafik teknolojileri pazarının belki de en rekabetçi dönemine girmek üzereyiz. Hem AMD hem de Nvidia başarılı yatırımlarla ulaştıkları en iyi grafik mimarilerini pazara sunmaya hazırlanıyor. Her iki marka da birbirine alan bırakmamakta kararlı.



    GeForce RTX 3060 Ti neler sunacak?



    Geçen yıl AMD’nin 7nm sürecindeki Navi 10 çekirdeklerini temel alan Radeon RX 5000 serisi ile pazara iyi bir giriş yaptığını gördük. Hatta bazı senaryolarda Nvidia’nın tedbir almak zorunda kaldığına da şahit olmuştuk.



    Ayrıca Bkz.Galaxy Z Fold 2 resmiyet kazandı: İşte detaylar!



    Nvidia cevap vermekte gecikmedi ve performansı adeta aya çıkaran 7nm sürecindeki Ampere grafik mimarisini tanıttı. AMD ise Ekim sonlarında Navi 20 grafik çekirdeklerini barındıran iddialı Radeon RX 6000 serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Görünen o ki savaş biraz daha alt seviyelerde kızışacak.



    Nvidia’nın en güçlü oyuncu ve profesyonel kartı diyebileceğimiz RTX 3090 ve sonrasında gelmesi muhtemel RTX 3090 Ti veya SUPER versiyonları şimdilik rakipsiz görünüyor. Hatta biraz daha altında RTX 3080 Ti veya SUPER ekran kartlarına yönelik olarak da AMD tarafından hamle gelmesine pek ihtimal verilmiyor.



    Radeon RX 6000 serisinin en tepede RTX 3070 üzerinde ve RTX 3080 ekran kartına yakın bir performans sunması bekleniyor. Elbette RTX 2080 Ti ekran kartından da daha iyi bir performans sunuyor. Uygun bir fiyat etiketi ile AMD’nin bu aralıkta iyi işler yapması bekleniyor.





    Nvidia da haliyle boş durmayı düşünmüyor. AMD’nin hamlelerine göre RTX 3060 ekran kartını da piyasaya sürecek ancak tek hamlesi bu olmayacak. Kaynaklar bir RTX 3060 Ti veya SUPER şeklinde ara model iddiasında.



    RTX 3060 Ti ekran kartının GA104 grafik çekirdeğini temel alacağı belirtiliyor. 4864 işlem birimi, 152 Tensor çekirdeği, 38 RT çekirdeği, 256-bit bellek veri yolu, 448GB/s bant genişliği ve 8GB GDDR6 bellek kapasitesi onu RTX 3070 klasmanına yükseltiyor. Zira GA104 grafik çekirdeği RTX 3070 için ayrılmıştı. Bu çekirdeğin tüm birimleri açık halinin ise RTX 3070 Ti ekran kartında kullanılması bekleniyor.



    RTX 3060 Ti için 180W civarında ısıl tasarım gücü bilgisi var. Özelleştirilmiş versiyonlar 200W seviyesine kadar çıkabilecek. Kartın 8-pinli tek bir bağlantıdan güç çekeceği ifade ediliyor. Fiyat tahminleri ise 399$ etrafında yoğunlaşıyor.



    Görünen o ki Nvidia surda gedik açtırmamaya çalışıyor. GeForce RTX 3060 ekran kartının yanında RTX 3060 Ti, RTX 3070 ve RTX 3070 Ti ekran kartları orta üst segmentte geniş bir alanı kaplamış olacak. Özellikle 28 Ekim tarihindeki duyuru sonrasında savaşın şekilleneceğini söyleyebiliriz.



    Kaynak:https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-3060-ti-specifications-leak-4864-cores-8-gb-gddr6-memory/



  • AMDnin harbi busefer bişeyler yapacak gibi
    nvidiya yardırıyo

  • bilerek mi sızdırıyorlar anlamış değilim

  • Amd ; bırakın , bırakın gelsinler ... :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • düşünsenize amd big navi duyuruyor kartın max performansı rtx 3070 ile sınırlı

  • Nvidia hem rdna2’yi hem de yeni konsolları ölü doğdurmaya karar vermiş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neden TI bunun adi anlamak mumkun degil.

  • GeForce RTX 3060 Ti sızdırıldı
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt

    yalnız oyunlar rdna 2 ye göre port ediliyor yeni nesil konsollarda


    299 dolar fiyatıyla series s türkiyede yok satar bu şartlarda

  • Nvidia İntel gibi tıkanacak diyen arkadaşlara bakın 2080 ti 5700 xt fiyatına veriri nvidia amdyi yine bitirir denilmişti. Amd oazar payının bir kısmını alnası nvidia için sorun değil adam 7 tane ürün satar 10 tane satacağına aynı karı elde eder denilmişti. And nvidia geeçekten fiyat olarak sıkıştırmasının yanı sıra driver sorunlarını halletmesi gerekir ama umudum yok yeni mimari ray tarce ile driver işini iyice çuvallıcaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mavikıs M kullanıcısına yanıt
    Bu nesilde amd idi ama optimizasyonda nvidia öndeydi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mavikıs M kullanıcısına yanıt

    Playdtation 4 ve Xbox da AMD tabanlıydı ve RX 480 ile benzer mimarili idi. Ona güvenip RX 480 aldım. Driver ve donanım sorunlarından bıktım. Konsollar AMD tabanlı diye AMD ekran kartı almayın. Yaşadım, pişmanımGeForce RTX 3060 Ti sızdırıldı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teacher80

    Playdtation 4 ve Xbox da AMD tabanlıydı ve RX 480 ile benzer mimarili idi. Ona güvenip RX 480 aldım. Driver ve donanım sorunlarından bıktım. Konsollar AMD tabanlı diye AMD ekran kartı almayın. Yaşadım, pişmanım 

    Aynı mimari hatta aynı çipin OC hali polaris olarak rx 580 var 1 senedir 2. El aldım zerre sorun yok. 19.11 sürüm driver kullanıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huseyincarnege kullanıcısına yanıt

    Bence Nvidia, Intel'in başına gelenlerden büyük ders çıkardı. Nvidia kalitesinde GPU çıkaramasa bile teşekkürler AMD demek lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar neden bir ekran kartı görünce bu kadar heyecan ve merak duyuyorsunuz ben anlamıyorum. Bu ekran kartını şu ülkede bilen ilgi gösteren veya duyanların %99.9'u GTA5'i full grafiklerle oynamak dışında başka bir şey geliyor ise aklına şaşarım. Sanırsın NASA'ya proje hazırlıyorsunuz da sisteminiz yetmiyor. Geçiniz, millet oyun eğlence düğün dernek modunda, sırf para saçın kartlara, bilim sanat buraya hiç uğramıyor nedense.

  • Kalp krizi geçiyorsun galiba, yardım lazım mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • monacomen kullanıcısına yanıt

    hangi bölümdesin farkıda mısın ne bekliyordun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem300 kullanıcısına yanıt

    Zor seçim. GeForce RTX 3060 Ti sızdırıldı 

  • lemartes kullanıcısına yanıt

    GA106 yerine, GA104'ün kırpılmışı olacağı içindir.

  • bu TI kartları almaya değer mi hakkaten ? ortalama performansı %kaç arttır bir Tı kart bir önceki modeline göre ? 3090 Tı lı bir sistem için heralde min 3000-3500 dolar harcamak gerekecek gibi .

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.